sarpcore
23 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Tokyo üç ayrı yötenmenin üç ayrı Tokyo hikayesi üzerine bir film.İlk hikaye Tokyoya taşınan Akira ve Hirokoun tutunma çabalarını,İkinci hikayede;Kanalizasyonda yaşamını sürdüren ve ara ara dışarı çıkıp kente korku saçan kanalizasyon canavarını,Üçünü ve son hikayede ise;evden hiç dışarı çıkmayan ve insanlarla hiç görüşmeyen hikikomori hastalığındaki bir adamın pizzacı kıza olan aşkını anlatıyor.Tokyo farklı tarzda fantastik üç hikayeyi izlemek isteyenler için güzel bir seçim olabilir.Üç hikayede ilgi çekici.Tabi herkeze hitap etmeyebilir.Farklı bir bakış sunan Tokyo!,bana göre izlenmeyi hak ediyor.
bu filmi !fistanbul festivalinde izleme imkanım oldu. michel gondrynin bölümü tam beklediğimi vermese de, genel olarak çok eğlenceli, sıcak bir film olmuş. üç bölüm de birbirinden güzel. 8/10
hediye paketi kaç dakikada yapılır . şöhretten muzdarip 1 yönetmen anlaşılamamanın semeresini parasızlıkla mı tahakkuk eder . 1 evde misafir olmanın sınırı ne kadardır . kanalizasyonda insanlardan arınmış 1 şekilde yaşayan bok adam kalabalıkta yabancılaşmayı oynarken ürkünç ve vahşiliğinden korkan insanlara nasıl kendini ifade eder . evden cıkmaya korkan 1 insan tek başına nereye kadar yaşar . aşk ile tanışınca bu aşkı kazanmak için evden cıkmaktan başka çaresi yoksa nasıl 1 dipsiz kuyuda kararsızlık çemberinde seçimini yapar . alışkanlıkları ile duygularının birbirine meydan okuyuşunda korkularıyla yüzleşen hikikomori hastası ..
Gerçekten tarz olarak çok farklı klasiklikten çok uzak bir film.Kafa karıştırıcı ama her kısmında kesinlikle çok etkileyici düşüncelere yer verilmiş.Özellikle birinci kısım çok güzel yorumlanmış...810