Yaşamın Kıyısında hakkında görüşlerin ?
5 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Güzeldi.Sadece Alman kültürüyle yetişmiş birisinin , Alman değerlerine karşı , 'hippi' bile olsa Alman bir kızın , tanımadığı birisine yemek ısmarlayacak , hatta giysilerini verecek kadar bonkör olmasını inandırıcılıktan uzak buldum.
25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
farklı hayatların kesişmesi ve her izleyenin farklı yorumlayabileceği etkili bir final.. nurgül yeşilçayın en iyi performanslarından biri... anlat istanbul, eğreti gelin ve ademin trenleri filmlerinde de gayet başarılı bence..
17 Aralık 2008 tarihinde eklendi
müthiş bir senaryo , olağanüstü bir yönetim , muhteşem oyunculuk performansı , çok iyi bir kurgu. herşey çok iyi tek olumsuz yönü küfürü çok kullanılmış , biraz daha az kullanabilseymiş keşke. fatih akın çok iyi bir yönetmen aynı zamanda senarist. mutlaka izleyin kaçırmayın. iyi seyirler...
2 Haziran 2007 tarihinde eklendi
tüm söyleyeceklerimi kazandığı zaman buraya koşup söledim ama yine de yazmak istiyo canım!!!!gerçekten bu ödülü hakettiğine inancım sonsuz!!!ta eylül ayında filmin istanbul çekimlerinde werdiği röportajlarda bile o kadar çok güweniyoduki filmine cannes da yarışacağına şüphesi yoktu we biz oraya futbol turnuwasına katılır gibi gideceğiz alamazsak yarışmak da güzeldi diyip kıwırırız demişti ama gelin görünki önemli bi ödül olan en ii senaryo ödülünü kaptı!!!festiwal başlamadan önce kapıda sinema eleştirmeni olan bi kadınla konuştuklarında kadın hala bu filmin etkisinden kurtulamadığını sölemişti!!!!!bende şuna eminimki bu filmle de-duwara karşı'da olduğu gibi- yaşamın bize getirdikleri karşısında boğazımızda kocaman bi yumrukla kalakalacağız!!!!!!we ben bi kere daha böle bi adamın warlığına şükredeceğim!!!!iiki warsın yaa!!!!!!!!!!!!!!(bu arada ödül alanların fotoğraf çekimleri sırasında kendi ekibine doğru gülümseyip el sallaması klasik zafer işareti gösterileri we mikrofonu kontrol etmesi tüm sewimlilğini sewinciyle ortaya koyuyodu!!!ha bide aldığı ödülü dürbün modunda tutarak poz wermesi beni benden almıştır:)))))))))
2 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Hangibirini anlatsın ki insan.Kazım Koyuncu’nun öteki alemden filme bomba gibi düşmesinimi, Tuncel Kurtiz’in oyunculuğunumu, kesişen hayatların ustaca işlenmesinimi, insanı yormadan, kırmadan, üzmeden, güzel bir manzara eşliğinde gelen finalinimi.Beğendim.
sinema
1 ziyaretçi
27 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Hayatın tıpkı birbirine dolaşmış bir ip yumağı gibi olduğunu anlatan harika bir yapım. Bazılarının kör düğümü çözülüyor, bazıları ise kesilip kopuyor. Oyunculuk performansları ve senaryosu göz dolduruyor. Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay en iyi performanslarını sergiliyor sanki. Başka hayatların içinden geçiyoruz, farklı yaşamların. Hiçbir şeyin dışarıdan bakıldığı gibi görülmeyen yüzlerin, iç içe doldurulmuş hikayelerin, kesişen kader yollarının, dostlukların, ailelerin ortasından yürüyoruz. Filmde ilgi çekici bir diğer nokta ise Türk-Alman ilişkileri. İnsanların toplum içinde Türkçe selamlaşmaktan utanması, Almanların Türklerin kültürlerini, yasalarını, sahip oldukları hayat şartlarını ve haklarını görünce küçümsemesi, kabullenmemesi. Bütün evini, dostlarını, işini bırakıp başka bir ülkede yeni bir hayat kurmak. Yaşamın kıyısında çok doğru bir ad olmuş film için. Yaşamın uç noktalarında yaşayan karakterler var filmde kimisi sınırda hayat mücadelesi veriyor kimisi aşağıya yuvarlanıp ölüyor. Hiç sıkılmadan kendini izleten, etkileyen nadir filmlerden. Türk yönetmenler arasında çok başarılı bir yere sahip olan Fatih Akın'ın en iyi filmi bana göre. Pulp Fiction tarzı, her karakterin ayrı hikayesi anlatılıyor, film ilerledikçe kesişmeler, çakışmalar oluyor. Harika bir film. İzlemeye değerde artar bile.
26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
tek keilime ile özetlemek gerekirse harika
8 Ocak 2008 tarihinde eklendi
nurgül yesilcay cok kötüydü,hele arkadasının annesiyle tartıstıgı sahne berbattı...fatih akın filmde sanki memleketine, kazım koyuncu ya selam durmak istemiş..
28 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Cok guzel bır fılm sonu kesınlıkle sıradanlıktan uzak bence cok basarılı etkıleyıcı aynı zamanda gercekcı bır fılm. Fatıh akının elının degdıgı her film gibi izlenmesi gereken bir yapım. Nejat işlerin filmde olması bir sürpriz olmus karakterler cok oturmus ıngılızce de turkce de almanca da gerektıgı yerde gerektıgı kadar kullanılmıs onun dısında filmdeki siyasi ve duygusal olaylar cok basarılı ıslenmıs, aldıgı oduller bosuna degıl. Fatıh Akının yenı fılmlerını 4 gozle beklıyorum.
16 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
İki Genç Kız - Yaşamın Kıyısında ????İki Genç Kızın kitabını da okumuş olmama rağmen hiçbir ortak nokta bulamadım bu iki film arasında...
31 Ekim 2007 tarihinde eklendi
ayrica filmde sadece turkleri kotuluyor diye asiri milliyetcilik yapip filmi olumsuz degerendirenleri kiniyorum. bunun adi milliyetcilik degil cahilliktir bence. sonucta bu bir film.. hayal urunu.. filmlerde ispanyollari amerikalilari biz assagilarken sorun yok ta... yani demek istedigim diger bi millet film icabi asagilanirken sorun yok..ama bize gelince hemen ayaga kalkmalar vs.. bence yakismayan davranislar bunlar.. filme ve kurgusuna saygi gostermeli.. film degerlendirilicekse turk. yunan sırp amerikan fibi ulus, ırk kavramlariyla degerlendirilmemeli.. ve eminim sirf turkler asagilanmis diye filmi kotu gosterenler... asagilanlar yunanlar olsaydı 10 puan verirlerdi... cunku bu tamamen geri kafalilik ve cahillik...
14 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Merhaba,
Film herşeyiyle kaliteli,oyuncular hakkını veriyorlar.Olumsuz yorum yapanlar ya filmi izlemedi,ya da sırf değişiklik olsun diye böyle bir yönteme başvurdular.Bazı yorumları baktım da türklük aşağılaması felan felan türden ilgisiz bir o kadar ilginç yorumlar var.Sonra filmin içindeki argo cümlelerden bahsedilmiş.Sanırım o arkadaşlar sansürlü türk filmi ve dizileri izlemeye alıştıkları için bu onlara yavan gelmiş.Ne diyeyim herkez izlediğini yazıyor,bence bu filmi izleyip beğenmemek güç.
Saygılar...
22 Aralık 2007 tarihinde eklendi
sinema tekniği açısından bu tarz filmi ilk defa İnnarritua’nın 21 Gram’ında görmüştüm etkileyiciydi. Fatih Akın içerik olarak boyundan büyük işlere kalkışmış fakat Türkiye şartlarında yüksek sinemacıdır,filmini beğendim.Gerçekçi tarzını çok beğendiğim halde cam kenarındaki komiser sahnesi komikçeydi. Yinede önümüzde nitelikli bir yapım var hala izlemeyen varsa tavsiye ederim.
5 Kasım 2007 tarihinde eklendi
filmden anlayanlar için gerçekten güzel bir film.Görüntüyle senaryoyla müzikle dört dörtlük bir film.Fatih Akın'ı tebrik ediyorum.
25 Aralık 2007 tarihinde eklendi
bu filmi milli duygularla eleştiren arkadaşlara rica ediyorum bir dakika sadece bir dakika elinizi vicdanınıza koyun.
nefis bir senaryo,harika bir cast ve usta işi bir yönetim...mükemmel...