Avrupa sinemasında, son 10 yılda yapılan en iyi filmlerden birisi.Alışılmış Amerikan Romantik filmlerinden, bir hayli farklı bir film.Aşk ne güzel şey;şayet aşık olunacak birisini bulmak aslolan.Filmin müzikleri ve muhteşem görüntüleri kolayca akıldan çıkmayacak güzellikte.Tüm bu güzelliklere ilaveten Maria Grazia Cucinotta nın güzelliğiyle etkileyici bir film çıkıyor karşımıza.Son dönemlerde çekilen,gelmiş geçmiş en iyi aşk filmi denilen,oldukça pahalı bir yapım var ya hani.O filmi izleyipte ona bu methiyeleri düzenler, bu filmi izlememişler bence.Ayrıca, Postacı Mario (Massimo Troisi) çekimler biter bitmez ölüyor ve film bittikten sonra onu izleyemiyor.Filmden bir replik,Mario Neruda ya derki;-...Şiir onu yazana degil ona ihtiyaci olana aittir!...Ayrıca filmin soundtrackinde birçok ünlü şiir okumuştur.Bunlar; Sting, Miranda Richardson, Wesley Snipes, Julia Roberts, Ralph Fiennes, Ethan Hawke, Rufus Sewell, Glenn Close, Samuel L Jackson, Andy Garcia, Willem Dafoe, Madonna, Vincent Perez,...Benim açımdam oldukça önemli bir film İstanbul da gittiğim ilk film.Yine yaka paça yani bu filme zorla götürülmeme rağmen, filmi izledikten sonra filme götüren arkadaşıma yüzlerce kez teşekkür ettiğim bir film.Bence izleyin eminim ki beğeneceksiniz!
BU kadar sevimli ve güzel bir film olamaz. Bu italyan filmlerinin dilinde mi var bir sevimlilik var. Film bitince insanın italyanca öğrenme isteği geliyor. Massimo süper oynuyor, ne kadar gerçekçi bir oyuncu.Filmin bence eksiği Neruda (Noiret)nın farklı bir aktörce oynanabileceği gerçeği.Biraz zayıf kalıyor. Fransız bir aktör İtalyanı oynayamıyor. Massimonun şiir öğrenmeye çalışırken yaptığı acemilik dilindeki şirinlilik süper.Küçük not massimonun babası süper, hele yemek yiyişi ve tası kafasına dikmesi süper,Kesin izleyin. 7 puan.
nedense italyan filmleri bana çok sempatik geliyor il postinoda bunlardan biri ama dikkatinizi çekmek istediğim bir ayrınıyı söylemek isterim pablo nerudayı oynayan philip noiret bir fransızdır ve gene bir italyan başyapıt olan cinema paradisoda da o oynuyor ve her iki rolün altındanda fazlasıyla kalkıyor
Defalarca izlediğim ve daha kimbilir kaç kere izleyeceğimi ümit ettiğim bir film. Her defasında yeni seyrediyormuşum gibi dikkat kesiliyorum tek tek kareleri hafızama yazmak istermişçesine. Sırf bu film için İtalyanca öğrenmek isterdim ama böylede sarıp sarmaladı beni her şeyiyle baştan sona bu müthiş eser.Tek kelime ile muhteşem!
Massimo Troisi' nin oyunculuğunu izlemek bile sinema sanatının ne olduğunu anlamak için bir ders niteliğinde, şaşırtıcı ve muazzam zariflikte görünmeyen insanların yazgıları...