Filmi bugün izledim gerçekten çok güzel bir senaryo beyazperdeye uyarlanmış özellikle o döneme ait kıyafetler silahlar iyi uyarlanmış herkesin izlemesini tavsiye ederim izleyici notum 10/9 dur.
Son günlerde izledigim cok iyi filmlerden bir tanesi operasyon valkyrie.Bir grubun dünya seyrini degistirmeye ne kadar yaklastıklarına sahitlik ediyoruz.Konuya hakim olanlar zaten bu filmden bir savas bir aksiyon beklemezler cünkü bu bir politik gerilim.Tom cruise u cok basarılı buldum.2 saat boyunca yer yer nefes nefese izleyeceginiz mükemmele yakın bir film 8.5/10
Film 10/7 diyebilirim sinemada seyredilirse daha çok keyif alıncak gibide olsa burda filmi eleştircek olursam evet o günün Nazi Almanyası nı canlandıran en azından subay, albay, general vs. tiplemeler hiç benzememiş Hitler hariç:) Bundan başka cembug bizim amacımız siyaset yapmamak ve soykırım yapan insanlarıda haklı olarak gostermemek. Hitler in yahudileri öldürmesi tamami ile planlanmış bir olaydı. Nitekim bunlar üzerinde fazla durmak bu gibi platformlarda uygun olmasada sunu soyleyebilirim. Hitler, yahudilerin Roosevelt Churchill ve Stalin gibi liderle sıkı baglantılarını oldugunu dusunen biriydi. Bu fikir ne derece dogru yorum yapmak anlamsız olur o yüzden.
aslında senaryo çok güzel ama benim için en önemli şey olan orijinal dil yok bir kere yani nazi almanyasından bahseden onun üzerine kurulmuş bir film ve ingilizce...tamamen amerikayı düşünerek yapılmış bir film avrupadaki ülkeler zaten kendi dillerine çevirip veriyolar çoğu filmi altyazılı film bulmak olanaksızdır avrupada.O yüzden düşük puan alır onun dışında oyunculuklar fena değil.Filme gitmeden operasyonlar ve terimlerle ilgili detaylı bilgileri edinipte gidin yabancı kalabilirsiniz filme yoksa
derarzt_md bi tavsiyem var hatta iki ayrı yapım olan ama bir okadarda aynı olan fimleri imdb puanlarıyla karşılaştırsın böylece tüm dünyanın vermiş oldugu ortak paydada buluşsun :D yani diyorum ki bu filmin alman yapımı 6.8 alırken bu 7.5 almış
Çok güzel bir film.İkinci Dünya Savaşı seven kişilere filme gitmeyi tavsiye ederim.Tom Cruise,Bill Nighy,Tom Wilkinson oyunculuklarıyla filmin kalitesini arttırıyor.
Filmden az önce geldim..Film ilk yarısı cok duragan geçiyor..Biraz sıkıldım ama ikinci yarıda hızlı ilerleyis güzeldi..YInede sınemada izlecek bir film deil sadece anlatmak ıstediğini anlatan bir film..Filmde sadece 5 dklık bir aksıyon var aksıyon diye sakın gitmeyın.. Saygılarımla,
filmi dün akşam izledim pek aksiyon yok ancak yaşaatığı gerilim her şeye değiyiyor ve bütün sahnelerin gerçekte tamamen yaşanması filme ayrı bir büyü katmış