Yumurta
    2,8
    Yumurta hakkında görüşlerin ?

pink-panther06
    pink-panther06

13 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    Filmi izlerken sıkılabilirsiniz... Normal! Ama filmin sonunda bir mesaj ortaya çıkıyor.. Buda güzel kısmı...
    sasili
    sasili

22 Mart 2009 tarihinde eklendi
    bu filmin o kadar odül alması ve de eleştirilmesi konusu kesinlikle doğru tespittir.Sanat filmi deyip işin içinden çıkılmak istenmektedir ancak bu bile bu filmi savunmak için bir fırsat olamaz.durgun,basit,kotü yonetim kısacası aradığınız hiç birşeyi bulamayacağınız bir film.nuri bilge ceylanın filmlerine sıkıcı diyorsanız onun 10 katı bir filmi düşünün karşınızda yumurta!
    drvsard
    drvsard

15 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    semih kaplanoğlu. bu nasıl bi yönetmenlik!!! filmin bütün kareleri Yusufun(nejat işler) gözüyle, ruh haliyle aktarılmış ekranı. aslında Yusuf ve yönetmen aynı kişi. ustaca, kesinlikle cok başarılı.
    batinakbas
    batinakbas

14 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    bnde hiç beğenmedim sinemada izledim zamanıma yazık ama bal ve süt die devamı niteliğinde olacak filmleri görünce bi anlam kazanabilir devamı demek doru değil aslında bal ve süt bu hikayenin öncesi olacakmıs.
    hiç müzik olmayan sıkıcı bir film altın portakal ödülüde aldıgına göre biz yanlıs tarafından izlemiş olabiliriz 10/1 veriorum ben:))tabi begenenede saygı duyarım zevk !!
    gskaltay
    gskaltay

31 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    vasatın üzerine çıkamayan ağır temposuyla insanı yoran bir film nejat işler bile kurtaramamış ağır senaryoyu...
    Demirtas
    Demirtas

12 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    Yumurtayı büyük bir merakla izledim. Ancak filmin sonu açıkçası hayal kırıklığından başka birşey değil. yumurtanın bir üçleme olduğunu biliyorum. Üç filmlik bir serinin ilk filmi olmasına rağmen aslında sonu olduğunuda biliyorum. Yumurta üç filmin tamamını ele aldığınızda üç filmle beraber bir anlam bütünlüğüne sahip olabilir. ( Gerçi bunu şimdi bilmiyoruz. Diğer filmleride izledikten sonra anlayacağız bunu. Ama şimdilik öyle varsayalım ) Ancak unutulmamalıki bir filmi izlediğinizde o filmin kendi içindede, kendi başınada bir anlam bütünlüğü olmalı. Yumurtada bu kesinlikle yok. Film bitiyor ve biterken kendinizi kandırılmış hissediyorsunuz. 2 saatiniz çalınmış hissine kapılıyorsunuz. Bence maalesef vasat.
    peterpunk
    peterpunk

10 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    son saniyelerine kadar merakla izledim filmi. acaba ne olacak acaba ne olacakta şaşıracağım diye. ödülleri silip süpürmüş bir film mutlak bir şeyi kaçırdım diyerek 2. kez izledim... değişen bir şey olmadı. görsellik desem değil , kurgu değil , oyunculuk hiç değil.. olmamış...
    ercan-akbay
    ercan-akbay

9 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    35 Senelik sinemacılık hayatımda seyrettiğim en kötünün kötüsü bir film..Adamlar bir lira harcamadan cebimizden bilet parasını çalmaya çalışmışlar.Bu filme ödül verenlere ve toplumu yalnış yönlendirenlere yuh olsun.Ödüllerin hepsi 120 gibi bir destana verilmeliydi bence..Ayrıca beğenmeyen ve tepki gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler.
    AykutKarabacak
    AykutKarabacak

6 Kasım 2008 tarihinde eklendi
    Hayatın zaman zaman ne kadar sıkıcı olabileceğini anlatan bir film. Bence vermek istediği mesajı da olabilecek en güzel şekilde vermiş. Oyunculuk ve kurgu da normalin üzerinde.
    burcuarslan85
    burcuarslan85

4 Kasım 2008 tarihinde eklendi
    beklediğim gibi oldu temmuz 2007de yazdığım yorum baya tepkilere neden olmuştu,tartışma konumuz sanatta olsa,hala düşüncelerimeze beğenilerimize,ya da eleştirilerimize tahammül eden bir toplum olamadık,saadet ışıl atasoyun iyi bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum,sizce bunu düşünmem nezaketten uzak küfür içeren bir eleştirimi hayır,kendisi çok farklı özelliklere sahip,gerek yüz hatları gerek ses tonu gerekse oyunculuğundaki tavırlar çok farklı ama o farkı oyunculuğunda yarattığını düşünmüyorum,tek tip gibi geliyor bana,kimsede savunmasını yapmasın bu bence böyle,bir arkadaş o çok eğitimli gibi bir savunmaya geçmiş,bu konuda ondan daha fazla eğitimi olan daha yetenekli oyuncular tanırım ki sadece dönemimizin handikapı fiziksel engele takılıp mesleklerini yapamıyorlar,bu yüzden fiziksel olarak tercih ediliyor saadet ışıl atasoy.semih kaplanoğlu...onun meleğin düşüşü filmini yanlış hatırlamıyorsam 2005 baharında izledim bir festivalde ve çok pişman oldum göz kapaklarıma hakim olmakta çok zorlandım,o öyle bir atmosferdi ki seçkin bir seyirci kitlesi olmasına rağmen insanların salondaki ufacık sesten sinirleri bozuluyor ve tepkilerini buna göre veriyorlardı,ben konsantrasyon sorunu yaşayan bir izleyici değilim,ama bu sorun benim tespit ettiğim bir şey semih kaplanoğlu fi
    lmlerinde baş gösteriyor,seyircinin algısını filme çekemiyor,çok fazla.siyadda 8 dalda ödül aldı,film ilerlediği esnada önce bunu düşündüm neden,sonra bu düşünceyi kafamdan attım,film bitince hala bu soruyu sorarsam doğru olur dedim,evde izlediğim için şanslı hissettim kendimi,gözlerimin kapanmasına daha rahat hakim olabildim,bu sert bir eleştiri olarak algılanmasın lütfen ben bu filmi izledikten sonra bana göre artık kanıtlanmış bir şeyin farkına vardım,sanat göreceli bir kavram saygı duyuyorum,bundan sonraki serileri de yani süt ve balıda takip etmeye çalışıcam,çünkü işte orda doğru bir seçim var,başak köklü kaya ismi,süt filmini bu yüzden merakla bekliyorum,belki de sorun bendedir,benim gibi düşünen izleyicidedir,semih kaplanoğlunun neyi vurgulamak istediğini yeterince anlayamadığımdandır,anlayamadığımızdandır,belki de amacı budur ve o zamanda bence gerçekten çok başarılıdır,bu filme yapılan eleştiriler lütfen meyve veren ağaç taşlanır gibi bir savunmayla değerlendirilmesin,bizim merak ettiğimiz o ağacın meyvesi,saygılar...
    denkkk
    denkkk

3 Kasım 2008 tarihinde eklendi
    bir film ancak bu kadar kötü olabilir ya bende okadar haberlerde çıkan yumurta ne kadar ödül varsa hepsini sildi süpürdü dediler bende izledim ya o yönetmeni bir bulsam bide ikinci filmiçekiyormuş ya bu kadar aptal bir film olur başka birşey demiyorum ya hayatımdan çalınan 1:30 saati geri istiyorum ya
    yakup-kucuk
    yakup-kucuk

3 Kasım 2008 tarihinde eklendi
    Ben film hakkında pek fazla konuşmayacağım, zaten arkadaşlar film hakkında yeterince konuşmuşlar ve bende buradaki bütün kötü eleştirilere katılıyorum. Benim konusmak istediğim konu Saadet Işıl Aksoy. Evet kendisini ilkkez bu filmde tanıdım ve oyunculğunu inanılmaz beğendim. Mükemmel iş çıkartmış kendisi. Kendisi hakkında az biraz arastırma yapınca bu film ile ödüller kazandığını öğrendim. Saadet Işıl Aksoy için bu film izlenir mi? Bu soruya cevap vermek gercekten cok zor.
    aselimt
    aselimt

27 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    yumurta, aslında bildiğimiz film standartlarıyla örtüşmeyen bir "şey". film izleyeyim havasıyla izlemeye niyetlenirseniz çok fazla hayal kırıklığına ve de şaşkınlığa uğrayacağınıza emin olabilirsiniz.
    tavsiyemi sorarsanız; ben keşke vaktimi heder etmeseydim dedim. buradan anlayın!!
    dikkat-virusumm
    dikkat-virusumm

27 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    acayip olmuş sıkıcı ne bılıyım oye bişey işte
    spiritual333
    spiritual333

26 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    izlenilmiyecek kadar kalites bir film. Sırf festivallerden ödül kazanılmak için yapılmış; yazılması ise heralde 1-2 hafta sürmüştür. Nejat işler bir filmde bukadar kötü oynatılabilirdi herhalde... benden 1 puan