...dünya değişir ama yöneticiler ve çıkarları için yönettiklerine verdikleri gaz ve çizdikleri kurallar asla değişmez:
. aykırı birileri çıkıp sistemi sorguladığında ,yeniden insan olmaya başlıyorsun demektir... bu tarzı seviyorum....biraz düşünmek istiyorsanız hiç düşünmeden izleyin.:
şu anda türkiyenin durumu emper şehrinde farksız bence...film konu ve işleyişi çok güzel böle bir konuyu ancak bukadar işleyebilinirdi oyunculuklarda güzel efekler falanda fena değil. olaması gerektiği kadar gerilim vardı. film aslında eğlenceli bir çocuk filmi gibi dursada tamamen öyle değil yerli yersiz hiçbir espiri yok. bence izlenile bilir.sinemasına tamamen tesadüf eseri girdim hatta sinemaya girmeyip film alıp evde izleyecektim ama ısrar falan edildi girdim pişmanda olmadım. yine tesadüş eseri geçen gün marketin birinde DVDsini gördüm tek bitane vardı. zaten haliyle ucuz olanların arasındaydı aldım ve tekrar izledim 10/10 bence
Sihirli şehrrin kurucuları,gelecek nesillerini düşünüp bir kutuya onların kurtuluş bilgilerini koyarlar ve belediye başkanına teslim ederler.Bu kutu başkandan başkana teslim edilecek ve tam 200 yıl sonra açılakacaktır.Elden ele değişimde yaşanan bir aksaklık yüzünden kutu bir köşede unutulur.200 yıl geçmiştir ama insanlar kutunun varlığını bilmedikleri için tek yaşam kaynakaları olan jenaratörün arızasına çözüm üretememktedirler.Lila ve Doon bu kutuyu bulurlar ve işe koyulurlar.City of Ember yapımcı listesinde Tom Hanks,oyuncu listesinde ise Tim Robbins ve Bill Murray gibi sağlam isimler barındırıyor.Buna rağmen film,büyüklere pek fazla hitap etmiyor.Bu film için çoçuk filmi demek sanırım daha doğru olur.Ama fantastik hikayelerden hoşnaırsanız izleyebilirsiniz.Gerçi beni çok tatmin etmedi ama kişiye göre değişebilir.
Masalsı ve beni çocukluguma götüren filleri severim ve cogunu da basarılı bulurum fakat sihirli şehir için aynı şeyleri söylemek zor.Konu çok kapalı ve içine girilmiyor sadece çözüm anlatılmış filmde senaryo daha iyi olabilirdi tek izlenimlik vasat bir film 5/10
Filmin sonunda ember şehrindeki tüm insanların dünyaya çıkabildiğini göstermiş olsalardı filme daha bi renk katardı ..Ama gerçekten güzel bir film...10/8
ben filmi o kadar çok beğenmedim kesinlikle bundan kat kat daha güzel filmler var diye bilirim filmde sihirle yada büyü ile ilgili hiçbir şey yoktu bazı yerleri güzeldi tabi ama filmin genelinde bir akıcılık yoktu.
Güzel film ama daha iyi olabilirdi,biraz çocuk filmine kaçıyor gibi..Sonu da daha iyi olabilirdi,izleyin yada izlemeyin diyemicem ama pişman etmez..6,5/10
Bu film çocuk filmi havasında bir yapım.Zaten başrolde de çocuklar var.Bence filmin sonu daha etkileyici olabilirmiş.Sonu fazla yavandı.Ama hakikaten bize dünyamızın,güneşin,ayın...yani sahip olduğumuz bu nimetlerin değerini bilmemiz ve onlara sıkı sıkıya sarılmamız,onları tüketmememiz gerektiğini anlattığı için verdiği mesajları çok değerli buluyorum.10/5