Baris Ö.
4 Haziran 2016 tarihinde eklendi
Her Wow oyuncusunun yıllardır beklediği hatta hali hazırda Wow oynamayan ve bu destansı muhteşem hikayeyi sadece sinematiklerden ve genel hatlarıyla oradan buradan duydukları ile bilen ama görsel bir sölen eşliğinde sinemada izlemek isteyen herkes için Warcraft dün itibari ile sahnede yerini aldı. Wow'u takip edenler icin konu zaten çok belli çünkü yıllardır oyun piyasasında haklı bir yere sahip oyun ile hikayenin en başına dönüp İnsanlar ve Orkların amansız savaşına, Medivh ve Gul'dan'ın yaptıklarına ve Lothar ile Durotan gibi efsanevi kişiliklerin yaptıklarına şahit oluyoruz. Yillardır var olan bir hikaye için soylenecek hiç bir şey spoiler olmaz zaten. Ama filmin geri kalanı için konuşmak gerekirse. Görsel efektlerin güzelliği, filmin senaryo olarak orijinal Lore üzerinden gidişi, (ki bunda Blizzard etkeninin film yapimindan beri işin içinde olmasını unutmamak gerek) karakter tasarımları, mekan tasarımları, kostüm ve aksesuarlar ve kurgu şuan için her şekliyle tatmin edici seviyede idi. Genel anlamda çok büyük bir hikayesi olan Wow dünyasının başlangıcını iki saatlik zaman dilimine çok iyi şekilde yedirmiş yönetmen Duncan Jones güzel bir iş çıkarmış ortaya. Wow dünyası hakkında hiç bir bilgisi ya da ilgisi olmayan birinin bile izlediğinde sıkılmayacağı, senaryosu itibari ile büyük bir hikayeye taniklik edecegi ve beklentilerinizi de çok yükseklerde tutmadan izlerken zevk alacağınız bir yapım olmuş. Yapısı gereği fantastik bir dünyanın içinde olmanız dolayısı ile her daim gözlerinizi bayram ettirecek bir şeyler bulacağınız filmde oyuncularında tam tadındaki performansları (özellikle de Lothar "Travis Fimmel") filmin seyir kalitesini asla düşürmüyor. Kısacası son dönemde ardı sıra boy gösteren süper kahraman filmlerinin arasında kendine sağlam bir yer edinen bu yapımı asla kaçırmayın derim. Ve bu filmin daha bir "Başlangıç" olduğunu da unutmayın :) Benim puanım 5/4.
Mükemmel!!! Blizzard Entertainment WoW hayranlarının yıllardır istediği olayı gerçekleştirip oyunun filmini yaptı ve bunu yaparken de kalitesinden ödün vermedi. Şahsen sinemaya giderken büyük beklenti içerisindeydim ve fazlasıyla da beklediğim her şeyi aldım. Blizzard kalitesini görsel efekt ve seslerde ortaya koymuş gerçekten. Film 2 saat olmasına rağmen şahsen bana kısa geldi :D . Olayların sadece insanlar ve orclar arasında geçmesi WoW'u bilmeyen ve ya kitaplarını okumayan insanlar için sıradan insan - orc savaşı diyen modern kültür katilleri olacaktır. Fakat bence bu seriye başlamak için bile fazlasıyla iyi bir film. Film fantastik büyülü vurdulu kırdılı filmler sevmenize rağmen size sıkıcı veya karmaşık geldiyse WoW hakkında biraz bilgi edindiğiniz de sizinde bu evrenin hayranı olacağınızı düşünüyorum.
Kısaca :
Görsel Efektler : 5.0 / 5.0 Ses Kalitesi : 5.0 / 5.0 Fizik Motoru : 5.0 / 4.6 Senaryo : 5.0 / 4.8 3D Modellemeler : 5.0 / 5.0 Kamera Çekimi : 5.0 / 5.0 Kostüm : 5.0 / 5.0
MMO tarzı oyunların atası olan Warcraft Blizzard ın en efsanevi oyunu olması dışında oyun dışında yayınlamış olduğu DDAY mapleri ile unutulmaz anlar yaşattığı için müteşekkiriz. film için olumsuz eleştiri olması saçmalık olur. Bu tarz oyunu anlayan kişilerin izlemesi daha mantıklı hele ki warcraft ı yaşayarak oynayan kişilerin için kaçınılmaz bir son.
#Warcraft sevenlerin 10 yıldır heyecanla beklediği "Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması" filmi bu hafta vizyona giriyor. UIP Türkiye basın gösterimi ile izleme şansı bulduğum film, özellikle Warcraft hayranlarını mutlu ediyor ve yıllar öncesine götürüp heyecanlandırıyor. WOW oyuncuları sinema salonunda birbirlerine klanlarını ve server'larını sormaya hazır olsun. Hiç Warcraft oynamamış olan biri bu filmi izleyebilir mi? İzler ama ne anlar bu biraz tartışma konusu. Film bana göre aslında olabilecek en iyi yerden Warcraft evrenini anlatıyor. Konu ve anlatım itibariyle bu dünyanın bir şekilde içine girebilmemizi sağlıyor. Öte yandan çok fazla CGI kullanıldığı için görüntüler doğal olarak sırıtıyor, izlediklerimiz animasyon kategorisine çok yakın bir teğette geçiyor. Live action oyunculuklar ise gayet iyi görünüyor ve Warcraft dünyasını ucundan kıyısından bir şekilde yaşamış herkes için özel bir film izletiyor.
Filmi 9 yıldır bekliyorum ve benim gibi bekleyen yaklaşık 12 milyon aktif world of warcraft oyuncusu olduğu gibi Blizzard Entermatient'ın diğer oyunlarını oynayan oyuncularda bekliyor. Beklentiler şu an için çok büyük! Yıllardır çıkması beklenen, ama umudu kestiğimiz artık çıkmaz dediğimiz film yanıbaşımızda! Fan olmadan tarafsız yorum yapmaya çalışıyorum ve düşüncelerim şu ki film sektörünün daha önce görmediği tarz da büyüleyici bir film olucak ve benim bekletim, gişe rekoru kıracak olmasından yana! Çok heyecanlıyım! Şimdiden herkese iyi seyirler diler, FOR THE HORDE! derim.