3,9
Justice League: Adalet Birliği hakkında görüşlerin ?
7 Aralık 2017 tarihinde eklendi
Justice League , Dc Sinematik Evreninin bu sene Wonder Womanla yaptığı hem gişesel hemde estetiksel başarısından sonra gözler Justice League filmine çevrilmişti. Justice League filmi yapım aşamasında bir takım sorunlar yaşayınca Zack Sneyder yerine Avengers 1-2 filmlerini yönetmiş olan Joss Whedon yönetmenlik koltuğuna geçip filme son halini vermişti. Justice League önceden beyazperdede Avengers 1-2 filmleriyle gördüğümüz " süper kahramanların bir takım içerisinde bir araya gelip ortak bir soruna karşı mücadele etmeleri (team-up) ) olayının DC cephesini ele alıyor. Batman V Superman filminde bize tanıtılan Batman , Kendi solo filmiyle ses getirmiş Wonder Woman ve Aynı şekilde Man Of Stell &Batman V Supermanle adını sinematik evrende duyurmuş Superman , bu ana karakterlere karşın Batman V Superman filminde kısaca temeli atılan Cyborg, The Flash , Aquaman de takımın bir üyesi haline geliyor. Filmdeki yönetmen değişikliği ton olarak belli olması mümkün olmayan noktalara gelebiliyor zira bu filmde Zack Sneyder imzası bir hayli soluk görünüyor , ana hatlarıyla temeliyle Joss Whedon imzası her sahnede göze çarparken Zack Sneyder imzası büyüteçle aranmak zorunda kalıyor. Takımdaki 3 Ana karakter dışında (Wonder Woman,Batman,Superman) Aquaman, Cyborg, The Flash üstünde yeterince durulmadığı için bir karakterden çok senaryodaki bir öğe olarak cansız hissetiriyorlar. Takımı bir araya getiren ve senaryoda "düşman karakter" rolünü Steppenwolf adlı karakter üstleniyor:Bir baş düşmandan çok yan bir karakter olarak izlenim veren Steppenwolf filmde çok ruhsuz ve sığ kalıyor , varlığı bir yerden sonra unutulabilecek kadar soluk bir karakter tasarlanmış bu aşamada , Joss Whedonun filmi biçimlendirdiği ton Avengers filmlerinden dolayı çok yabancı kaçmayan bir ton. Genellikle şakalar ,espiriler ve karakterler arası meydana gelen espiritüel etkileşimler filmin hep bir Marvel Sinematik Evreninden çıkmış film olarak görünmesine sebebiyet veriyor. Batman V Superman , Man Of Stell ,Suicide Squad, Wonder Woman gibi filmlerdeki Rüya Sekanslarıyla ileriye fidanlar diken Dc Sinematik Evreni Justice League filminde Wonder Womandakine benzer bir destansı bir sahne kullanmış , bu sahneyle yeteri kadar iyi bir köprü oluşturamasada hayranları mutlu edebilecek faktörler koymayı ihmal etmemiş . Oyunculuk Anlamında Gal Gadot , Wonder Woman origin filmindeki oyunculuğunun üstüne dahada koyup yine harika bir oyunculuk sergiliyor öte yandan ilk defa sinematik evrende karşılaştığımız Ezra Miller ,Jason Momoa,Ray Fisher gibi oyuncular karakterlerinin sönüklüğüne karşın iyi oyunculuklar sergileyebiliyorlar. Henry Cavill &Ben Affleck ikilisi ise hala stabil bir konumdalar oyunculuk açısından. Filmin Aksiyon Sahneleri yer yer çizgi roman sayfasından fırlamış gibi hissetiriyor ve filmin temposunu yer yer yükseltmeyi başarabiliyorlar , filmin CGI nda bir takım sıkıntılar mevcut özellikle Steppenwolf karakteri her sahnede 3 Boyutlu Bir Video Oyunundan fırlamış gibi duruyor. Joss Whedon , filmin son rötüşlarında bazı değişiklikler yapıp gerekli olan bazı etmenleri filmden çıkartmış , özellikle filmde soluk bir işleve sahip Aquaman, Cyborg,Superman, Flash gibi karakterlerin sahneleri buna dahil , aynı etmeni Batman v Superman ve Suicide Squad gibi filmlerdede yapan Warner Bros yine pazarlama anlamında bir başarısızlık ortaya koymuş. Justice League, Senaryosundaki sıkıntılar ve dc sinematik evrenin temsilcisi olma yolunda bir takım sorunlar yaşamış bunda tabikide Joss Whedonun imzası yok değil . Çıtayı Wonder Womanla yakalayıp yükselen DC evreni Justice League ile stabil durumuna geri dönüş yapmış ne yazık ki ,Justice League Suicide Squad,Batman V Superman gibi başarısız filmlerden iyi bir konumda olsada yeterince iyi olmayı büyük sorunları yüzünden başaramamış.
26 Şubat 2018 tarihinde eklendi
Bu filmi izleyip beğenenlerin gözlerini görsel efektler kamaştırmış olsa gerek ne seyrettiklerinden haberdar değillerdi.. Özellikle de filmin daha ilk başında izleyicinin gözlerini tırmalayan ve özel dijital dokunuşlarla bıyıkları tam silinemeyen Henry Cavill (Superman) gelen facianın ne kadar kötü olduğunun habercisi gibiydi. Ben DC evrenini Marvel evrenine göre daha çok seven biri olmama rağmen nedense DC'nin yap(amadığı)tığı filmlerin nasıl bir film ve çizgi roman evreni berbat edilir şeklinde izlemek zorunda kalıyorum nedense. İlk film olan ve Justice League'nin gelişini işaret eden Batman vs Superman filmi idare eder hatta iyi bile denebilirdi ki o kadar ladığı eleştiriye rağmen ama bu yani Justice League tam bir facia. İyi ki sinemaya gitmemişim diyecek kadar kötü hemde. Zaten ülkemizde sinema denen şeye gitmek için artık zengin olmak gibi bir şey lazım birde para verip iyi bir film çıkmazsa arada size kendi paranız ile izlettirilen reklamlar ise cabası. Marvel'in ilmek ilmek dokuduğu ve yıllardan beri her karakterine film çektiği kendi evrenini şimdilerde ise Avengers İnfinity War filmi ile şahlandıracak ama bakıyorsunuz DC tarafına hilkat garibesi bir Justice League diye bir şey var. Bir kere filmin karakter gelişimi diye bir şey yok. Yırtık dondan çıkarcasına Flash,Aquman ve Cybog bir anda filme dahil oluyor. Adamlar nereden geldi niye geldi bilen yok. Superman bile saçma sapan bir şekilde canlandırılıp geri getirildi. Birde önceki film olan Batman vs Superman'a yapılan gereksiz göndermeler. Ya o saçmalıklar Aquaman'in suyu durdurmak için kendini yırtması. Ulan bu adam denizler tanrısı değil mi bir höt dese sular durur ama gereksiz zorlama sahneler filan. Batman'ın şamar oğlanına dönmesi, Flash'ı oynayan Ezra Miller'in hiç olmamış olması, Baş kötüyü Superman harici kimsenin durduramaması filan falan derken filmin sonunda her yerde çiçekler açması saçmalığı nedir biri bana anlatabilir mi??? Kısacası senaryosu iğrenç bir şekilde yazılmış, kurgusu vasat hatta aksiyon sahnelerinin bile göze hiç hoş gelmediği bir film izlemek zorunda kaldık resmen. Umarım sadece Pc başında film yapıcam diye saçmalayıp gereksiz CGI ile filmin içine edenler aynı hassasiyeti diğer filmler içinde göstermez yok o değil DC'ye soğuyacağım o olacak. Ben Batman hastası bir adamım bırakalım bu sululukları lütfen. Biraz Marvel'i örnek alın lan.. Çok kızdım çok fena kızdım. Neyse izlememiş sayıcam ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorum... Benim puanım 5/3
22 Ekim 2020 tarihinde eklendi
İlk başta belirtmek gerekirse Ben Affleck'e Batman kostümü hiç yakışmamış. Kostümü biraz komik olmuş ayrıca filmin aksiyon sahneleri o kadar akılda kalıcı değil. Görsel efektler içinde aynı şey geçerli. Alışık olduğumuz tarzda süper kahraman filmi olmuş. Ne kadar büyük bütçeyle çekilse de hiç bir sahnesinde heyecanlanmadım. Armut gibi filmi izledim.
28 Kasım 2017 tarihinde eklendi
Asla ama asla bir Avengers değil. Tamam eğleniyorsunuz filmi izlerken. Ama konu derinliği hiç yok. Hızlı ve Öfkeli gibi gidip ekibi toplayıp düşmana karşı savaşıyorlar. Superman tanrı gibi anlatılmış. Batman madara edilmiş. Kahramanlara hak ettikleri değer verilmeden sadece Avengers serisinin başarısından etkilenerek aceleye getirilmiş. Beni en çok rahatsız eden, Batman gibi gizemiyle tanınan bir kahramanın kendi kimliğini bu kadar rahat ifşa etmesi.
9 Şubat 2023 tarihinde eklendi
film kötüydü beğenmedim wonder womandaki başarısından sonra bu kadar kötü film beklemiyordum düşman cok etkisizdi ve acele getirilmiş bir senaryo marvelin dcden daha iyi olduğunun kanıtıdır 10/6
23 Şubat 2025 tarihinde eklendi
Çok kötü vakit kaybı izlemeyin synder cut izleyin daha iyi o çok uzun bu çok kısa bence illa izleyecekseniz beklentiye girmeyin.
19 Kasım 2017 tarihinde eklendi
aşırı sacmalıklar var bana göre filmde bir spoiler:
ana kötü karakter cok bayat doğru duzgun savas sahneleri goremiyorsunuz süpermen fılmde baş röl cok belli tamam batman yapiyo cok şeyide hep en sonları superman yapiyor aguaman nin ne işe yaradiğni cozemedim hala bu filmde flash cok unutulmuş belli senaryo yazarken 2 aga hafizani kaybetmişin 1 anda herkesi duşman bellemişin 5 dakikada herşey hatirlanirmi la birde bu kadar çabuk yenilen 2 ci kotukarakter yok kaybetmeye gelmiş com belli o kutularda nasil bi hikmet cozmuş degilim neyse iyi seyirler :)