Şeytan Üçgeni
    3,3
    Şeytan Üçgeni hakkında görüşlerin ?

İnci tanem Egi
    İnci tanem Egi

20 Ekim 2024 tarihinde eklendi
    Hayatımda gördüğüm en berbat filmdi LUTFEN 2 SAATIMI GERI VERIN iğrenç ötesi instagramda ovmelerine dayanarak izledim ASIRI DERECE pişmanım ben yandım siz yanmayin o kadar diyorum
    Ceylan C.
    Ceylan C.

26 Aralık 2021 tarihinde eklendi
    Ilk izledigimde 1 hafta etkisinde kaldigim agir psikolojik bir film. Sizofren bir annenin beyninin icine giriyorsunuz ve film sizi bir sekilde o beynin icine alip elinizi kolunuzu bagliyor. Ben harika buldum ve gercekten anlamak icin 2. Kez izlemenizi de tavsiye edebilirim.
    Poyraz Karadoğan
    Poyraz Karadoğan

29 Kasım 2021 tarihinde eklendi
    İzleyenin de beğeneninde kimse izlemesin bombok hayattan 1.40 dk caldı. Bir daha film izlemem o derece pismanım
    theyurdal
    theyurdal

17 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Bu tarz filmleri o kadar izlemişimki artık önceden kestirebiliyorum izlerken. Ama yinede fena değildi.
    Aamir Khan
    Aamir Khan

26 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Çok güzel bi filmdi. Filmi anlamayanlar olmuş ki en başta benimde kafamda bi iki soru cevapsız kalmıştı. Fakat yorumları dikkatlice okuyunca çok iyi açıklama yapanlar olmuş ve o sayede film tamamen açık kalmadan yerine oturuyor. Bu da filmi kaliteliler sınıfına koyuyor. Suç zamanı filmine benzese de o filmden daha iyi bence bu. Yunan mitolojisinden esintilerle açıklamışlar filmi aslında ama izlerken tam kavrayamıyor insan. Spoiler verip anlamayanlara anlatmak isterdim ama inanın üşeniyom şuan çünkü çok uzun bi açıklaması var diğer yorumları okuyun yazmış zaten millet herşeyi iyi seyirler.
    nasrullah Y
    nasrullah Y

1 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    izlenilmeye deger bir film.heyecan verici ve düşündürücü bir film. sonu acaba nasıl bitecek diye karmaşıklaşıyor ama filmdeki ipucuları yakalarsanız filmin akışına uyum saglayabilirsiniz. kesinlikle begendim.
    Rogojin
    Rogojin

22 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Yazı spoiler içerebilir.

Bu film şaşırtıcı derecece hüzün ve karamsarlık içeren bir gerilim filmi. Çok iyi bir film olmasını engelleyen özellikleri- klişeler- yine de filmin iyi bir gerilim filmi olmasını engellemiyor.

Filmin karamsar havasına çok uygun düşen orijinal film müziği, gemideki karanlık, koyu renk ışıklı hollerde, kamaralarda, salonlarda film ilerledikçe hakiki bir kapana kısılmışlık havası veren öykünün ilerleyişinde kulağımıza çalınıp duruyor. Filmdeki oyunculardan konunun akışına dek her şeyde klişe bir hava var, ama yönetmen bu klişeyi aşabiliyor, kısır döngü tekrar ettikçe, güzel ispanyol filmi cronocrimenes'i andıran bütün klişeler tükendikten sonra hikaye bizi daha ötelere götürüyor. Görünen o ki; zamanın gerçekten bir kısır döngü gibi dönerek kendi içine açılarak her şeyin yeni baştan ve tekrar tekrar meydana gelmesi değilmiş esas mesele; o yapışkan, karamsar dağılmışlık, kopmuşluk hissinin; yitirmiş olmak hissinin, çocuğunu kaybetmiş olma hissinin korkunçluğunu ve acısını yenmeye çalışmak için delirme noktasına dek tekrar tekrar aynı şeyleri yaşayarak, 'acaba başka türlü olabilir miydi?' diye sorarak yaşamaya mahkum olmanın sebep olduğu o cehennem hissinin peşinde dolaşıyormuşuz meğer, bunu anlıyoruz. Bu anlamda film müziği, ve özellikle gemiden kurtulduktan sonraki upuzun final sekansının tamamı çok iyi bence ve filmin yapısını etkileyerek ona iyi bir sahicilik, bir derinlik katıyor. Bu anlamda bana the descent filminin- ilk filmin- çok etkileyici final sahnelerini de düşündürdü Triangle. Baş rol oyuncusunun en az mimik kullanımıyla neredeyse donuk bir yüzle oynadığı rolünü film bittikten sonra çok başarılı bulduğumu da söylemem gerek.

İzlemeyenlere mutlaka öneririm.
    Merve A
    Merve A

6 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Filmde nerdeyse bir çok kişinin farketmediği bir ayrıntı var ve o ayrıntı farkedildiğinde bence muhteşem bir film. Bundan sonra yazacaklarımı filmi izlemeyenlerin okumamasını tavsiye ederim.
    spoiler: O ayrıntı da şudur ki; gemiye farklı olasılıklarda binip duran 2 farklı Jess var, birinci Jess hiç birşeyin farkında olmayan Jess, ikinci Jess herşeyin farkında olan Jess. Hiç birşeyin farkında olmayan Jess; -Sabah oğlunu filmde gösterildiği üzere azarlar, tokat atar, sonra gerçekten okula bırakır ve okuldan yata gelir. - Zaten döngünün en en başta böyle başlaması makuldür. - Her gerçekleşen gemiye çıkma anında gerçekten hiçbir şey bilmemektedir, döngüyle arasındaki tek bağlantı yaşadığı deja vu' lardır. -Bu Jess her defasında diğer Jess’i öldürüp denize atan Jess’tir. -Bu vesileyle döngünün farkına varmaya başladığında, herkesi öldürüp yattakilerin bir daha gemiye çıkmamalarını sağlayarak döngüyü sonlandıracağına inanmaya başlar. Çünkü bu Jess gerçekten oğlunu okula bıraktığı için oğlu hayattadır ve döngüyü sonlandırıp ona kavuşma ihtimali vardır. - Bir sahnede benim dünyam şu anda okulun önünde beni bekliyor diye bağırması sahte değildir yani. Bir de ikinci Jess var, herşeyin farkında olan ve yat turuna kaza yaptıktan sonra gelen. -Bu Jess’in amacı yat turuna çıkıp, gemiye binip tekrar ölebilmektir. Böylece adada uyanacak, ve oğluyla kaderini değiştirebilecektir. - Siyah kıyafetlerle izlediğimiz Jess budur, gemi içerisinde son derece hızlı, kendinden emin hareket etmektedir ve öldürürken tereddütsüzdür. Zira kendi sonunu bilmektedir, oysa ki birinci Jess gelecekle ilgili hiçbir şeyden emin değildir, herşeyi ilk kez yaşadığı için tereddütle hareket eder ve öldürmek o kadar da basit bir eylem değildir. - Ayrıca ilk kez bir Jess diğer Jess’e silah doğrulttuğunda Victor’ın yanında, ve vuramadığında, diğer Jess hızlıca kaçıp gitmişti ya, sonra bi daha o Jess’e ne oldu görmedik, işte o kaçan Jess herşeyi bilen Jess’ti. Zira insan bir şoka uğrar kendinin aynını görse karşısında. - Bu ikinci Jess’in amacı herkesi öldürmek değildir çünkü artık bunun bir faydası yoktur. Yat gezisine çıktığında zaten oğlu hayatta değildir, dolayısıyla yattakiler gemiye bir kez daha binse nedir binmese nedir. Söylediğim üzere bu Jess’in amacı aynen bir önceki gibi ölüp yeniden uyanmaktır, bu sebepledir ki güvertede ilk Jess’i tekrar tüfekle kovalarken, ilk Jess’ in sonraki hamlelerini bildiği halde onu öldürmeyerek aynı denize atılma senaryosunun gerçekleşmesini sağlar. Bunların yanında bana öyle geliyor ki, ilk yata binme sahnesinde, henüz limanda Victor’la yürüyen tuhaf hareketli Jess’i izlerken, herşeyi bilen Jess’in hayatını izliyoruz, oysa yatta uyuyup uyanan Jess’i izlerken hiçbir şeyi bilmeyen Jess’in hayatını izletiyor bize yönetmen, dolayısıyla aslında yata binip birşeyleri unutan bir Jess yok, bu sadece kafa karıştırsın diye yapılmış bir manipülasyon. Sanırım Jess’in birşeyleri unuttuğu tek an, öldükten sonra adada tekrar uyandığı an, bu da kaderi ve döngüyü değiştiremeyeceğimizle ilgili bize verilmek istenen bir hayat dersi midir nedir, onu pek anlamadım. Döngünün bir noktasında ikinci Jess de birinci Jess’i öldürüyor. Ne menem bir döngüymüş
    BABA S.
    BABA S.

1 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Ben diğer izleyicilerden daha ziyade başın nasıl döngülendiğinin gösterilmemesini doğru buldum.Yunan mitolojisindeki bir olayın günümze uyarlanması hiç fena olmamış.Ayrıca film sizi içine sürüklemekle beraber bütün olasılıkların daha önce yaşanması ve bir çıkmaza girdiğinizin ipucunu arada vermesi çok yerli yerinde.İyi seyirler...
    EYirmi7
    EYirmi7

20 Haziran 2018 tarihinde eklendi
    Bakın filmin konusunu okuyup çok büyük bir beklentiye girmeyin ama gerçekten izlerken meraklandırıyor. Film kısa olduğundan 1,5 saatinizi güzel geçirebilirsiniz.
     james007
    james007

23 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    buraya konunun acıklamasını yazmaya kalkarsanız ,ızlemeyenlere" fılmi seyretmenıze gerek yok "mesajını vermis olursunuz. yorum olarak sunu yazacagım, son bes dakıkayı cevırmeselerdı. fılm bır anlam kazanacaktı. o bes dakıka fılmın mana ve onemını bozmus bence .
    Fight-Club-2
    Fight-Club-2

26 Kasım 2011 tarihinde eklendi
    Filmi baştan sona meraklar izledim. Kendini merakla izleten bir film, ama döngünün başınıda bağlasalardı. Muhteşem olcaktı. İlk, sadece kendisi geldiğinde ne oldu? Belki de Tanrının oğluna verdiği şansı bağlanacaktı ama havada kaldı. Onuda bağlasalar mukemmel film olurdu. Not: Bence :D
    selin melikler
    selin melikler

11 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    SPOILER! Triangle filmi yunan mitolojisindeki sisyphosun efsanesinin senaryolasmis haledir. ilk önce sisyphosun basina gelenlerden bahsedeyim: Söylenene göre sisyphos fazlasiyla düzenbaz biriydi. Zeus, bir kartal biçimine girerek irmak-tanrisi Asopos'un kizi peri Aigina'yi kaçirmisti. O sirada Korinthos krali olan Sisyphos kizini her yerde aramakta olan Asopos'a Aigina'ya ne oldugunu söyleyecegini bildirdi.Ama bir de kosul ileri sürdü: Asopos da buna karsilik Korinthos'a yeterince su verecekti. Zeus bunu duyunca fazlasiyla sinirlendi ve Ölüm Tanrisi Thanatos'u gönderdi.Sisyphos'un canini alsin diye. Ama sisyphos, Thanatos'u baglayip bir yere kapadi, kapadi ama bu kez de hiç kimse ölmez oldu. O zaman da ölüler ülkesinin hakani Hades baslamasin mi. "Kralligim bu gidisle issiz, çorak bir çöle dönecek," diye yakinmaya! Thanatos tanrinin beceriksiz çiktigini gören Zeus, Ares'i gönderdi onu kurtarip getirsin diye. Ares bu isi basarmis, ölüler dünyasi da o zaman yeniden dolmaya baslamis. Üstelik oraya ilk gidenlerden biri de Sisyphos olmus. Ama kurnaz Sisyphos bu konuda da önlemini önceden almis. Hades'e inmeden önce karisina ölüler için yapilmasi gereken hiçbir dinsel töreni yapmamasini söylemis. Sisyphos'un karisinin ölü için tören yapmamasina ve saygisizca davranmasina Hades çok sinirlenmis ve sisyphos'u yeryüzüne geri yollamis karinin cezasini ver bu saygisizligi için ama çabuk gel demis. sisyphos istedigine ulasmis yeryüzüne çikmis ve eceli gelip ölene kadar kalmis ama öldügü zaman yine Hades'in yanina gittiginde Hades sisyphos'a kendisini kandirdigi için çok sinirlenmis ve ona sonsuza dek olacak bir ceza vermis: 'Koca bir kayayi binbir güçlükle yuvarlaya yuvarlaya bir dagin tepesine çikarmak zorundaydi.Ama tam doruga ulastigi zaman kaya asagiya yuvarlaniyor,Sisyphos yine ayni çabanin içine giriyordu. Sonsuza degin sürecekti bu azap.'
    Simdi filme gelelim. Filmde her sey tekrar basa sariliyor sonsuz bir döngü halinde. Jess tekneye ilk binisinde her seyi biliyordu çünkü daha önce birçok kez ayni olayi yasayip durdu ama Triangle adli teknenin içindeyken neler oldugunu unutuyor bir rüya görüyor aslinda olan bir seyi görüyor ama ne oldugunu hatirlamiyor bizim üstünde Aeolus yazan gemiye bindiginde burayi hatirliyorum bu koridorlari diyor ama ne oldugunu çikartamiyor. Bu yasadigi olay sonsuz bir döngü halinde devam edecektir. her seferinde insanlari öldürmeye çalisacak sonra geri dönecek döndügünde çocugu ölecek ve tekrar tekneye binecektir. Bunu mitolojiye nasil baglandigi kismina geçiyorum simdi
    Öncelikle filmin 4. dakikasinda beyaz bir kusun uçtugunu gösteriyorlar. sonra triangle adli tekne tam kalkmadan önce ayni beyaz kusun tekrar teknenin üstünden uçtugu gösteriliyor. 10. dakikada tekrar o tekneyle ayni yönde giderken o güvercini gösteriyorlar. 14. dakikada rüzgar birden kayboluyor bir süre sonra firtina kopuyor ve aeolus adli gemiyi görüyorlar. Geminin adinin AEOLUS tesadüfi bir olay degil. Aeolus (Türkiyede söylendigi sekli ile Aiolos) yunan mitolojisinde rüzgar tanrisidir. Aiolos Eole ile evlidir. Aeolus (Aiolos) ve Eole'nin Alkyone isimli bir kizlari vardir. Alkyone ayni zamanda Keyk'in karisidir. Keyk, bir deniz kazasinda öldügünde karisi Alkyone, kocasinin yokluguna dayanamadi. O da kendisini kaldirdi, denize atti. Tethys, birbirine bagli olan bu eslere acidi, onlari Halkiyon adi verilen bir çift beyaz deniz kusuna çevirdi. Kis ortasindaki 2 günesli haftaya Halkiyon günleri adini verdiler. Söylentilere göre bu günlerde Halkyone'nin dalgalarin üzerindeki yuvasinda yumurtalarini birakabilmesi için Eole rüzgarlari dindirir.
    Gösterilen beyaz kus Alkyone'u simgeliyor Alkyone yumurtasini birakmaya giderken filmde de birden rüzgar kesiliyordu. Ondan sonra firtina çikiyor ve Aeolus isimli gemi geliyor yani Rüzgar tanrisinin gemisi.
    25. dk'da bir hikaye okuyorlar geminin içindeyken AEOLUSUN SISYPHOSUN BABASI OLDUGU VE TANRILARIN AEOLUSA CEZA VERDIGI ILE ILGILI. sonra Sally gelip ÖLÜMÜ UCUZ ATLATMIS AMA BABASINI VERDIGI SÖZÜ TUTAMAMIS diye biliyorum diyor.
    Ayrica tiyatro salonuna girerken kapida Aeolus yaziyor ve büyük bir firtina tablosu var içeride.
    Filmde jess sisyphosu temsil ediyor sonsuz bir döngüde hep sona ulasmaya yaklasiyor ama olaylar basa dönüyor hatirlarsaniz sisyphos da hep kayayi sona kadar çikarmaya çalisiyor çok az kaliyor basardi zannederken tas yuvarlaniyorlar olaylar tekrarlaniyor.
    VE BENCE (tüm bu olanlara kendi yorumumu gelirsem) filmde geminin içinde aeolusun ceza aldigi ile ilgili bir hikaye vardi belki o yüzden belki de oglu sisyphos'un aldigi cezadan ötürü Hades'e kizgin oldugu ve onu cezalandirmak istedigini görüyoruz. Hades neye sinirleniyordu ölünün arkasindan tören yapilmamasina ve filmde binlerce milyonlarca kez ayni insanlar ölüyor ama hiç kimse tören yapmayacaktir bu da Hades'i sinirlendirecektir bu nedenle sisyphos'un yasadiklarini dünyadan bir insana yasatacak ve bu sayede bir sürü insan ölecek kimse tören yapmayacak ve Hadesi sinirlendirecektir.
    omer saglam
    omer saglam

18 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    enteresan bir gerilim filmi.çok şey beklemeyin filmden.izlemezseniz de bir şey kaybetmezsiniz
    Yasemin K
    Yasemin K

17 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
    filmi anlayan biri varsa beri gelsin 1,5 saatime acıdım ya....