sen79
17 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Amerika'nın yaşadığı büyük bunalımı daha iyi anlatan bir film yok,kamera hareketleri ve açıları 1940 yapımı bir film için hayret uyandırıcı,bugün bile insanı etkiliyor...10/10
filmi ilk izlediğimde çok etkilemişti beni.özellikle henry fonda'nın oyunculuğu çok etkileyici ve üst seviyede.zamanının ötesinde bir film bence.1940 yapımı olduğuna inanması biraz güç.(10)
20Yüzyılın en büyük edebiyat eserleri arasında bulunan ve Pulitzer ödülü kazanan bir kitabı sinemaya uyarlamak zor olsada usta yönetmen Ford kamera arkasındaki güçünü bu filmden esirgemeyerek müthiş bir görsellikle üstünden gelmiş.Etkiliyici bir anlatım üslubunu ile estetigin kusursuz birlikteligini bir yönetmenlik dersi gibi bizlere sunuyor.Hızlı vahşi,sert ve uyumsuz bir sanayileşmenin içinde kaybolan topraga bagımlı olarak hayata tutunan ailelerin degişim karşısındaki parçalanışlarını(bütün ğöçmenlerin tek bir aile oluşunu)ve ayakta kalma mücadelesini etkili bir dille anlatıyor.Sinemaya ancak bu kadar etkili bir şekilde aktarılırdı.Bu uyrlamadan sonra kimse bir daha bu eseri filme uyrlamayı cesaret edemedi.En iyi yönetmen(Vadim O Kadar Yeşildi ki,The Quiet Man)ödülünü bu filmdede almıştı.
kitabını okuyodum geçenn sene tam sonlara doğru yaklaşmıştı ki trt de filmini verdiler oturdum seyrettim bence muhteşem bi film insanlar hala açlıktan ölüyor dünyada :(