ed wood’un film çekme inadını, sinema aşkını ve filmlerini çekerken yaşadığı zorlukları anlatan film. filmin başlangıcı ve akış jeneriği edward d. wood jr klasiği plan 9 from outer space filmine direk bir gönderme, hatta hemen hemen aynısı. daha sonra ed wood karakteriyle tanışırız. ki kendisini gönlümüzün prensi, mükemmel oyuncu johnny depp canlandırmaktadır. ed wood utanmaz, sıkılmaz, arlanmaz, geveze bir adamdır. johnny depp de bunu başarıyla yansıtmış. daha napsın adam. neyse gün gelir ed wood şans eseri hayranı olduğu bela lugosi ile tanışır. ve bu tanışma hayatında çok ama çok önemli bir rol oynamaya başlar. bela’nın hayatındaki tek dostu olur. bu arada bela’yı filmlerinde oynatmaya çalışırken karşılaştığı herkese bela’nın ölmediğini de anlatmak zorunda kalır. bela lugosi’ye filmde can veren martin landau’ya buradan selamlarını yollar, ellerinden öperim. o nasıl bir oyunculuktur. bu adamın kesinlikle bir vampir filmde oynaması lazım. neyse arada tarkan - viking kanına selam eden bir ahtapot sahnesi de izleriz. bu da bizi keyiflendirir. demek ki sadece bizde değilmiş. plan 9 from outer space’in çekiminde yaşanan olaylara da tanık olduğumuz için, filmin kendisini izlerken 'ahaha olm burda adamı mezardan çekerek çıkarıyorlardı. şurda böyle yapmışlar, etmişler' geyiklerine rahatlıkla ortak olabiliriz. filmin müzikleri de dönemin korku filmlerinin müziği olduğu için aslında sanki o döneme canlı yayın yapmışız izlenimi vardır. filmin gerçekliği de büyük başarı sağlamış. oyuncuların hepsi doğru seçilmiş. güreşçiden bozma oyuncu torr, bela, vampira, bela’nın dublörü doktor verebileceğim örnekler. tabii 2 dakikalık orson welles gösterisiyle vincent d’onofrio ayrı bir kefeye koyuyorum. tavsiyem önce ed wood’u ardından da plan 9 from outer space’i izleyin, filmden alacağınız zevki artırırsınız.