tizep
6 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Film saçmalıklarla dolu. Ama reklamının çok iyi yapıldığı bir gerçek. Havadan 170 milyon dolar hasılat elde etti. En büyük saçmalık filmin temelini oluşturan el kamerasının neden hiç şarjının bitmediği ve en önemlisi helikopter yere çakılıyor hala çalışıyor:).
buradaki puana sakın ha sakın aldamnayın. benim diyen bilim kurgu felaket vs. tarzdaki filmler arasında gayet ve gayet iyi bi puanı hak eden film. en az 8 puanı hak edecek bi film. el kamerası olayı cidden filmin içindeymişsiniz hissi veriyor. sadece yaratıklar kısmı biraz havada kalıyor ama zaten anlatılmak veya gösterilmek istenende bu değil. olayın kendisi, o an. izleyin izleyin...
alışık olmamak falanla ilgisi yok arkadaşlar.film gayet vasat ve zayıf.bir iki güzel ve heyecanlı sahnesi hariç gerçekten oldukça saçmalıklarla dolu.tamam fikir yaratıcı ve farklı,ilgi çekici diyebiliriz,zaten ben de o yüzden izledim filmi,fakat senaryo,diyaloglar,gerçekçilik falan bayağı bir sekteye uğramış.gerçeklik illa ki el kamerasıyla çekilince olmuyor,el kamerasının yanında olayların,kişilerin de gerçekçi olması lazım.sadece boş vakitte can sıkıntısından izlenebilecek bir yapım.zaten kısacık,sıkmaz sizi,aksiyon sürekli var gibi ama çok da çarpıcı ve akılda kalıcı bir aksiyon da yok.merak eden izlesin,ben merak ettim izledim ama beklentilerimden düşük çıktı filmin kalitesi.hele o oyuncular iyice bombaydı,toplama gibilerdi.gerilmeyi ise hiç beklemeyin.
Film gerçekten güzel ve gerçekçiydi. Normal kamera çekimleriyle olsa belki bu kadar sevmezdim, bu filmin bu kadar düşük not alması bence kötü olmuş. Söylemek istediğim; bir filmi seyretmeye gitmeden önce lütfen yorumları okumayınız, çünkü yorum yapanları çoğu ya filmin fragmanlarını seyredip yorum yapıyorlar ya da filmi internetten indirerek yorum yapılıyor.. Açıkcası filmde gerilim sahnesi yok diye yorumlar okudum. Halbuki filmde çok saglam gerilim sahneleri vardı. birincisi, helikopterin düşme sahnesi, ikincisi sokak arasında canavara yapılan saldırı sahneleri(hatırladıklarım bunlar)...
Eskiden buradaki yorumları okuyarak sinemaya gidiyordum, güzel dedinilen filmlere gidiyordum, kötü denilen filmlere gitmiyordum ve güzel denilen fimler tam bir hüsran oluyordu.. saygılarla.
Kesinlikle haketmediği derecede düşük puan almış.İnsanlar alışık olmadıkları şeyleri görünce sudan çıkmış balığa dönüyorlar ve sonrasnda böyle saçma puanlar görüyoruz.Bu film kesinlikle içinden çıkamayacağınız gizemli bir kaos ortamı sağlıyor.cevaplar aratan sürükleyici bir film. Sanırım en net şöyle örnekleme yapabilirim,99 da depremden sonra hissettiklerimi bu filmde de hissettim. Ama yeniliğe açık olmayanlar sevmeyebilir.
JJ. Abrams ın yaratıcılığının üstüne yok.Geniş hayalgücüne sahip,Lost adlı efsanevi ve ödüllü TV dizisinden sonra Cloverfield adında,tipik Godzilla klişesini yıkan bir filmi sinema dünyasına başarıyla kazandırmış.Film,göze çarpan kaliteli efektleri ve amatör kamera havasındaki gerçekçi atmosferiyle insanı geriyor,maceraları izleyiciye yaşattırıyor.(Filmin sonlarına doğru yer alan,yıkılmak üzere olan bir binada yaşanan gerilim ve macera sahnelerine bayıldım.İnanılmaz gerçekçi.)
Bence çok güzel bir film. Filmdeki olayın gidişatı ve belirsizlik insanı dahada meraklandırıyor. Klasik canavar filmlerinden bıktığım için bu filmede önyargıyla yaklaşmıştım ama büyük bir haz alarak izledim.Ama aklımda 3 tane soru işareti kaldıCanavar nerden geldi? Isırılan kadına perdenin arkasında ne oldu?Filmin sonundaki kadın ve erkek öldümü?İnşallah devam filminde bunların cevabını bulurum.
Hayatımda izlediğim en kötü filmlerden biriydi.Belki de en kötüsüydü.İmdb deki puanına kanıp izledim.Bu puanı nasıl almış inanamıyorum.Adam felaketin ortasında hala elinde kamera milleti çekiyor.Bu arada ne kameranın kaseti ne de şarjı bitiyor.Çoooook saçmaaaa.
Bilim Kurgu tarzına uzak olmama rağmen bu filmi çok beğendim.. Birçok yorumcu el kamerasına takmış durumda.. O el kamerası olmasa kameradaki eski çekimleri nasıl görüp hikaye ile kesiştirebilecektiniz ? belki de hala kesiştiremediniz orasını bilemem.. 9 puan
ozgurluk heykelinin bas tarafi kopup bunlarin hemen yanina dusuyor , ve bu adamlar hala orda beklesiyor , iste muhabbet felan ediyor , dusunuyorlar acaba ne oluyor , acaba o sey ne :)ya filmi el kamerasi gibi cekmislerki inandirici olsun , tamam az inandiricilik katmis . ama ekrani takip etmek cok yorucu oluyor bu sekilde . 10/6
gerilim bence yokk denecekk kadar az filmde şu canavarı gösterselerde bizde rahatlasak diye bir durum oluyor sürekli kaçışan insanlar ama ne olduğu belirsiz bir şey birde sinemada izlenince baş döngüsü engellenemeyecek bir film vasatın altı yani...
filmi izleyeli çok uzun süre oldu neredeyse bir yıl olacak yorum yazmayı unutmuşum tesadüfen karşıma çıkınca yorum yazayım dedim bir yıl olmasına rağmen hemen hemen her karesi aklımda bu filmin gelen olarak korku- gerilim tarzı filmlerden pek haz etmesemde canavar beni gerçekten etkilemişti bunun en büyük sebebi çok başarılı bir şekilde "amatörce" çekilmiş olmasıydı tdevamlı yarım kanan yüzler el kamerası hissi veren kötü ses miksajı teatralikten oldukça uzak duran gerçekçi konuşmalar filmin en çok hoşuma giden yanı ise olay örgüsü karakter tanıtımı gibi olaylara girmemesi zaten bu tarz handycam çekilen bir filmde gereksiz olurdu bu . önce partiye giden gençleri kendi arasında ki diyaloglarını izliyoruz ki bu kısımda çok güzeldi oyuncular harika oynamış kameranın da desteğiyle kendimi bir an gerçekten bir partinin çekilmiş gerçek videosunu izliyor sandım sonrada paraparça olan bir şehir ortalığı kasıp kavuran canavar her tarafta beliren füzeler tam askerler saldırdığında yere düşen ve bir kaç dakika sonra tekrar alınan kamera bunlar olabildiğince hoş detaylar zaten bu film detaylar üzerine kurulu bir domino düzeni gibi ve bütün taşlar başarıyla yıkılıyor ve ortaya harika bir manzara(film) çıkıyor şükürler olsun ki hiç bir taş mızıkçılık yapıp düşmemeye karar vermiyor uzun lafın kısası canavar orjinal hoş ürpertici bir kaç saat yaşatan etkileyici bir film