Esra D.
17 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
amaerikan yapımını izlemedim ama fransız yapımı güzel olmuş.sırf Diane için bile izlerim.harika bir oyuncu kendisi bence...filmi izlemenizi tavsiye ederim heyecanlıydı....
bence ameikan versiyonu daha iyi olmus(bunda amerikan versiyonunu daha once izlememin etkisi de var tabii) cift arasindaki elektrik, fiziksel farkliliklarin daha belirgin olmasindan dolayi tam olarak kavranamiyor fakat amerikan versiyonunda bu tam olarak saglanmisti.birde kacis planinin isletilmeye baslandiginda ki olay kurgusu amerikan versiyonunda senaryo olarak daha doyurucu,bununla birlikte kurgu da daha iyiydi
Senaryosu ara ara 'Bu kadarda olurmu ?' dedirtsede yinede kendini izletiyor. Heyecan ve gerilim son ana kadar devam ediyor. Sevdiğim ve tavsiye edebileceğim bir film.
Film klasik Fransız sinemasından içerdiği aksiyonla ayrılıyor bence. Luc Besson bence Fransız sinemasında ardıllarını oldukça etkiledi. Bu filmde kamera ve müziğin kullanımı bende Luc Besson sinemasının tadını bıraktı. Özellikle kaçış sahnesindeki dinamik kamera çekimlerinin müzikle uyumu muhteşem olmuş.Filmin bence tek eksisi zaman zaman dram yanının çok ağır basması. Notum 9/10
İyi kurgulanmış bir film. Dram çok ağır basıyor, açıkçası başlarda biraz bunaldım diyebilirim. Ancak sonlara doğru izlenebilirliği artıyor. Prison Break, Esaretin Bedeli gibi kaçış filmlerini ve dizilerini izlemiş insanlar için bu filmi izlemek biraz tuhaf kaçıyor. Ama olsun filme notum 7.
Film konu olarak güzel ama filmde eksikler vardı, yeterince gerilim yada aksiyon yoktu. Daha çok dram ağırlıklıydı. İzlenebilir ama izlenmesede olur filmlerden...
Her açıdan çok başarılı bir kurgu olmuş. Dramatik yapının başarısının yanısıra aksiyon sahneleri de mükemmele yakın. Fransız sinemasını genelde 'soğuk' bulmama rağmen bu filmi çok sevdim.Benim notum: 9/10
Çok güzel,sürükleyici ve başarılı bir Fransız film.Başrolde oynayan eleman iyi performans göstermiş.Öğrendiğime gibi Hollywood başrolünde Russell Croweun oynayacağı yeniden çevrimini yapacakmış.Fazla başarılı olacağını sanmıyorum.
Başından sonuna temposunu hiç kaybetmeyen, şaşırtıcı derecede sürükleyici ve etkileycici bir film. Özellikle de kahramanın hapse girmesine sebep olan olay o kadar basit ve sıradan ki (hatta filmde de çok kısa ve net anlatılmış) seyirciyi gerçekten ürkütüyor.