ergun-ix
13 Mart 2009 tarihinde eklendi
Hitlere düzenlenen son suikast, çok gzl anlatılmış, hep yahudileri öven filmleri izlemekten bıkmıştık, alman askerlerinde onunluları olduğunu göstermeye çalışmış.. 9/10
ben neden dili bu kadar kurcaladağınızı anlamıyorum.Film gerçekten güzeldi.Çok etkilendim hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biriydi.Bu filmden sonra alacakaranlıkı izledim.Kesinlikle bu iki film arasında kalıyorsanız bu filmi tercih edin derim
savaş filmi olarak düşünenler hayal kırıklığına uğrayabilir. politik bir film sayılmasa da, ülkemizin aşina olduğu bir konuyu işlemiş, Darbe! oyunculuklar çok iyi. 7/10
Görkemli bir savaş filmi bekleyenleri kesinlikle hayal kırıklığına uğratacak. Eski usul 2. dünya savaşı casusluk-gerilim filmlerini sevenler için ideal bir film. Öyle ki açılıştaki savaş sahnesi hariç filmin sonuna kadar hiçbir silah bile ateşlenmiyor. Baştan sona kapalı kapılar ardında, gerilimli konuşmalar ve sinsice yürütülen planlarla ilgili harika bir film. 2008 in en kaliteli yapımlarından...
ne savaşmış be. onca film yapıldı hala işlenecek bir sürü hikaye buluyorlar. akıllarda kalacak bir tanesi daha. farklı bir konu ve çok çok iyi bir film. kaçırmayın.
Bazı arkadaşlar filmin dilinin Almanca olmasından bahsetmişler,ben de aynı fikirdeyim.Almanca bu filme daha çok yakışırdı.Ben 10 üzerinden 9 verdim,şu anda ülkemizde büyük seyirci toplayan saçma bir filmden kat kat daha iyi!
öncelikle film çok güzel.ama şu hitlere bile kaç tane film yapıldı ama bizim tarihimiz nekadar geniş ve bizim ATA TÜRK gibi bir liderimiz var ama yapılan adam akıllı bir film var mı.osmanlı devletimiz için yapılan bir film varmı.ah bu cevher elalemde olacaktı her 3 ayda bir film yaparlardı.bizimkiler sadece erotik içeikli film yapmayı bilirler.
Sinemada izlemeye değer bir filmdi, ancak filmin dili keşke almanca olsaymış. Filmin gerçekçi çekim açısına daha gerçekçi bir üslup getirirdi bu. Tom Cruise ise farklı bir roldeydi gerçekten ve bence de rolün hakkını vermiş.
Öncelikle 2.Dünya Savaşı sırasında sadece Almanyanın değil tüm dünyanın Hitlersiz bir dünya şansının ne kadar ucu ucuna kaçtığını göstermesi açısından çok etkileyici.Alman subaylarının içine düştüğü ayrım ve Hitlerin, objektif dünya görüşü olan generalleri üzerinde bile ne kadar büyük bir korku imparatorluğu kurduğu çok güzel anlatılmış.Filmi izlerken Türkiyede başarıya ulaşmış ve ulaşamamış darbeler geldi aklıma,çok büyük malzeme var ama böyle bir iş yapacak yürek yok ne yazık ki.Sonuç olarak,etkileyici ve alkışı hakeden bir film.Giderseniz hayal kırıklığı yaşamazsınız.
Bu tarz bir filmin olması gereken bir ağırlıkta değil Valkyrie.Çok düz ilerliyor ve karakterlerine de gereken özeni göstermiyor.Stauffenberg le bile çok fazla ilgilenmeyip suikast planına odaklanıyor.Çok da hareketli olmyan temposuna ek olarak ikinci yarısında operasyon gerçekleştikten sonra gereksiz yere tempo düşürüyor mesela.Bu da filmden kopmanızı sağlıyor.Başlı başına kötü bir film değil ama Bryan Singer ın şu ana kadar izledğim beş filmi arasında en sonda kalıyor maalesef.
Her şeyden önce muhteşem bir kadrosu var filmin. Ve hepsi de muhteşem bir iş çıkarmışlar. Tom Cruise kendisine belki de en çok oturan, yakışan rollerinden birinde. Filmin başarısında bireysel anlamda önemli payı var. Singer öteden beri başarılı işlere imza atmış bir yönetmendi. Bu tarihi bir film ve gerçek olaylardan, gerçek karakterlerden bahsediyor. Dolayısıyla da filmin sonunda ne olacağını, karakterlerin akıbetlerini önceden biliyoruz. Ancak işte Singer'ın ustalığı tam da bu noktada devreye giriyor. Akışını ve sonunu bildiğiniz bir filmi izlenir kılmak. Sürükleyici kurgu, sürekli üst düzeyde tutmayı başardığı gerilim, müzikler, her şey...Oturaklı bir film. İkinci Dünya Savaşı, Hitler, Naziler, veya genel anlamda tarih ile ilgili olanlar kesinlikle memnun kalacaktır.
Bence bu film Almanya dışında yayınlanmamalı.Almanlar için kendi tarihlerini irdeleme şansı veren güzel bir yapım.Türk milletine verdiği birşey yok.Bizim ülkemizde yaşanmış nice olaylar varken bu filmden ders çıkartmaya çalışmak mantıksız.Yönetmenlerimize sesleniyorum; binlerce film çıkabilecek dopdolu tarihimizi beyaz perdeye daha çok aktarın.Kendi tarihimi seyretmek, kendi tarihimden ders çıkartmak istiyorum.
II. Dünya savaşıyla ilgili çekilen tüm filmleri sürekli takip ediyorum ve sevgili sinema seven arkaşlarım bu filmde Hitler egomanyasının nasıl bir şey olduğnu ve aranızda kilometreler olsa biile korkutulduğunun en iyi örneğini veren bir film olması ..diyeceğim şu film harikaydı ama bir arkadaşımın belirttği gibi halkın etkilenme durumu pek anlatılmamış ama tom cruise rolünün hakkını gayet iyi vermiş..filmi izleyen bizlere katılacaklardır biz kimmiyiz ' bu filmi çok beğenenler'