mokcun
1 değerlendirme
12 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
filimin orjinal dvd sine 10 gün önce sahip oldum,ve izlemek yeni nasip oldu.evdeydim oğlum eşim ve ben.filim başladı 9 yaşındaki(filmde kaybolan çocukla aynı yaşta) oğlum yan koltukta tek başına oturuyordu.film ilerledikçe filmdeki sahnelerden o kadar etkilendimki oğlumun yanına gittim ve ona sıkı sıkı sarıldım.film böyle bir film, herşeyi o kadar gerçekçi anlatıyorki bir baba olarak çok etkilendim. esas etkilenme eşimde yaşandı filmin gecesi oğlumuz ile beraber yattı.anlatmak paylaşmak az kalır.ruhumuzu titretti her sahne.özelikle evladı olan herkese izlemelerini tavsiye ederim.sanırım filmi izleyen bir çok aile bundan sonra evlatlarına biraz daha özen göstereceklerdir...film bence bunu anlatıyor...
Gerçek bir hikayeden yola çıkan bir film yaşadığı acılarla daha da olgunlaşıp dimdik ayakta kalabilmeyi başaran bir kadının mücadelesini anlatırken,Clint Eastwood sömürüye açık bir konuda kurban durumundaki çocukların hiçbirini ağlatmayıp ahlak dersi veriyor.Gözyaşı üzerinden gişe peşinde koşanlara duyurulur.
normalde dram filmi seyretmeyi yüreğim kaldırmazdı ama bunu seyrettim ve hayran kaldım. özellikle yaşanmış bir olayı anlattığı için daha da etkilendim. herkesin izlemesi gereken bir film bence..
Son zamanlarda çok film izliyorum ve bu film gerçekten güzel..Gayet sürükleyici hiç sıkılmıyosunuz..Ama çok uzun,bence buna gerek yoktu bazı sahneler gereksiz yere uzun.Bunun sebebi belki gerçek hikayeye uyum sağlaması için olabilir..tavsiye ederim.8/10
gerçek yaşamdan uyarlama olması izleyiciyi daha çok meraklandırıyor üzücü,etkileyici ve güzel bir filmdi herşeye rağmen verilen mücadele.. iyi seyirler../8
bari gerçek bi film yapcanız, sürükleyici bi film yapın. izlerken uykum geldi ya. çok uzatmışlar filmi. bide angelinanın tipi nerdir öle ya. çok çirkindi filmde. 10/6 veriorm
filmin gerçek bir olaydan yola çıkması gayet cezbediyor izletme konusunda. oyunculuğa gelince angelina ağlama sahnelerinde yüzünde bir gülümseme olduğunu fark ettiriyor bu konudan ağlamalar inandırıcı gelmedi bana ağır tempoyla ilerleyen ama detay verdiği için sıkmayan bir yapım olmuş. tabiki yönetmenede saygımızı sunalım. 10/7
Hakikaten sağlam film olmuş.Clint Eastwood bu işi çözmüş artık.İşini iyi biliyor.Filmin içine dalıp gidiyorsunuz ve bakmışsınız film bitmiş.Gerçek bir hikaye olmasıda daha bir şevkle izlememize neden oluyor.Onca gereksiz filmleri izlemeyi bırakıp bir an önce bu filmi izleyin.
Aslında filmin ismi Changeling yani küçükken değiştirilen bebek , çocuk anlamına gelirken türkçeye kim çevirmisse saçma bir isim koymuş.Ama film mükemmeldi gerçekten...
çok güzel bir film olmuş biraz ağır olmasına karşın pekde sıkılmıyorsunuz gerçek ve etkileyici bir senaryoya sahip...herşey güzelde türkçesi neden 'sahtekar' ? adı ile ilişkisiz olmuş..
Filmin sonuna kadar sıkılmadan ilgiyle izledim, olaylar sürerken filmin bitmemesini diledim. Ama her film gibi bitti, bir de gerçek bir hikaye olması sebebiyle ortada kaldı film... Umarım kadın çocuğunu bulmuştur. Mükemmel bir film, izlemekte tereddüt etmeyin bence, zaten yönetmen ve başrol izlemeye iter insanı