Yaşamın Kıyısında hakkında görüşlerin ?
16 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Ben Fatih akını gerçekten tebrik ediyorum ortaya müthiş bir iş çıkarmış.Başları biraz durağan geçsede sonradan açılarak sürükleyici bir hal alıyor.Ve ben çok beğendim çeşitli ve birbirin tanımayan 6 kişinin günün birinde yollarının kesişmesi dramaktik bir şekilde aktarılmış ve insanı duygulandırıyor.Bence izleyin yani.8/10
1 Mart 2008 tarihinde eklendi
şahane bir şeydi bu film..çok seevdim..ama hiçbirşey anlamadım..ama süperdi..gerçek
27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Şu yaşadığımız terör laneti döneminde Fatih Akın'ın yaptığı askerlikle ilgili değerlendirmeyi şiddetle eleştirsem ve kınasam da, bana göre Ferzan Özpetek'le birlikte yurtdışındaki en iyi yönetmenlerimizden biri, hatta Özpetek'den daha başarılı diyebilirim. Fatih Akın bunu filmleriyle zaten kanıtlamış durumda, umarım Oscar aday adayı olan filmi ödül alır hiç olmazsa film Alman yapımı (?) olmasına rağmen Türk yönetmenimiz en büyük ödülü almış olur. Film hikaye olarak gerçekten hem ilginç hem güzel dokunaklı bir hikayesi var. Oyunculuklara baktığımızda özellikle Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay rollerini müthiş oynamışlar, şu ana kadar gördüğüm beyazperde de en iyi Kurtiz ve Yeşilçay performansı diyebilirim. Ancak, ben sanırım Akın'ın tüm yönettiği filmlere izleme şansına sahip biri olarak şunu da açıkça belirteyim maalesef Akın'ın filmleri arasında en zayıf halka diyebilirim bir Duvara Karşı bir solino hatta Kısa ve Acısız bu filmden çok daha başarılı çok daha etkileyici filmleri arasındaydı. Filmin Türk-Alman dostluğuna yönelik mesajları başarılı olabilir hatta Yeşilçay'ın cüretkar sahneleri de öyle; ancak maalesef filme baktığımda ve değerlendirmemi Akın'ın diğer filmlerine kıyaslayarak yaptığımda filmi başarasız buldum.
20 Aralık 2007 tarihinde eklendi
dakikalardır bilgisayar başındayım ve henüz filmi kendi cümlelerimle anlatacak kelimeleri bulamadım. çok derin ve gerçekten çok anlamlı bir filmdi. olumsuz yorum yazan ve filmin sıkıcılığından bahseden arkadaşlarla aynı filmi mi izledim şu an şüphe içerisindeyim.o kadar akıcıydı ki bana göre,zamanın nasıl geçtiğini anlamadım doğrusu.nurgül yeşilçaydan tutun diğer tüm oyunculara kadar performanslarıyla göz dolduruyorlardı. çok şey yazacaktım ama kısa kesmek daha mantıklı bana kalırsa...tebrikler fatih akın...
26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Kesinlikle bir şaheser . Fatih Akın yavaş yavaş büyük bir yönetmen oluyor. Senaryosuyla Cannes da ödül aldı ki hakettiğini düşünüyorum. Oyunculuklarda nitelikli ve başarılı.Favorilerim arasına girdi izlediğim için çok mutluyum çokk
6 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Bence film ortaydı böyle düşünmeme sebep olan iki neden var.. Birincisi filmin sonu gerçekten çok havada kaldı sonunda birşey olmasını bekliyor insan ama çok basit bir şekilde film bitiyor.. İkincisi ise bu tesadüfler olayı bana biraz abartılmış gibi geldi.. Bir olur iki olur ama her olayıda tesadüfe bağlamaları filmi sıradanlaştırmış.. Daha iyisini bekleyerek izledim bu yüzden benim için bir hayal kırıklığı oldu..
9 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Fatih Akının çok başarılı filmlerinden birisi, kesinlikle büyük bir keyifle izleniyor. Ben çok beğendim..
25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
farklı hayatların kesişmesi ve her izleyenin farklı yorumlayabileceği etkili bir final.. nurgül yeşilçayın en iyi performanslarından biri... anlat istanbul, eğreti gelin ve ademin trenleri filmlerinde de gayet başarılı bence..
4 Kasım 2010 tarihinde eklendi
film güzeldi ama heralde fatih akın filmin sonunu bize bırakmış . . . 10/7
1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
"Yaşamın Kıyısında"
Ein Film von Fatih Akın...

Fatih Akın'ın bilimum Avrupa kentlerinden hayvan ve çiçek ismi barındıran tonla ödül toplamasından dolayı sanırım bu filmini çok büyük beklentilerle izledim bunu baştan dipnot vereyim. Algımı etkilemiş olabilir...

Ewwet 2000'lerin ilk on yılına damgasını vuran kesişen hayatları anlatan parçalı hikayelerden bir tanesi daha var karşımızda... Yaaa ama artık kabak tadı vermeye başladı. Rastlantısal kaos mevhumunun suyu çıkmadı mı sizce de???

Neyse özetle ortalama bir film. Cannes en iyi senaryo ödülünü alan senaryosu ortalama bir senaryo. Kurgulama ve zaman geçişleri ortalama bir kalitede. Diyaloglar vasat. Oyunculuk Erkan Can hariç ortalama.

Şahsi kanaatim "Yaşamın Kıyısında" Fatih Akın'ın önceki filmlerinin gerisinde bir film ama "burası Türkiye" vurgusu farkı ve çarkıyla ödülü kucakladı...

Lakin hakkını yemeyeyim üniversitede intermediate seviyesinde bıraktığım, unuttuğumu sandığım Almancamı tazelememi sağladı.
16 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
film farklı insanların hayatlarından kesitler sunuyor ve bunları birbirine bağlıyor büyük olaylar beklenmemeli daha çok hayatın gerçeklerinin anlatmış ancak durgun filmleri sevmeyenler beğenmez diye düşünüyorum
1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
çok güzeldi yaa... hakkaten Cannes’dan senaryo ödülü alacak kadar da, mükemmel bir senaryoydu!
12 Aralık 2007 tarihinde eklendi
İlk yarım saati sizi oldukça rahatsız edebilecek bir film.Zira Tuncel Kurtiz’in replikleri öyle böyle değil yani...İlk yarım saatten sonra biraz açıldı film ve ben 'iyi galiba bu film' dedim.Fakat zaman ilerledikçe sıkıldığımı ve 'artık bitsin' dediğimi hatırlıyorum.Özet olarak çok sıkıcı buldum filmi.Beğenenler olabilir ama bana zaman kaybı olarak geldi...6/10
29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Film sonunda çıkan, filme emek verenlerin isimlerini tek tek kadrajdan geçtiği sahneyi izlettirdiği için teşekkürler Fatih Akına.. Harika bir iş çıkarmış..10/9..
12 Kasım 2007 tarihinde eklendi
çok gerçekçi bir film olduğunu söyleyemem çünkü 'gerçek hayatta bu kadarı da olmaz be kardeşim pes' dedirten bir film. oyuncular başarılıydı, genel olarak film iyiydi aslında da, Fatih Akın ne yapmak istedi tam olarak acaba?? Filmde sanki bakın görün Almanya ne kadar medeni, Türkiye ne kadar az gelişmiş bir ülke diyor bize... İnanılmaz bir şekilde gözümüze de sokuyor bunu. Sanki bir film olmaktan öteye geçmiş bu film. Başka şeyler anlatıyor... mesela nurgül yeşilçay’ın büründüğü karakter... bir örgüt üyesisin, yakalanıyorsun ve sonra pişmanlıktan çıkıyorsun falan. 'bak ne kadar ikiyüzlüler örgüt üyeleri' diyor sanki:) ama tabi bu onun yorumu, onun filmi... ben diğer açılardan bir film olarak değerlendirince filmi başarılı buldum. izleyin bence:)