Furkan KIZMAZ
1 değerlendirme
4 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Öncelikle yorumları okurken filme çok haksızlık yapıldığını farkettim. Hıristiyanlık propagandası yapıldığını söyleyenler ve bu yüzden filmi gömenler, filmin vermiş olduğu mesajı anlamamışlar. Konu çok iyi seçilmiş çünkü şu anda dini sömürenlerin ve dini kullanarak siyaset yapanların tek amacının hükmetme arzusu olduğu gerçeğini gözler önüne sermiş. Ancak filmin kurgusunda bazı hatalar yapılmış. Özellikle Mila Kunis'in canlandırdığı karakter, kendi içinde tutarsızlıklar barındırıyor. Bir de el bombası ile kamyoneti havaya uçurduğu sahnenin gerçek hayatta olması imkansız. Yine de Denzel Washington ve Gary Oldman'ın oyunculuğu ve final sahnesinde Kur'an-ı Kerim'in gösterilmesi bu hataları görmezden gelmemi fazlasıyla sağlar.
İlk yarısı güzel gibi fakat sonuna doğru saçmalayan ve bence genel olarak bakarsak vasat bir film. Konusu iyi aslında ama senaryosu yetersiz. Filmin efektleri de bence çok sırıtıyor bence kötü olmuş.
Denzel washington o kadar iyi bir oyuncu ki senaryo rezalet bile olsa oyunculuğu izlenir. Kaldı ki senaryo da harika. Film gayet güzel 10 üzerinden 10 verdim. İzleyin izlettirin
Film aşırı berbattı tam bir zaman kaybı Onun yerine 1.5 saat boyunca duvara bakınn daha iyi. Film aşırı tahmin edilebilir.ve birsürü mantık hatasıyla dolu
Film guzel lakin dikkatimi ceken bir sey oldu filmin sonunda incili raflara yerlestiren kisi tam yerlestirdigi anda Kurani Kerimi inanilmaz derecede kuculterek raflara eklemisler hemde göstere göstere olacak sey degil incilin varligindan ve dogrulugundan suphe duyan biri olarak kurani su anki incil gibi gostermisler!!
saygı duyulacak bir konuya sahip ve cesaretle işlenmiş bir film olmuş ve tabiki bunları oyunculuk kalitesiyle bize sunan ve izlettiren bir adam Denzel Washington yine kendinden fazlasını filme vermiş usta bir oyunculuk sergilemiş tavsiye ederim pişman olmazsınız
Ben bu filmde birşey gördüm...din propogandası başka bişey yok...üzgünüm ama etkileyici aksiyon sahneleriyle filmi kapatmaya çalışmışlar ama becerememiş kardeşler:) spoiler!!! ya o adamın kör lduğunu anlamadım kabul ediyorum.
Bu filmi gelecekteki halimize bakın diye çekmişler,ben çok beğendim.Elimizdekilerin kıymetini,nasıl bolluk içinde yaşadığımızı.ve suyun inanılmaz kıymetini sorguladım.Böyle bir dünyada yaşamayı hiç istemem,nimetlerin idrakine varalım.Herkes seyretmeli.
Film ıssız yerlerde ve felaketten çıkmış bir ortamda geçtiğinden bana Ben Efsaneyim filmini hatırlattı. Bir kaç aksiyon sahnesi dışında fazla doyurucu sahneleri olmamasına rağmen Denzel yine iyi bir oyunculuk çıkarması sebebiyle izlemekten keyif aldım. Puan olarak 7/10 benim için.
Filmle ilgili yazdığım yorumlar yayınlanmıyor. Bakalım bu seferki yayınlanacak mı merak ediyorum. Bazı insanlara batan nedir bu filmde anlamak mümkün değil. Kimse sizin inancınıza hakaret etmiyor. Film Amerikan yapımı, Amerikada geçiyor; biri de çıkmış saçma sapan kurtarıcı İncil değil de Kuran-ı Kerim olmalıydı diyor. Filmden anlamadığı zaten yorumlarından belli de, senaryosuna yönelik yazdıkları gerçekten komedi.
Dikkat Spoiler içerir!!! bu filmi bana izle çok güzel diyen insanlar oldu, izledim ve o kadar da güzel olmadığını gördüm..hatta çok mantıksız geldi bana! hadi kabul edilebilen tarafları var ama baş rol niye bu kadar mesih gibi gösterilmiş? mesih mi yani? ya da o kız ne yolculuğuna çıkıyo filmin sonunda? o havası kime? ayrıca yıllar önce yapılmış The Road filmindeki gelecek tasvirinin aynısı var burda,bana o kadar da orjinal gelmedi, araklanmış gibi..insanlar insan yemeğe başlamış,her yer mahvolmuş falan..soracığıma insanlar niye okuma yazma bilmiyo o da garip, 30 yılda bilenler bilmeyenlere öğretmemiş mi? bi de şu var ki dünyada tek bir İncil mi kalmış?hem bi tane kaldığına nası bu kadar eminler?Kalacak olsa Kuran-ı Kerim kalır..başka bi şey demiyorum..
80lerde çevrilmiş ekol olmuş mad max serisini hatırladım ama nerede o keyif... bi kere ismi bile filmle alakasız book of incil bol incil övgüsü+propagandası süslü, 80lerin mad max serisinin dandik takliti filmi izlerken güney afrikalı bir düşünürün söyledikleri geldi aklıma... "beyaz adam buraya geldiğinde bizim topraklarımız hayvanlarımız servetimiz vardı beyaz adamın elinde ise bir incil... bize incili verdi gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğretti... gözlerimizi açtığımızda her şeyimiz beyaz adamın elindeydi bizim ellerimizde ise sadece incil..."