Olağan Şüpheliler
    4,6
    2014 Puanlama
    Olağan Şüpheliler hakkında görüşlerin ?

bayram57
    bayram57

21 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    Bazı insanlar yanlış yapıyor. Sürpriz son izlemek için izlenilmesi gereken bir film değildir bu. Sinema tarihinin en iyi suç filmlerinden biri hiç şüphesiz. Benim en sevdiğim 5 filmden biri. Baştan sona her sahnesi ayrı şık, ayrı zevk. 100 puan olsa da 100 versem keşke.
    Chev
    Chev

6 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Kevin Spacey ile harika bir oyunculuk ve harika bir yapım..Türüne öncülük eden yapımlardan biri olduğunu unutmayalım..
    Ayaz
    Ayaz

15 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Bir filmi beğenmemekte özgürsünüzdür ama bu film 2009 filmiymiş gibi yorum yapamazsınız...Filmin can alıcı noktası katilin o adam çıkması sanıyorsanız ise filmi hiç anlayamamışsuınız demektir...Herşey polisin ben senden daha zekiyim demesiyle başlıyor tekrar izlediğinizde buna dikkat edin ve adamımız kendinden zeki bu insanı kendi duvarındaki isimlerle vuruyor.
    -alp-
    -alp-

10 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Şahanedir. Kesinlikle tavsiye ederim... 10/10
    AstalaVista
    AstalaVista

10 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    1995 yapıMı en iyi senaryo ve en iyi aktör dallarında Oscar kazanmış bir filmi sen kalkıp 14 sene sonra izlediğiNde beğenmiyor, soNu kolay tahmin ediliyor diyorsaN; bu filmin basitliğini - sıradanlığını değiL, sen ve senin gibiLerin siNema sektöRünü ne kadar yakından takip ettiğinin gösteRgesiDir ne yazıkki..
    benilhan
    benilhan

9 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    mükemmel ötesi bir film. 10 üzerinden 10
    "Şeytanın en büyük kurnazlığı insanlara gerçek olmadığını inandırmaktır."
    imhotep333
    imhotep333

25 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    tam hak ettigi paanı almış. ne daha az ne de daha çok ( 8.9/10)
    süpriz final isteyenler için ideal bi film
    macurs
    macurs

11 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    gerçekten müthiş bi film..senaryo harika..kevin spacey yine süper...filmin sonunda o adamın o olduğuna şaşırmıyorsunuz..duvardaki akğıtlardan olayı yaatarak anlatması insanı çok etkilio..yorum yapan arkadaşımızında dediği gibi gairp ama hafif bi tebessüm oluşuo suratınızda..:) kesinlikle izleyin
    figengs
    figengs

7 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    çok güzel etkileyici bi film..sonunda yüzünüzde hem büyük bi şaşkınlık hemde bi tebessüm oluşacak emin olablrsnz:)
    selmayurdasavas
    selmayurdasavas

6 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    Kevin Spacey coşmuş yine:) Bi aktör hiç bir filminde en ufak bi performans düşmesi yaşamaz mı ya!Acıkcası film benı cok sarmadı sadece sonunu sabırla bekledım sanırım herkesın ters kose yorumları yuzunden fılmın daha 15. dk sında asıl adamı ve fılmın nasıl sonuclanacağını tahmın ettım.Belkı o yuzden "wov" dediğim bir fılm olmadı ama idare ederdi...
    ms-dost
    ms-dost

23 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    tam bir klasik.yıllarca tekrar tekrar izlenebilecek ve her defasında aynı heyecanı verecek müthiş bir yapıt9/10
    urabahn
    urabahn

20 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    Arkadaşlar bu filmi beğenmeyenler olabilir. Bu normal herkes kendi yorumunu eklemiş. Filmin iyi olmasının bir nedeni daha var...!!!??? O da Hatasız olmazı. Baştan sonra tekrar izleyin bakalım hata bulabilecekmisiniz???? Senaryo iyi zaten oscarı aldı. Birde şunu diyebilirsiniz böyle filmler neden günümüzün klasikleri arasına giriyor diye. Şöyle söyleyeyim; Madalyonu tek tarafına değil, her iki tarafına bakmak lazım. Prestige filminde dediği gibi : Dikkatle bakıyor musunuz?,"yeterince dikkatli bakmıyorsunuz..." ve "hilenin sırrını arıyorsunuz,
    ama bulamazsınız
    çünkü dikkatli bakmıyorsunuz
    siz sırrı bilmek değil
    ...kandırılmak istiyorsunuz.
    henüz alkışlamazsınız...
    ...çünkü bir şeyi yok etmek
    yeterli değildir
    onu geri getirmeniz gerekir"
    Bu çok güzel açıkladı sanırım. Prestige ve İliziyonist tarzı filmlerin öncüsüdür bu film. Tam bir klasik......
    doktor-ay
    doktor-ay

16 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    sonunun ilginç olması filmin güzel olduğu anlamına gelmez.
    oyunworld
    oyunworld

11 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    Keşke çok büyük beklentilerle ve muhteşem son merakıyla izlemeseydim.Çünkü film güzel olsada beklentileri karşılayamıyınca hayal kırıklığına uğruyosunuz ve kurunun yanında yaş da yanıyor....Lüfen izleyenler tavsiyelerinde sonu muhteşem deyip büyüyü bozmasınlar.İnsanları o beklentiye sokmakla filmin sonunu sölemek arasında çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum.Güzel film diyip geçin :)
    erdenizpasali
    erdenizpasali

15 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    ilginç bir film.. başını anlamak zor.. takip etmek neredeyse imkansız.. elbette bir filmi izlerken içine çekilmeyi beklerim fakat bu filmin içine zorla giriyorsunuz.. ne neydi sürekli karışıyor.. hele isimler.. film bitti ama ben hala kim kimdir çözemedim.. filmin puanının bu kadar yüksek olma nedeni kevin spacey in oyunculuğu sanırım.. ve tabi bir de o ilginç son.. aslında filmin sonu geliyorum diye bağırıyor fakat tahmin ettiğimiz gibi biterse çok sıradan bi film olur yazık olur diyorsunuz.. tam bu sırada yapımcılar sizi duyuyor ve kafanızdaki tahminleri büyük ölçüde siliyor.. filmin sonu tahmin ettiğininiz gibi bitiyor fakat siz 1 puan alırken sizi bu şekilde şaşırtan ama tahminlerinde yanılan yönetmen 2 puan alıyor!! en son polis merkezinde akıllı polis in durumu çaktığı sahneyi biraz daha yavaş alsaydı yönetmen amcam çok daha etkili olabilirdi.. 8/10