JeanClaudeVanDamme
1.209 değerlendirmeler
18 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Ne Chuck Palahniuk hayranlarına ne de kitabı henüz okumamış izleyiciye yaranabilmiş bir film ''Choke''.Romanı okumadan bile başlı başına bir film olarak derinlik taşımadığı,yüzeysel olduğu görülüyor.Marvel uyarlamalarında Ajan Coulson olarak tanıdığımız Clark Gregg bu ilk ve tercihen zor yönetmenlik denemesinin altından kalkamıyor maalesef.
her kesime hitap edebilecek ,herkesin beğeneceği bir film değil.tipik bir sam rockwell filmi.değişik bir anlatım,değişik bir kurgu..10/6..iyi seyirler..
dövüş klubunun yazarından mı cıkmıs bu roman hayret????
berbat konusu felsefe degıl tabıkı... tamamen porno fılm sayılabılecek amacsız bır gulduru dıyecegım .... yada porno fılme sanat gıydırılmesı ..ama yok oda degıl..sanat adına ne muzık ne oyunculuk nede çarpıcı dıyaloglar.senaryo hıcbırsey yok..sadece bel altının keyfını suren sapıklar ve bızım bunun altında yatan salak psıkolojıye hak vermemız beklentısı...yozlasma ve saçmalık. 00000000000000 vermek ısterdım ama 1.
Bütün kitaplarını büyük bir zevkle okuduğumun yazar Chuck Palahniukun en sevdiğim kitaplarından biridir.Chuck Palahniuk kitapları sinemaya aktarılması bana kalırsa kolay bir iş değil.Ya dövüş külübü gibi iyi bir film çıkar yada sıradan bir film.Malasef tıkanma sinemaya aktarılma konusunda başarılı olmamış.Kitabı okuyan kişilerde bana katılacaktır sanırım.Çok yavan basit kalmış film.Tabi bunu kitapla kıyasladığımda söylüyorum.Kitapı okumadıysanız yinede ortalama bir film diyebilirm.Ayrıca filmi komedi tarzına sokulması ilginç.Sonuç olarak kitapı bilenler için tatmin etmeyecektir ama kitaptan haberdar değilseniz izleyebilirsiniz.Konu ve işleyişi yüzünden herkez begenmeyebilir.
Kitabi ''aykiri'' karakterlerine ve konusuna ragmen çok keyifli bir kitapti. Herkese göre degil ama yeralti edebiyati tabir edilen edebiyat türünden hoslananlar için birebir. Filmin ise Türkiyede gösterime girip girmeyecegi bile meçhul.Filmin IMDb'de puani su an itibariyle 7.2(Yani fena bir film degil galiba vizyon sansi var).Bakalim vizyonda filmi izleyebilecek miyiz? Bu keyifli kitabin filmi nasil olur görmek isterim. Not:Fragmandaki enfes parça da Clup Your Hands Say Yeah grubunun Satan Said Dance sarkisi. Filmi merak eden hepimize iyi beklemeler simdiden. Yillar sonra gelen yorum: Filmi izledim. Kitabinin yanina bile yaklasamayan bir film maalesef. Kitabini okumanizi, filme yaklasmamanizi tavsiye ederim. Puanim sadece Sam Rockwell'in oyunculuguna.
Çok ilginç ki Chuck Palahniukuk kitaplarını okumadan,kitaptan çevrilen filmlerini izlemekte anlamsız kalıyor.Tabiki kitabı önceden okumak lazım daha anlamlı kılmak için.Sam Rockwell victor karakterine çok yakışmış.Kitabı okumadıysanız orta bir beklentiyle izlenebilir.
Kitapta Palahniuk uçmuş resmen. Ama tarz olarak Figt Cluba benzerse olmaz. Birşey yapsınlarki Fight Clubla kıyaslanmasın ama ne? Tabiki imkansız mutlak kıyaslanacaktır. Sadece izleyici olarak olabildiğince Figt Clubı izlememişiz gibi izlemeliyiz. merakla bekliyorum.
mathilda1988 arkadaşımıza sormak istiyorum bu filmin neyini beğendinde burda betimlemelerde bulunuyorsun ingiliz gazetesi bile şunu söyledi guy seyircinin karşısına bir cuval ıslak kum döküyor diyor anlamadığınız karmaış her film güzel değildir.
Eğer kitabı gibi yapılabilirse (ki hiç sanmıyorum çünü filmden bazı kareler gördüm kitapla alakası yok) süper bi film olur. ve umarım stephen kingin güzelim romanlarını filme çekince bambaşka bir şey ortaya çıktığı gibi bir şey choke da olmaz çünkü kitap muhteşemfilmi bepenmezseniz kitabını alıp mutlaka okuyun!!