ibrahimdemirkan
12 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Çok güzel bir film.Bende vıcık vıcık sol propagandası beklerken çok güzel bir insanlık dersiyle karşılaştım. Duygusallığı tutturmuş yönetmen.Kimseye çamur atmadan hayatın gerçeklerini bire bir yansıtmış.hayatımda izlediğim en iyi anti militarist film.tebrikler
bence film çok iyiydi ders alınması gereken yerler vardı ülkenin demokrasiden uzaklaşmasının olumsuz sonuçları gözler önüne serildi umarım o kara günler bir daha yaşanmaz
Bati yakasi hikayesini haala abartili bulanlar bu filmdeki gercekleri görmemezlikten gelmezler herhalde,konu gercekci yaklasimla tam isabet olmus,oyunculuklar ise bence o kadar da kötü degil,izlenmesi gereken filmlerden
Filme, film gibi bakıldığında oyunculuk, senaryo, kurgu, yönetsel açı neredeyse berbat olmuş.. Filmin düşüncesi güzel ama bunu görsele çevirmede inanılmaz başarısız olmuş... Ayrıca neredeyse tüm oyunculuklar (sibel kekilli hariç) berbat... Bilhassa Mehmet Ali Alabora o kadar kötü ki, söyleyecek söz bulamıyorum kaldı ki daha bugüne kadar oynadığı tek bir filmde dahi kaliteli bir oyunculuk çıkardığını görmedim. Şahsımca bu filmi seyrederek boş vaktinizi bile öldürmüş olursunuz...
bu ülkede yaşananların nedense çabuk unutulduğu düşüncesindeyim bunu yaşayan insanların nasıl bir ruh hali içinde olduğu hakında bi yorum yapmamız çok zor çünkü bir çoğumuz o yaşananları böyle filmler bizim bu gerçekle yüzyüze gelmemize yardımcı olacak we bu filmin olayların gerçeği tüm gerçekliğiyle sunulmuş olmasını çok beğendim bence herkesin izlemesi gereken bir film
Sanat yönetimi, konusu, oyuncularıyla gayet iyi bir film olması gerekirken, piyes havasında geçen diyaloglarla hayal kırıklığı yaratan film. Kapanışındaki "memleket hala bu anayasa ile yönetiliyor" yazısı çok çarpıcıydı.
film fena değil ama ömer uğurun en büyük hatası oyuncu secimleri mehmet ali alabora ve sibel kekilli bence basarısız kalmıs hele ki sibel kekilli bir roportajında daha 12 eyluk olayını bu film sayesinde duydum demişti cok garip gercekten..
Senaryo ve oyunculuk olarak film yavan kalıyor. Fakat yıllardır değinilmeye çekinilen bir konuya parmak basması filmi izlemek için yeterli bir sebep görünüyor. Bence bu dönemi merak eden herkes izlemeli.