Heavenly Creatures
    3,3
    Heavenly Creatures hakkında görüşlerin ?

Ilknur K
    Ilknur K

14 Haziran 2012 tarihinde eklendi
    fim çok farklı. sonuna kadar sabrederseniz izlediğinize değdiğini anlayacaksınız. psiko-dram filmi aslında bu. ama öyle bir işlenmişki filmin sonunda bu dramı hissediyorsunuz.
    odinhan
    odinhan

23 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    Konusuda,anlatımı da bana rahatsız edici geldi yinede P.Jden farklı bir film izlemek isteynlere önerilebilir.10/6
    cudiferat
    cudiferat

26 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    Winslet e olan çocuksu sevgimden dolayı bu filmi izlemeye karar vermiştim, açıkçası hikayesi de merak ettirmişti beni.

İzlediğime pişman oldum diyemem, gerçek olaydan alıntı olması zaten ayrı bi konu. Ama oyunculuklar [hele Winslet in, ki bu arada kendisini en çirkin gördüğüm filmdi :)] gerçekten dikkate değer.

Öykü ve dönem iyi yansıtılmış ve kesinlikle bir abartıya kaçış yok. Film çok sade yavaş yavaş hazin sonu ilerliyor.

En son sahnede patika yürürlerken insanın içi cız etmiyor değil, keşke orda olsam bişey yapsam diyorsunuz ama ne yazık ki biz bişey yapamadan film bitiyor(ki bu arada özellikle son sahnenin başlangıçta verilmesi çok yerinde bir tercih olmuş belirtmeliyim)

Özellikle ergenlik yılları(Gençlik-Teenage vs) döneminin, aile-okul sorunlarının vs. anlatıldığı filmlerle ilgiliyseniz bu filmi kaçırmayın diyeceğim.
    8,5/10
    emrahsahin98
    emrahsahin98

11 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    Peter Jackson'ı Lotr serisiyle tanıyıp sevenlere bu filmi kesinlikle öneririm.Lotr serisindeki yapaylığın yanından bile geçmeyen ama yine de hayalgücünden beslenen "güçlü" bir film bu.Hele ki gerçek bir olaydan uyarlandığını öğrenince insanın kanı donuyor.
    kuzularynsessizli-i
    kuzularynsessizli-i

12 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    Farklı bir film zaten bu farklılığından dolayı ilgimi çekmişti... Bu filmi uzun süre aradım ve en sonunda buldum, izledim onca çabaya değmiş...
    kemerlee
    kemerlee

12 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    Tüm filmlerini seğrettikten sonra tamamen emin oldumki peter jackson J.R.R. Tolkien'nin efsanevi eserleri olmadan iyi bir film yapamaz yüzüklerin efendisinin üç filmide başyapıt türün en iyisiydi yeni çıkacak olan Hobbitlerde türün en iyilerinden olacağına şüphem yok ama diğer filmlerinin hepsi beş para etmez ilk filmleri zaten işkence niteliğinde il uzun metrajları olan Bad Taste, dead aliveyi bitiremedim o düzeyde iğrençtiler, bu filmide ileri ala ala binbir zorlukla bitirdimki hastalıklı bir hikayeyi olabilecek en sıkıcı ve en hastalıklı şekilde anlatmış, kin kong kötü bir jurrasi park taklidinden öte değildi, cennetimden bakarken ise ne olduğu belli olmayan bir saçmalıktı sonuda ghosttan emanetti, sonuç olarak Tolkien'in eserleri olmazsa peter jacksonda olmaz.
    figen-pak
    figen-pak

13 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    daha önce benzerine hiç rastlamadığım bi filmdi, edebiyat olsun die söylemiorum bunu, izleyince anlayacaksınız ne demek istediğimi..
    bu gercek bi hikaye imiş, hayaller hayaller hayaller,ne kdr da mütiş bişey hayal kurmak, cok güzel işlenmiş bi film olmuş.. etkileyici
    teo-17
    teo-17

6 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    İzlediğim en iyi filmler arasında yer alan ve her izlediğimde birazdaha gaza gelip izlediğim diğer iyi filmleri hiçe saydığım çok güzel bir film.....10/10
    edenknight
    edenknight

28 Haziran 2005 tarihinde eklendi
    Kanımca PJ`nin en iyi filmi,çünkü çok cesur,çok yaratıcı yönetmen her ne kadar kişisel zirvesini LOTR serisiyle yapmış olsa da buradaki performansı da çok daha övgüye değer.Öncelikle ele aldığı senaryoyu fantazi ve gerçeği iç içe geçirerek anlatması ve yarattığı inanılmaz gerilim takdire şayan buna iki başrol oyuncusunun(ve yardımcı oyuncuların)inanılmaz performansı da eklenince film gerçek bir şaheser oluyor,garip görsel tercihleri kamera hareketlerine düşkünlüğü ile tanınan yönetmen burada örneğin bir Braindead kadar haylaz davranmıyor,ama bu filmde onun %1i kadar olan şiddet daha çok etkiliyor,özellikle adım adım felakete giden öyküye karşın seyircinin elinin kolunun bağlı olması gerçekten yürek burkuyor,her ne kadar başlarda kızların ilişkileri seyirciye daha yakın görünse de sonlara doğru gerilimi had safhaya çıkartan bir öğeye dönüşüyor ve acı finalle de sona eriyor,elbette baskıcı ebeveyn ve okul gibi kavramlara gönderilen sert eleştiriler de filmi değerli kılıyor,keşke PJ bu filmde göstermiş olduğu cesareti LOTR serisinde de gösterebilseymiş,bundaki yaratıcılığı ve radikal sinemasal anlatımı bir daha ondan görebilir miyiz bilmiyorum ama şahsi olarak onun en iyisi diyebileceğim kült bir klasik.Saygılar.
    poormf
    poormf

6 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Kate Winslet hayranı olduğum için bulup izledim bu filmi.Kurgu, yönetim, oyunculuk mükemmel. Dediğim gibi Kate Winslet için izledim bu filmi ama, Melanie Lynskeyin oyunu daha ön planda
    utku-berk
    utku-berk

15 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    hayatımda bu kadar kötü film izlemedim gerçekten berbat 9,1 bu film için inanılmaz bi puan kesinlikle puana aldanmayın izlenmeye değmez.
    alisancansever
    alisancansever

28 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    buradaki puana bakıp izledim bu filmi ama hiç sevmedim. ne bilim-kurgu ne fantastik hiç bir şeye benzetemedim, dolayısıyla da hiç zevk alamadım bu filmden. izlenecek o kadar çok film var ki hayatta bunu izlemesiniz de olur bence.
    oceannereid
    oceannereid

27 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
    dehşet bir film!!!şimdiye dek izlediğim en çarpıcı lezbiyenlik içeren film diyebilirim. filmin afişine bakınca film hakkında çok yanlış düşüncelere sahip olmuştum. keşke afişlere daha özen gösterseler!!! kate winslet gerçekten oyunculuğuyla göz kamaştırıyor. öykünün gerçek olması çok ürpertici. eğer peter jackson olsaydım filmin son halini gördükten sonra "vay be neler yapmışım!" derdim :))
    requiem87-2
    requiem87-2

30 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Açıkça sölemek gerekirse hikayenin gerçek olmasıda beni etkilemedi. Ne hikayeler war yaşanmış değil mi? Çarpıcı film diil kesinlikle.