mrs-durden
9 Şubat 2008 tarihinde eklendi
çok sarsıcı insanı gerçekten etkiliyor.oyunculuklar gerçekten çok iyiydi bizim ülkemizin geçmişinden ,gerçeklerinden söz ediyor ve bunu çok sert ve cesur bir biçimde yapıyor
Eve Dönüş’ü çoktandır merak etmeme rağmen bir türlü izleyememiştim, nihayet izleme fırsatım oldu bugün :)))Filmi iki açıdan değerlendirmek lazım. Birincisi ve kolay olanı anlattığı hikaye açısından. Gerçekten de herkesin malumu olduğu üzere Eve Dönüş filmi, çok değil daha 28 yıl önce, yaşadığımız ülkede gerçekleşmiş darbeyi anlatıyor. Maalesef sözü edilen darbe 'askeri'. Darbe 'askeri' olunca haliyle yaşananlar da birtakım 'askeri' özellikler arz etmekte. Filmi bu yönüyle oldukça beğendim, ancak 'etli ve sütlüye' yeterince dokunmuş bulmadığımı da belitmek isterim...Filme ideolojik olarak bakmayı bir kenara bırakırsak, elimizde kalan 'başarılı' olarak nitelenebilecek bir sinema eseri değil korkarım :(( Bu konuyu işleyen bir filmin daha başarılı bir eser olarak vücut bulması gerekirdi...Filmideki oyunculuklar için başkaları neler düşünür bilemem ama çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Mehmet Ali Alabora’nın performansı bana göre yetersiz ve inandırıcılıktan yer yer uzaktı. Sibel Kekilli ise yetersiz Türkçe’siyle sırıtıyor ancak, Alabora’dan daha iyi iş çıkardığı da bir gerçek...Film anladığım kadarıyla fazla bir bütçeye sahip değil. Dikkat çekmiştir mutlaka, çekimlerin çoğu dar açılı. Belli ki arka planı döneme uyduracak imkanlardan yoksundu filmi çekenler. Tabi böyle bir film çekip yeterli maddi desteği sağlayacak sponsor(lar) bulmak pek olası değil Türkiye’de...Eve Dönüş’ün yukarıda belirtmiş olduğum eksileri -bana göre- çok da önemli değil. Lakin bir eksisi daha var ki kanımca en büyük eksiklik buydu filmde. O da '12 Eylül askeri Darbesi' nin atmosferini yeterince yansıtamamış olması. Ünlü Türk Ressamı(!) Kenan Evren’in televizyonda çok değer verdiği halkına(!) nutuk atarken göründüğü sahneler, üç beş asker ve askeri araç, radyodan Hasan Mutlucan’ın darbeyi haber verdiğpi sahneler dışında darbe ve öncesinin atmosferi adeta geçiştirilmiş...Yetersiz yönleri olmasına rağmen, yine de güzel bir film Eve Dönüş. Yediden yetmiş’e değil belki ama yediden 37’ye herkesin mutlaka izlemesi gereken arşivlik bir film Eve Dönüş...
Filmi daha dün izledim ve bence diğer Türk filmleri arasından sıyrılabilecek bir film.O dönemde boş yere işkence gören halkımız filmi izlediklerinde bir an filmi bırakıp o kötü dönemlere gidebilirler
kesinlikle dönemi özetleyen bir film.bunları insana yapanlarada insan deniyor ne kadarda tuhaf.bence izlemeli ve bu konulardaki bilginizi ve o zamanın yaşantısını görmelisiniz.
bu film neden bu kadar düşük oy almış anlamadım doğrusu belkide insanlar gerçekleri bu kadar güzel yansıtan film karşısında şaşırmışlardır belkide bundan dolayı filme oy verirken şaşırmışlardır bende 10/10 vererek biraz yükseltmek istiyorum lütfen bu tarz filmlere sahip çıkalım
Filmi izlemeden önce önyargılarım vardı ama filmin benim beklediğimden iyi çıktığını söyleyebilirim.Özellikle polis memuru rolündeki oyuncular bence çok başarılı olmuşlar ve polis şefi rolündeki Cihan Canova rolünü oynamamış yaşamış,diğer roller havada kalmış doldurulamamışlar bence.Tekrar geri sarıp izlediğim sahneleri söylemem gerekirse bunların içinde başrol oyuncular M.A.Alabora ve S.Kekilli bulunduğu bir sahne yok ama eğer filmin anlatmak istediği o dönem haklı veya haksız yakalananların yaşadıkları ise burda başrol oyuncuları polis memuru rolündeki oyunculardır ki onların mimiklerini izlemek için sahnelerini geri sarıp izlediğimi söyleyebilirim.Eğer elinizde iki filiminiz varsa va hangisini izleyeceğinize karar veremiyorsanız güzel olduğunu düşündüğünüz filmi sona bırakmak istiyorsanız ilk önce bu filmi izleyin bence.
Çook güzel bi filmdi benim için bazı gerçekleri gün ışığna çıkardı oyuncular hakkını vererek oynamış ve sahneler çok iyiydi aslnda ne biliym bazı yerlerde eksiklikleri vardı özellikle yönetmenliği çok iyi bulmadım...ama kesinlikle izlenmesi gereken bi film herkese tavsiye ederim favorilerimden ve 10/9