flashland
1 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Bu filmin yönetmeni Faruk aksoy mu Olgun Arun mu? ışıklar söndü.fragmanlar başladı.bir anda Cüneyt Arkın ı gördük.'Ölmeden önce ne kadar filmde oynasam kardır diye düşünüyor herhalde' derken bir baktık Tuba Ünsal ağlayamıyor.Anladık ki bizim film başlamış.Vizontele-Tuuba nın sadece alt dudağını bükerek oynadığı dram sekansı bize What Lıes Beneath de Mıchelle Pfeeıffer in ayak parmaklarıyla oynadığı korku sekansına rahmet okuttuğunda artık çok geçti.Hiç bir uyarı yapılmaksızın 'Çıldırtan Dersane' kapılarından girmiştik.Komedi diye gittiğimiz filmin bir süre sonra müzikal türünde olduğunu kavradık.Bütün oyunculara 8 yıl süresince verilen dans dersleri filmin yüzde bilmem kaçını oluşturan 'eller havaya,eğlenelim' sahnelerinde kendini belli ediyor ve emeklerinin karşılığı perdeden yansıyordu.Bu olağanüstü açılışın ardından nefes kesici dakikalar birbirini kovaladı. Sonunda Malkoç-dede bastonuyla dans edip bütün film boyunca felsefe yapmış öğrencilerine döndü ve 'hadi çocuklar artık biraz da eğlence vakti' dedi.Sean Paul e türkçe okutulmuş 'Gerzek Dersane' şarkısı bir kez daha salonu zevke meşketti ve her ayrıntısı incelikle oturtulmuş karakterlerin kişiliklerini yansıtan figürleriyle son buldu.'Hababam Dersane' yi izlemiş 'Çılgın' kalabalık çıkış kapısına doğru koşmaya başladı.İnsanlar salondan çıkmak için birbirini ezdi.Neden mi?Tabi ki bir sonraki seansta yer bulabilmek için.Ben ise yerimde kaldım.Bence o an hiç bitmemeliydi.. Peki bu filme neden mi gittim?Öncelikle küçük bir anadolu şehrinin kısıtlı imkanlarında birbirinden işe yaramaz 6 Türk filmi dışında bir seçeneğim yoktu.İkincisi ise kısa bir cümle:Arkadaşlar,aşk insana neler yaptırmaz ki
bu kadar rezil bir film olabilir mi? biraz amerikan pastasi'ndan çalinmis biraz hababam sinifindan. 30 yasindaki adamlar ve kadinlar dersane ögrencisi yapilmaz . berbat bir film 0,5/5
bence iyiydi amerikan pastasına ve biraz hababam sınıfına benzetmişler.bazı oyuncular başarısızken,bazıları başarılı.eğlenme amaçlı izlenebilecek bir film.özellikle sakar çocuk süper komikti.7/10
Fazla bir şey beklemeden izlemek gerekir. Özellikle seslendirme berbat.. Genel olarak eğlenceli ve sıcak bir film ama yönetmen kötü olunca biraz keyfi kaçıyor. 5/10
ne diyecegimi acıkcası bilmiyorum daha dun izledim oda mecburiyetten.Ya fena degil aslında ama bende bir iz bırakmadı sadce vakıt gecırmek ıcın ızlenebılecek bır fılm o kadar.Amatör bir yapım gibi olmus.Kızlar superdı ne yalan soyleyım.Baska bir sahneye gecerken ya dalgalrı gosterıyor ya da gub batımı hep aynı sey sıktı benı acıkcası ama ıyı bır haftasonu ıcın eger arkdaslarındanızada benım kadar cılgın ve matraksa beraber ızlenır
10/1 => Filmin alacağı puan sadece bu, bana kızacaksınız 'adamların emeği falan var' diye. Ama emeklerini daha verimli işlere harcasalardı keşke...10/10 => Filmin müziği ve yarışma anındaki sahne şovu (müzik eşliğindeki)Filmin kadrosu: Diyecek yok özellikle (arka planda kalsalar dahi) emektar oyuncuların her zamanki güzel oyunları.Kızların güzelliğine gelince, bunu da Üniversitelerin havuzuna veya yaz tatili şenliklerine giderek de canlı olarak görebileceğiniz için sırf bu yüzden izlemenize gerek olmadığını söyleyebilirim.
yani muhakkak ki amerikan gençlik filmlerine belirgin bir benzerlik var,ama yine de kendi fikrim bu tarz filmlerin de yavaş yavaş ülkemizde yapılması gerektiği,televizyonda izleyebilirsiniz şimdilik,henüz o kadar kaliteye ulaşmadı sinemada izlemek için,ama öylesine izleyip sıkılmadan bitirebilirsiniz filmi.oyunculuklar,senaryo,konu vs. ile ilgili yorum yapmaya zaten pek gerek yok,zira bu tarz şeylere ihtiyaç duyulmuyor,bir kaç bacak ve bir kaç kutu jöle yeterli.
Kötü bi film.Bayanları ön plana çıkartarak ve küfür ederek insanları güldürmeye ve filmi beğendirmeye çalışıyolar.Tamamen maddi açıdan yaklaşılmış bi film.İzlerken bazı kaliteli oyuncular için üzüldüm.Ayrıca bazı karakterler de çok yapmacıktı,sammimi olmamış kısaca...
Fena değilden biraz daha iyiydi. Bazı oyuncular çok başarılı olamasa bile geneli iyiydi... Yalnız film dersane filmi ama ÖSS işin içinde yok gibiydi:)... Gençlik filmlerini sevenler gitmeli...