conick
31 Mart 2010 tarihinde eklendi
sinemada izlenmeye deger bir film degil hatta kitap olarak cok daha etkileyici olurdu, the island, the game, gibi filmleri sevenler dvd olarak izleyebilir...
Yıllar öncesinde filmin kısa versiyonunu TVde Alacakaranlık kuşağında izlemiştim. Kısa film versiyonu (bence) muhteşem finaliyle güzel bir çalışma idi. Diğer eleştirilere bakılacak olursa, 3 cümlede özetlenebilecek kısa filmin nasıl uzatılabildiğini ben de merak ettim doğrusu. ?/10
film 'çok iyi' olmasa da, kanımca 'iyi' film. hayat yaptığımız seçimlerden oluşur. film de sonu hariç (belki böyle bir son beklemediğimden) çok iyi bir anlatımı olan ve kendini seyrettiren bir film. Alt metinleri iyi okunmalı bence filmin, hayata olaylara insanlara çok gönderme yapan bir film. Sıradan seyirciye hitap etmediği bir gerçek. Bence ilerleyen yıllardan kült sayılacak mertebeye ulaşakcaktır.Sinemeda farklı çalışma arayanlara özenle hitap edilir.
Açıkcası film neden bu kadar kötü yorumlar almış çok fazla anlayamadım.İlk önce yorumları okuyunca ben bu filmi izlemesem mi demiştim kendi kendime fakat sonra iyi ki izlemişim..Cameron Diazı böylesine farklı bir rolde görmek gerçekten benim için hem şaşırtıcı hemde güzeldi.Diazın gerçekten bambaşka bir havası var.Her açıdan insan gözlerini alamıyor.Kendisini drama türü filmlerde daha sık gördüğümüz için başlangıçta biraz teraddütlü izledim fakat fark ettim ki kendisi bu tarzda da oldukça başarılı.Mimikleri,tavırları çok iddalı.Filmin konusu ise bana göre yine alışılmışın dışında insanoı ilk 5. dakika da içine alıyor ve de merakla izlemeye başlıyorsunuz.Filmin konusu ve de sonu bence çok alışılmışın dışında.Ben filmi çok beğendim, izlemek isteyen arkadaşlara tavsiye de ederim.İyi seyirler ...
filmi anlayamadığınız zaman kültmü oluyor? bırakın bunları arkadaşlar,birde şu var;filmin anlaşılmayacak hiçbir tarafı yok! herşey gün gibi ortada.Film kötü bu kadar basit!
Donie Darko farklı bir ilk filmdi. Ama kıyamet öyküleri pop bir öykü ve sadece yönetenin anladığı bir iş. Zaten bu filmi ya seversiniz yada sevmez. Ama tek gerçek var kötü film...
filmden anlamayanlar izlemesin. ben de anlamıyorum yanlışlıkla izlemiş bulundum. birde şu çok anlayanlar ne anladıklarını bizimle paylaşsalarda biz de anlasak. şahsen ben hiçbir mantığa dayanmayan, adamın ben yaptım oldu dediği saçma sapan kuralları olan ve oyuncuların hiç sorgulama yapmadan normal zeka seviyesine sahip birinin asla yapmayacağı seçimlerle hayatlarını kabusa çevirdikleri filmlerden bıktım. sevgili Türk yönetmenleri artık bizi şu aptal amerikan filmlerinden kurtarın.
film mükemmel anlamayanlar bos konusmasın 10/10 film herkese göre bir film degil zaten romandan uyarlama önce size donnie darkoyu seyretmenizi sonrada bunu seyretmenizi öneriyorum herkes bu filmden ve richard kellyden anlayamaz zaten bunu herkesten ne ben nede richard kelly bekliyor
Herkese hitap edebilcek bir yapım olmadığını belirtmeliyim..Filme gelirsek gerçekten gizem dolu bir yapımdı..Bir kutudan başlayıp konu nerelere geliyor..Sonuna kadar takip ederseniz gerçekten harika bir olay örgüsü olduğunu görüyorsunuz..Verdiği mesajlarda cabası..Ben beğendim..