betyl
6 Şubat 2009 tarihinde eklendi
beklediğim ve övüldüğü kadar başarılı bir film olarak görmüyorum body of liesı... çok karışıktı, mantıksız olarak da geldi bana. bazı dikkat çekici sahnesi ve repliği haricinde filmden sıkıldım. hatta leonardo di caprio bile filmin değişik senaryosunda beni tatmin etmeye yetmedi. bazı patlama ve kaçış sahneleri çok iyiydi. ve özellikle de Ferrisin işkence gördüğü bölüm çok güzeldi.Kısaca çok da izlenmesi elzem derecede önemli bir film olduğunu düşünmüyorum. 10/6
Ridley Scott Cennetin Krallığı filminde yaptığı müslüman sempatizanlığı, müslümanları kötü göstermeme çok tepki çekmiş olacakki bu filmi yaparak kendini affetttirmek istemiş olabilir.Bu Amerikalılar acaba ne zaman objektif olmayı,olayları doğru anlatmayı,dünyada kendilerinden başka insanların da yaşadığını kabul etmeyi,farklılıklara saygı duymayı öğrenecekler merak ediyorum.Son derece karışık bir film.Filmde Di Caprio çok etkin fakat aynı şeyi Russell Crowe için söyleyemeyiz.Senaryosundaki olumsuzluklara rağmen sağlam bir casus filmi.10/6
davostan sonra daha bir ünlenen film tam puanını hak etmiş(ki bu pek olmaz).Body of lies ı umdugumdan daha basarılı ve objektif buldum açıkcası.Özellikle filmin sonundaki crowe ve di caprionun konusması mükemmeldi fakat film yer yer eksikler barındırmıyor da degil.Bana arap kızdan sonra gelişen olaylar biraz sacma ve amatörce geldi.Sonuc olarak izlenmesi gereken bir film body of lies.Ortadoguya bir daha göz atmak isteyenler için 7.5/10
David Ignatius davos gergınlıgıyle ülkemizde, mirarı oldugu ve olmaması gereken bir gerginlik yüzünden ün kazanmıs fakat kitabı konusunda sürükleyici ve gizemli oluşuyla tebrik edilmesi gereken başarılı bır yazardır...oyunculuga gelınce leonardo yine döktürmüş.sonucunda ise iyi bir film ortaya cıkmıs...izlenilmesi gereken bir film.
Av ve avcının sürekli yer değiştirdiği avcıyken av durumuna düşenlerin kendi yaptıklarını unutarak gayet insani tepkiler verdiği,yaşadığımız coğrafya üzerinde yaşanan ajan savaşlarının anlatıldığı bir hikaye.Zaten isimleri hepimizce bilinen başrol oyuncularının önüne geçen bir adam var filmde.Mark Strong.Hani Pasha karakteriyle kendisini gerçekten bir Arap zannettim herşeyiyle çok karizmatikti ve hikayedeki en düzgün adamdı.Bunun dışında filmde dikkat çekenler,CIA daire başkanının ABD de günlük yaşamını sürdürürken-çocuğunu yatağa yatırıp üstünü örtmek dahil- Ortadoğuda birilerinin ölümüne karar vermesi..İncirlik deki ABD üssüne yapılan sahte saldırıda yerel morglarlan alınan cesetlerin kullanıldığının söylenmesi..ABDnin uydularla Dünyayı TV gibi izlemesi..sayılabilir.-insanın alın bunumu görmek istiyorsunuz deyip sallayası geliyor,elini tabii..Film David Ignatius adlı gazetecinin kitabından uyarlanmış.Bilmeyenler için kendisi Başbakanımızın Davosta terkettiği söyleşinin moderatörüydü.Şimon Peresin uzun ve Başbakanımıza yönelik fırça diye tabir edilebilecek yüksek sesli sözlerinden sonra konuşmayı bitirip Başbakanı zor durumda bırakmayı amaçlayan tutumu filmdeki sürekli birbirlerine tuzaklar kurup en yakın dostlarını bile satan adamlarınkine uygun.Sanırım yazar kendisinden yola çıkarak böyle bir olay örgüsü oluşturmuş.
güzel filmdi. ama amerikan propagandası yapılmış bir film. di caprionun performansı çok iyiydi.crowe ise vasatı aşamamış. iyi bir alternatif olabilir 10/7
Harika bir film ortalaması en azından 9 u hakediyor.Leonardo di caprionun rolü Kanlı elmas dakı karakterını oyunculugunu andırıyor.Ama en babası tabiki Hani Pasha karakteri. Harika bir film.
DiCaprio gittikçe iyileşiyor bu türde.Performansı tempoyu yüksek tutuşu filmin çok önemli kozlarından tabii.Russell Crowe o iğneleyici kişilikle filmde Dicaprio kadar dinamik olmasa da ustalığını ima ediyor herhalukarda.Çok geri planda kaldığını düşünmüyorum.(hele ki yönetmen Scott ise.)Filmin konusunun iyi işlendiğini düşünüyorum ki ABD`nin özeleştirisi şaşırttığı için.Ben kaçırmayın derim 2 üstadın iyi bir filmi 10/9
ilk etepata biraz sıkıcı gelsede ilerleyen dakikalarda filme kapılıp gidiyorsunuz özellikle incirlik üssünde gecen sahneler günümüzdeki yalanlar üzerine düsündürücü ve ders verir nitelikte gidin derim pisman olmassınız
filmin en önemli noktası final bölümünde; ajan, sözde şeyhe Kuran-ı Kerimden bir ayet söylüyor: bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.....
Güzel ve ince politik mesajları olan ve bunları zaman zaman büyük bir cesaretle söylemeye çalışan bir filmdi ancak pek çok klişeden de kurtulamadığı sahneler de barındırıyordu. Açıkçası bu ekipten çok daha iyi bir film beklerdim. Hikâye daha çok ustanın kardeşi tony scottu çağıran bir hikaye. O, spy game filmiyle bu türün hakkını çok iyi verebileceğini göstermişti. Yine de yılın iyi filmlerinden birisi ve politik-casusluk filmleri için yeni bir soluk...