En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
lelaina
Takipçi
116 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
15 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
kıyaslama merakımızı bir kenara bırakarak kendi başına ele almamız gerek diye düşünüyorum. es geçilmemesi gerekir, tatlı-sert bir anlatımı vardı,döneme ait belli bir hedefe nokta atışı yapmaktansa, daha geniş bir görüş alanını izleyiciye sunarak büyük bir film olduğu yorumunu haketmiştir gözümde....dönemin mağdurlarını, zalimlerini ve ispiyoncularını temiz bir dille anlatmayı başarmış. güldürmede ve ağlatmada orta yolu seçmiş. beynelmilel bir film...gevendelerin sessiz lorkesi kahkaha attırdı ama gevendelerin özellikle cenazedeki performansları takdire şayandı evvela cenaze marşının arasındaki klarnet ara taksimi ve gazel ile akabinde gelen tövbe estağfurullah amma 'allahümme salli' çalınırken bir ara göğsüm sıkıştı gülmekten.! ama lakrima nın da ağlamaktan bahsettiği bölüme geldiğimdeyse... keşke 'halkımız üç ay bekleseymiş ya!' diyorum...heh bide unutmadan: devrimci genç haydar arkadaşın çocuklarına verilecek hesabının, bütün bunlar olurken 'siz ne yaptınız?' ın bir cevabını verebilmesi uğruna yaşanılan dramların beyaz perdeden burnumuzun ucuna sızı olarak tekrar düşmesi... hepsi tekmili birden bu filmde. nefretten ziyade ezici bir kadere boyun eğmekle bitiyor nihayetinde her şey... bu ülkede yaşanılan saçma sapan işkencelerin, tangoların - valslerin, bir devrimci marş uğruna hiç sayılabilen canların, afişlerin, adam asmaca oyunlarının, kısaca zavallı halkın fotoğrafları ilelebet kimsenin ve sebep olanların gözünün önünden silinmesin inşallah. bu da nacizane bir bedduamdır...
Adıyaman’da, çalgıcılık yaparak geçinen abuzer in ‘cezmi baskın( ve arkadaşlarının yaşadıkları hararetli siyasi dönemde resmi ideolojiyle ve bununla paralel askeri otoriteyle olan zihni, estetik ve diğer insani çatışma durumlarını konu edinmiştir.
Filmin çapraz eleştiri yöntemi diyebileceğimiz anlatı tarzı başarılıdır. Dönemin despotik ve dayatmacı yönetim anlayışı, cahil fakat kendi realitesini kavrayabilmiş yöre insanı ile trajikomik bir seviyede çatışmaktadır.
Okumuş Genç delikanlı cuntacılığa karşı adaleti, esenliği, halkların refahını gözeten aydınlanmacı ve eylemci bir tutum sergiler. Gençtir, yüreği kıpır kıpırdır. Gözü karadır.
Tabi filmi izlemeden önce siyasi içerikli olduğu için vereceği mesajları merak ediyordum,izlediğime değdi diyebilirim ordu'ya yapılan eleştirinin tek taraflı yansıtıldığını düşünüyorum yani sadece halkın açısından olaya bakılmış;aslına baktığımız zaman günümüze değin çok değişen bir şey yok eskiden ordu,halka baskı yapıyordu şuanda da ordu zayıflatıldı ve siyasal iktidar halka baskı ve şiddet n farklı ve yenilikçi düşünenler anarşist ve komunistti şimdi hepsi darbeci oldu izlemenizi öneririm verdiği şiddetli siyasal mesajlara rağmen;izleyin ve günümüz şartlarıyla kendiniz değerlendirin...
Beynelmilel 1982 yılında geçen komik olayları konu edinen bir film. Askeri yönetim şartlarına uyum sağlamaya çalışan kasaba halkı ve ayakta durmaya çalışan bir müzik grubunun hikâyesi. 80 askeri cunta döneminde yaşananlar bir kara mizah olarak geliyor karşımıza .. İzlenebilir ...
beklediğimden daha güzeldi. o zamanları öyle güzel yansıtmış ki... aslında burada ince bir mesaj da devrimciyim diye geçinenlere var. beyinlerin yıkandığı yerden gelip masum insanların hayatını altüst etmek gibi. ezberletilmiş birkaç slogan, anlamını bile bilmediğin bir müzik ee sonra?
Son derece iyi bir dönem filmi. Bizler de böyle güzel filmler yapabiliyoruz. Türk sineması adına sevindirici bir film. 10/9Puanı neden bu kadar az anlamış değilim...
...iki yonetmenli bir film olan "Beynelmilel", belki de bu yuzden bir noktaya kadar sorunsuz ilerlese de, finale dogru tokezlemeye baslayan bir yapim. Komik olmak icin pek bir caba gostermeyen yapim, icindeki bu potansiyeli fazla ortaya cikarma geregi duymadan finale dogru drama kayma egilimi gosteriyor. Bu belirsizlik filmi olumsuz yonde etkiliyor kuskusuz. Meral Okay ve Dilber Ay'in muzikal performanslarindan yeterince yararlanmadan soyle bir uzerinden geciveren film, uzerine gidilmesi gereken bazi yan karakterlerini de hikaye icerisinde oylesine gecistiriveriyor. Goze batmayan temiz bir performans cikaran Ozgu Namal ile Cezmi Baskin'in oyuncu kadrosu icerisinde one ciktiklari film, bir turlu ataga kalkamayan bir yaris ati gibi finali zar zor gogusluyor. Ayrica sinematografisiyle de eli yuzu duzgun bir film oldugunu da goz ardi etmemek gerek... (5/10)
her ne kadar politik mesajlar veren siyasi içerikli filmlerden hoşlanmasam da beynelmileli acaip beğendim.film bir kenara bırakılsa;sadece özgü namalın oldukça başarılı performansını izlemek için bile gidilir.zaten çok beğeniyordum bu filmle hayranlığım bir kat daha arttı...bu aralar komedi/dram türünde filmlerin sayısı artsa da benim bu türlere ilgim oldukça fazla,beynelmilelde çok başarılıydı...yanlız sonu çok çok klasik olmuştu ama her klasik son gibi etkileyiciydi o ayrı...8/10
Karanlık bir dönem olan 1982 darbesini konu alan, kah ağlatan, kah güldüren bir film. Oyunculuklar vasat fakat konu ve senaryo çok iyi işlenmiş ve sonu da iyi bağlanmış. İzlerken hiç sıkılmayacağanız filmlerin başında geliyor. Türk toplumunun kırılma noktalarının en önemli dönemlerinden birine trajikomik bir şekilde ışık tutan bu yapımı mutlaka seyredin.
Sıradan bir olay çok güzel anlatılmış. Film baştan sona kendini keyifle izletmeyi ve sonunda sizi duygulandırmayı başarıyor. Türk sineması adına iyi bir yapım olmuş.
Şimdi izledim ve daha önce neden izlemedim diyorum..Gerçekten güzel bir film.Trajedi,dram,komedi ve özellikle müzik ..,ne ararsanız var..Oyuncularda güzel iş çıkarmış..
cezmi baskın diyorum başka bişey demiyorum böyle bi oyucunun bi başrol filmi olmaması çok yazık olurdu filme gelince son yılların modası solcular gariban askerler ezen :D vizon tele tuba babm ve oğlum vs vs
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.