Şu yaşadığımız terör laneti döneminde Fatih Akın'ın yaptığı askerlikle ilgili değerlendirmeyi şiddetle eleştirsem ve kınasam da, bana göre Ferzan Özpetek'le birlikte yurtdışındaki en iyi yönetmenlerimizden biri, hatta Özpetek'den daha başarılı diyebilirim. Fatih Akın bunu filmleriyle zaten kanıtlamış durumda, umarım Oscar aday adayı olan filmi ödül alır hiç olmazsa film Alman yapımı (?) olmasına rağmen Türk yönetmenimiz en büyük ödülü almış olur. Film hikaye olarak gerçekten hem ilginç hem güzel dokunaklı bir hikayesi var. Oyunculuklara baktığımızda özellikle Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay rollerini müthiş oynamışlar, şu ana kadar gördüğüm beyazperde de en iyi Kurtiz ve Yeşilçay performansı diyebilirim. Ancak, ben sanırım Akın'ın tüm yönettiği filmlere izleme şansına sahip biri olarak şunu da açıkça belirteyim maalesef Akın'ın filmleri arasında en zayıf halka diyebilirim bir Duvara Karşı bir solino hatta Kısa ve Acısız bu filmden çok daha başarılı çok daha etkileyici filmleri arasındaydı. Filmin Türk-Alman dostluğuna yönelik mesajları başarılı olabilir hatta Yeşilçay'ın cüretkar sahneleri de öyle; ancak maalesef filme baktığımda ve değerlendirmemi Akın'ın diğer filmlerine kıyaslayarak yaptığımda filmi başarasız buldum.