duygu yüklü mükemmel, ''''bir köpegin süslü arabalara ihtiyacı yokturbüyük evlere yada güzel elbiseleredebir cubuk onlar için yeterli olur (kemirmek için)bir köpek sizin zengin yada fakir olmanıza aldırmazaynı zamanda zeki yada akıllı olmanızada aldırmazonlara sevginizi verin onlarda size mutluluk versinkaç tane insana böyle bişey söylenebilir?''
hem güldüren hem ağlatan ve bize bazı değerleri hatırlatan başarılı bir film.. özelliklede marleyi..owen ve jennifer zaten tartışılmaz birde bunlara alan arkin eklenince gerek konusu gerek kurgusu olarak bir bütün bakıldığında ailece seyredilebilecek bazı yerlerde güldürüp bazı yerlerde hüzünlendirecek ama biz insanların içinde hayvan sevgisinin ne kadar olduğunu hissettirecek bir film olarak karşımıza çıkıyor film.. son 15 yılda 5000in üzerinde film seyrettim ve yaklaşık 2500 filmlik arşivim var ama içlerinden 4-5 tanesini sıkılmadan tekrar tekrar izleyebileceğim başarılı ve akıcı konusu olan film var ve bunlara marleyide ekliyorum.kutup macerasından sonra beni özellikle köpeklere bağlıyan 2.film olarak görüyorum..
filmin son sahnesinde yer alan sözler gibi ; köpeklerin lüks arabalara ihtiyacı yoktur.. büyük evlere yada süslü elbiselere.. yemek ve su yeterlidir.. zengin yada fakir olmanıza bakmaz.. zeki veya aptal olmanızada.. kalbini size açar...
kaç tane insan için aynı şeyi söyleyebiliriz.? kaç kişi size eşsiz olduğunuzu hissetirebilir.? kaç kişi size sıradışı olduğunuzu hissettirebilir.?
Yani aslında belli bir konu yok..Sadece Marley üzerine olmuş diyebiliriz ama bu demek değildirki iyi film değil aksine izlerken sıkmayacak gerektiğinde keyiflendirecek sonlarına doğru hüzünlendirecek bir film..Jennifer Aniston ve Owen Wilson ve tabiki Marley çok iyidi..
Marley ve Ben hakkındak yorumların bir kaçtanesini okudum.Doğrusu çok şaşırdım.Yani,bir köpek bir filmin puanını ancak bu kadar etkiler.Yapmayın arkadaşlar,burda biz bir filmden soz edyoruz.Köpekten değil.Filmi bir bütün olarak düşünüp öyle yorum yapalım.Filmin oyuncuları hakkında yada senaryo gidişati hakkında yorum yapan yok.Basit bir senaryo üzerine kurgulanmış olan Marley ve Ben,Vasatın üzerine çıkamayan bir film.Zaten oyuncuları hakkında da söylenecek pek birşey yok.Sadece komed filmlerinde oynamış olan,Jennifer Aniston ve Owen Wilson,yine benzeri bir filmde görüyoruz.Hep aynı şeyler hep komedi.Bence biraz farlı filmlerde oynasalar fena olmayacak.Çünkü bu filmler baymaya başladı.6.1/10
Filmi izleyince içim cız etti... Aynı yaramazlıkları yapan,aynı mutluluğu yaşatan,aynı dostluğu sevgiyi belkide aşkı yaşatan oğlum geldi aklıma... Köğeğimmm... Arkadaşlar bu filmi çook beğenmek için hayvansever olmanız yeterli deil.Yada kedi, kuş, balık beslemiş olmanızda! Bu filmi çook beğenenler köpek beslemiş kişiler. Çünkü filmin biçok yerinde "Aaaa benimki de böyle yapmıştı" deyip yapıştırıyorsunuz tebessümü. Filmin sonunda çoook ağladım ve neredeyse tüm sinema salonu! Gidip izlemenimenizi tavsiye edeceğim bi film...
günümü geçirebileceğim, güzel bir komedi filmi olarak düşünmüştüm başlarda herşey klasik bir aile hayatının izleri.. ardından filmin 2. yarısında daha da güzelleşmeye başladı final sahnesi harika olmuş :/ özellikle evcil hayvan besleyenler ya da beslemiş olanlara öneririm kendinizde birşeyler bulacaksınız :( 10/10
Çok sıcak, sevimli bir filmdi. Herkesin kendinden birşeyler bulabileceğine inanıyorum. Çok keyifli, gülümseten bir hikaye olmakla beraber filmin sonunda uzun zamandır olmadığım kadar duygulandım, yanımda oturan bayanın hıçkırıkları da cabası :)Herkese tavsiye ederim..
Golden retriever cinsi bir kızım var, az önce filmden geldim ve gelir gelmez kızıma sımsıkı sarılıp öptüm defalarca. Filmin sonunda ağlamaktan gözlerim şişti diyebilirim..Eğer evinizde bir köpeğiniz varsa mutlaka izleyin, kendinizden çok şey bulacağınız kimi zaman eğlenceli kimi zaman hüzünlü, finalindeyse gözyaşlarınıza engel olamayacağınız bir film. Filmi anlamak ve hissetmek için hayvansever olmak yetmez mutlaka evinizde baktığınız bir köpeğinizin olması,filmdeki benzer evreleri yaşamış olmanız lazım.Köpek sahiplerine şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka izleyin...