hicolumudusundunmu
17 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Almanyanın Ergenekonu
Hitlere karşı düzenlenmiş bir devrimi döneme sadık kalarak atmosferi ve oyunculukları ile başarılı bir film... Tom Cruise oldukça başarılı buldum. Tavsiye Ederim...
Film gerçekten kurgu olarak çok iyi olmuş böyle ağır filmlerde beklediğimiz heyecanı sonuna kadar alıyorsunuz. Bazı arkadaşlar sonunda hitler ölmedi falan diye yazmış gerçek hikayeden alınan bir film orada ölmesi pekde mantıklı olmazdı.
hitlere düzenlenen süikastlar arasında en ses getiren operasyon olan valkyrie nin doğuşunu sigara dumanı altında ki salonlarda ülkeleri için bir şeyler yapmak isteyen subayların fısıltılarıyla hayat bulup gelişimini işleyen etkileyici bir film tom cruise nin hep izleyiciyle arasına mesafe koyan o oyunculuk tarzının en başarılı olduğu film olduğunu söylemek yalan olmaz üstelik film alman subaylara adolf hitler e bakış açısını da en yalın haliyle vermiş filmdeki kamera açıları seyir zevkini kat kat attırken kısık sesli gürültü anlayışı ile kurulmuş ses kurgusuda zaman zaman en kanlı savş sahnelerinden daha gerici olabiliyor ama tüm bu olumlu yönlerinin yanında filmin bazı olumsuz yönleri de var örneğin devrin savaş yılları geriliminin halk üzerinde ki etkisinin fazla verilmediğini düşünüyorum üstelik hitler in davranışları da o kadar klişe ki gülünç olabiliyor bunun yanında salonşarda büyük plan dönerken subayların tek derdi darbe gibi görünüyor oysa yüzbinlerce asker cephede ölüyor ama albay operasyon planını ortaya atar atmaz cephede ki askerler unutuluyor nedense uzun lafın kısası operasyon valkyrie bir çok açıdan başarılı bir film üstelik kendinen beklenenin kat kat fazlasını verebiliyor yani izlenmeli
Çok iyi değildi. Tom Cruise olduğundan çok heyecanlanmış, Son Samuray tadında,kalitesinde bir film beklemiştim ama malesef olmamış. Tom Cruise un hatrına 6 veriyorum.
cidden olay ve kurgu çok iyi ele alınmış oyuncular özellikle tom cruise rolüne çok hakim ama almanların ingilizce konuşması ne bileyim biraz garip kaçmış onun dışında bir garip tarafı si yok herkesin izlemesini tavsiye ederim
İlk başlarda nereye varacak diye düşünüyorsunuz.sabredin sıkılmayın, ortalardan sonra tamamıyle kavramaya başlıyor sizi.etkisi fazla sürecek bir film...
Özellikle iyi sinemadan ve iyi oyunculuktan anlayanlar Tom Cruiseın zaman zaman müthiş oynadığını düşünenler filmi görmeli. Cruise canlandırdığı karakteri hakkıyla ve abartısız oynamış. Ayrıca dönemi yansıtan atmosfer de gayet gerçekçi olmuş. Çöküş filmini beğenenler bu filmi de mutlaka görmeli. Son dönemde izlediğim en iyi tarihi filmlerden biriydi.Vatanseverlik ve vatan hainliğinin aslında çok ince bir çizgi olduğu ve tamamen yaşanan olaylara ve bakış açısına bağlı olduğunu da anlamanız açısından.
pek savaş sahnesi olmaya.sağdece hıtlere düzenlenen suikast girişimini anlatan,çok bişi beklenmemesi gereken bir adet sıradan filim.ben alman diğilim o kadar açmadı valla.
Eli yüzü düzgün,buram buram kaliteli bir iş kokan ve harika oyunculuklarla süslenen bir film olmuş.İzledikten sonra filmin sitesine girin ve filmdeki karakterlerin gerçek fotoğraflarıyla ve hakkındaki bilgilerle haşır neşir olun,film çok daha etkileyici gelecektir.8/10