Canavar
    3,3
    Canavar hakkında görüşlerin ?

bylaw
    bylaw

12 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
    gerçekten çok güzel ve gerçekci bir film olmuş çok begendim,çok riskli bir deneme olmasına rağmen yönetmen altından büyük bir ustalıkla kalkmayı bilmiş çok başarılı ve bence devam filmi gelecektir... 8/10
    chinaskilker
    chinaskilker

11 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
    'iyi bir gün geçirdim' diye biten fakat oldukça kötü ve felaketle bitiryor filmimiz..Canavar dediğimiz kocaoğlanın akibeti ise belirsiz kalıyor,bu biraz üzücü olsa da reyting için ideal!ve tabiki izlemek için de ideal bir film!
    reddes
    reddes

6 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
    inanılmaz bir film, çok etkileyici, gerçeklik üst safhada bir an gerçekten bu olaylar olmuş zannediyorsunuz. Bu kadar düşük puan almasına şaşırdım filmin imdb.puanı çok daha yüksek.:)
    iceman190587
    iceman190587

25 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Gerçekten enteresan film.Bunun sebebi film çekiminden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.Bence her türlü izlenmelidir.Bazen kendinizi öyle bir kaptırıyorsunuz ki sizde o hikayenin bir parçasıymıs gibi.
    canlayan1988
    canlayan1988

25 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    filmin elkamerasiyla cekilmis olmasi filme degisik bi hava getirmis...sanki olayi kendim yasamis hissettim degisik bi film olmus..bence izlenmeyee deger bi film 10/9
    tavla-satranc
    tavla-satranc

19 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    "Film amatör kamera ile çekilmiş" demek ne kadar buyuk cahillik, vallah bu şekil net görüntü veren bir amatör kamera biliyorsanız bana markasını modelini filan yollayın kesin almak istiyorum :)
    film çekim standarttı oldukça yüksek bir kamera ile çekilmiş sadece gerçeklik katmak için sanki el kamerası havası verilmiş bence oldukçada başarılı olmuş.

sürükleyici ve insanı içine çeken bir film sadece ilk bölümdeki sahneler biraz can sıkıyor ve "hadi be rol yapıyonuz işte" dedirtiyor insana onun harici efekler gerçekten inandırıcıydı ama ben yönetmenin yerinde olsaydım yaratığı bu kadar çok göstermezdim :) ben biraz mazoşistim galiba :P

devamı gelecektir unutmayın o gece orada sadece tek bir kameranın kayıtta olduğunu düşünmüyorsunuz herhalde :) (filmde olayların nedeni ve sonucu verilmemiş. filmi izlerken neden ve sonuç aramayın sadece kendinizi kaptırın ve had[kamerayı tutan çocuk] yerine koyun ve zevkini çıkartın)
    okuduğunuz için teşekkürler.
    grim-guner
    grim-guner

19 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Hikayeyi sıradan bir vatandaş bile yaratabilir.Senaryoyu bizim edebiyatçı bile yazar.Fakat efekt ve Kamera bakış açılarını ancak J.J Abrams yapar.Filmin konusunu pek beğenmesemde efektler çok hoşuma gitti.Kamerada zıplayınca hoplayınca aynı heyecanı bende yaşadım.Mükemmel bir film diyebilirim.
    eenkei
    eenkei

18 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Film amatör kamerayla çekilmiş baştan sona gerçi film demeye bin şahit lazım... izleyemedim sonunu zor getirdim kaç senedir film seyrederim arşivim vardır fakat hayatımda bu kadar kötü film görmedim 1/10
    kiwancht_85
    kiwancht_85

18 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    yazmıyım yazmıyım dedim duramadım yorumları okuyınca sürekli aynı tarz filmler yapılıyor diyenler niçin yeniliklere kapalılar ya da filmi izleyenler filmin el kamerasıyla çekildiğini bile bile niye başım döndü midem uçtu bilmem nereme bilmem ne oldu derler tvdeki kliplerdeki hatta bir çok filmdeki bilimum kalça göğüs ve sallanabilecek her yerleri göz kırpmadan izlerken bu filmdeki sallantı mı mide bulandırdı zaten yürürken koşarken sürekli beyinlerimiz sallantı halinde film boyunca hud ın (kamerayı taşıyan arkadaş) sürekli geleceğe bir belge olarak kalsın bu video buradan izleyip neler olmuş görsünler tarzı konuşmaları bir anlam ifade etmemiş herhal izleyenlere ayrıca bir el kamerasının şarjı doluysa niçin 80 dk yetmesin ki eğer sizdeki yetmiyorsa zaten atın gitsin:D hud 2-3 kere düştüğü için de kameraya bir zarar gelmemiş olabilir tamam kabul tamamen mükemmel bir film değildi hiç kimse hiç bir şey yada hiç bir film mükemmel olamaz zaten ama şu anki filmler ve gidişat göz önünde bulundurulursa gerçekten çağ atlayan bir film cloverfield...okuduğunuz için teşekkür ederim sinirim için özür dilerim
    beyzarkaplan
    beyzarkaplan

17 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en heycanlı fılmler arasında.. Kendimi filmin içinde hissettim..Her sahnesi heycan doluydu..kesınlıkle çekimlerinden başı dönmicek olanlara tavsiye ediyorum
    happyy-48
    happyy-48

17 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    amatör kamerayla çekilmiş heyacanlı aynı zamanda içinde gerilim ve romantizmide barındıran ilginç bi film izlenebilir bence..Ama final biraz daha farklı bitebilirdi
    onur-keskin
    onur-keskin

7 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Bi de sonu güsel olsa şu filmlerin, bi de "bak işte bu süperdi" diyecem , dünyalar savaşı tarzında bişe olmuş, tabi handcam ayrı bi hava katmış olaya...
    realozgun
    realozgun

6 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Filmde ele alınan "Cloverfield" isimli canavarın gerçek adı Cthulhu 'dur. Call of Cthulhu, Lovecraft tarafından yazılmış ve daha sonra milyonlarca üyelik tarikatlara dönüşmüş bir efsanedir. Buna neden olarak Lovecraft 'ın hayatı ve yazılan kitabın fantastik dünyası ne derece de etki etmiştir bilinmez ama, insanların Cthulhu 'yu antik bir tanrı olarak görüp, doğru zamanı beklediğini düşündükleri bir gerçek.

Cthulhu hakkında, neden ve nasıl burada olduğu veya Lovecraft ile ilgili diğer bilgilere internetten ulaşmak mümkün.

Bence film gayet başarılıydı, çok eleştri yöneltilen çekimler filme ayrı bir tat katıyor. Olayları birinci kişi gözünden izlemek apayrı bir deneyim ve gerilim unsuru. Filmi izlemek isteyenler için küçük bir örnek, filmin neredeyse tamamında kamerayı elinde tutan karakter yere düştüğünde, içinde bulunduğum hava yüzünden, kendi kendime, Hadi kalk artık, KOŞ!!! diye haykırdım. (:

Paranızı hakeden bir film.
    RamsesII
    RamsesII

13 Mart 2008 tarihinde eklendi
    Nedense Amerikanın eskileri ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu filmleri,gereksiz devam filmlerini hem beğenmiyoruz.Hemde farklılıkları eleştiriyoruz..Veya belkide aksine beğeniyoruz aynı şeyleri..Ve sıkılmadan izliyoruz..Herkes filmin el kamerası ile çekilmesini eleştirmiş.Çok merak ediyorum normal bir çekim olsa yorumlarınız ne olacak??acaba filmin puanı 9 lara fırlayacakmı? yoksa şimdiki gibi 7 lerdemi kalacak???Acaba filmin herşeyini beğendinizde sadece çekimlerin el kamerası ile olmasınımı beğenmediniz??Tek kusuru bumu filmin??
    evrentug
    evrentug

10 Mart 2008 tarihinde eklendi
    zevkler ve renkler tartışılmaz diye buna deniyor sanırım. harik abir filmdi sonuna sadece gıcık oldum okdar .ama verdiğim paraya degecek bir filmdi... bence superdi...