e-ergener
16 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Güzel kurgu, güzel müzikler ve güzel bir oyunculuk grafiği. Hepsi birleşince güzel bir iş çıkmaması da zor oluyor tabi ki. Son günlerde izlediğim en iyi gerilim filmlerinden biri. Aynı zamanda ders verir nitelikte olması da başka bir artısı. Yani kaçırmayın derim.
Film güzeldi gerçekden.Bazı arkadaşlar bu filme kötü demiş neden olduğunu anlayamadım.Film bir gerilim ve korku filmi neler verecekse bizlere veriyor hatta daha fazlasını bile.Ancak ben sonunu daha enteresan bekliyordum onun için biraz hayalkırıklığı yaşadım ama genel olarak bakarsak film10/8i hak ediyor.
guillermo del toro nun da katkısı bulunan çok lezzetli bir film.panın labirentini izleyip sevenler bunu da seveceklerdir. kurgusuyla ve iç titreten sonuyla övgüyü hakediyor.filmin türü aslında tam anlamıyla trajedi.ve bu trajedi gerilim ve korku unsurlarıyla çok güzel anlatılmış.9/10
duygusallığın ve korkunun iç içe harmanlandığı harika bir film. ilk başlarda ağır ilerlese de yirminci dakikalarda film gerçekten başlıyor. orjinal bir final olmuş. yalnız benim takıldığım bir nokta var; Lauranın parmağı banyoda kapıya sıkışıyor ve yanlış görmediysem tırnağı düşüyor. sonra kocası Carlos, kapıyı açıyor ve Laura bahçeye gidip Simonu arıyor. fakat bu sahnelerde ne elinde bir bandaj vs ne de bir kanama söz konusu. yoksa ben mi kaçırdım? bu küçük ayrıntı dışında film gayet güzel ve izlenilmesi gereken bir film. özellikle de hollywood korku alanında kısır bir döngü içerisine girmişken. bu gidişle İspanya sineması çok daha iyi işlere imza atacak.kan görmeden de gerilim olabileceğinin iyi örneklerinden. 10/10
Yorumları okuyunca gerçekten şaşırdım herhalde ben başka film izledim dedim yada bu filme güzel diyenler hayatlarında hiç gerilim/korku türünde film izlememişler.Film tek kelimeyle berbat senaryo oyunculuk yerlerde sürünüyor yani bizim korku filmlerimiz daha iyi diyeceğim nerdeyse o derece kötü.