-alp-
16 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Yılın en iyi filmlerinden biri The Fighter.. Bunda en büyük pay usta oyunculuğu ile Christian Bale de şüphesiz.. Bu sefer fantastik oyunculuğu ile harika işler çıkartmış. Diğer oyunculukları, yönetimi ve müzikleri ile de gayert başarılı olan iyi bir uyarlama bu film.. Sinema da görmeye değer...
Sarsıcı bir konusu var,boks maçları,kavga,gürültü,kan falan bekleyenleri hayal kırıklığına uğratcak bir yapıda ,,aile ilişkileri,kokain,kötü yaşam vb. gibi konuları çok iyi irdelemiş film...Bale oscarda ödül alabilir ama film için aynısını söyleyemem..Sey redeğer bir film..
film oldukça iyiydi sadece başlarda biraz sıkıyor daha sonra kendinizi filmin içinde bulacaksınız. C. Bale filmi sürüklemiş. izlenmesi gereken filmlerden.
sevimli bir film..oyunculuklar iyi..bale harika gene..yardımcı kadın ve yardımcı erkek oyuncu dallarını zorlar özellikle oscarda..evet boks sahneleri yeterince iyi çekilmemiş maalesef
oyunculuklar için birşey söyleyemem güzeldi. ama dövüş sahneleri çok absürd olmuş. rocky 1979 da çekilmiş puanı 8,7 ise bu film için bu puan çok abartılı olmuş. iyi film ama mükemmel değil.
2010 senesi Hollywood için oldukça sönük geçti.Yeniden çevrimler,devam filmleri ve çizgi roman uyarlamalarına iyiden iyiye kaptırmış giderken bu sönüklüğün tesadüf mü yoksa bir zincirin ilk halkası mı olduğuna ancak birkaç yıl sonra karar verebiliriz.Ancak bu durum ''The Town'' ve ''The Fighter'' gibi yapımların sivrilmesine neden olmakta.''The Fighter'' kesinlikle kötü bir film değil,işini iyi yapan ortalamanın üzerinde bir film.Sanat yönetimi ve oyunculuklar üst düzey.Ama işte Hollywood'un yaratıcı sıkıntılar yaşadığı bu dönemde Oscar adaylarının en güçlülerinden biri.Başka bir zamanda bu kadar şansı olmayabilirdi.
Christian Bale aslında pek de uzun olmayan filmografisine karşın,oynadığı her filmde iz bırakan performanslara imza atan,olağanüstü bir aktör.Bir filmi izlemek için tek başına yeterli bir neden aynı zamanda.Çok büyük bir sürpriz olmazsa Oscar ödülünü de kazanacağı bu rolü için ''The Fighter'' izlenebilir.Amy Adams ve Melissa Leo da daha önceki adaylıklarıyla bilinen isimler zaten.Mark Wahlberg gerek rolünün doğası gereği,gerek yetenekleri bakımından biraz daha geri planda ama asla kötü olduğunu söyleyemeyiz.
Kısır bir sezonun sağlam filmlerinden biri ''The Fighter''.Belirtmekte fayda var,''Rocky'' benzeri bir yapım değil,bu tür bir beklenti hayal kırıklığına neden olabilir.
Akıcı bir film olabilir ama son derece sıradan. Filmin belkemiği olan dövüş sahneleri çok amatörce ve sıradandı. Oscar a nasıl aday oldu anlamış değilim. Daha sonra hakkında geniş bir kritik yazacağım...
the Fighter bana göre boks filminden ziyade bir aile filmidir. Yönetmen nerde dramı nerde komediyi vereceğini gerçekten iyi kotarmış. Bu filme ben hem çok güldüm -kahkahalarla, hem hüzünlendim, kimi yerlerde boğazıma yumruk gibi oturdu hatta. Özellikle sonlara doğruda baya heyecanlandım. Ayrıca Christian Bale yine harikalar yaratmış ve olağanüstü bir karaktere imza atmıştır. Demem o ki the Fighter kötü bir film değil hatta mükemmelliğe yakın bir filmdir. 8,4/10 Not: Dickie Eklund, adamımsın.
Harika ötesi bir film bu.Yılın en iyilerinden.Başından sonuna yalın gerçekçi bir tonla sefaletten zirveye çıkışın öyküsü.Tüm ekip tebrikleri hakediyor.Dicky rolünde mükemmel oynayıp tüm yeteneğini sergileyen Christian Bale sen kuşağının en iyi aktörü olduğunu kanıtladın.Aslında Makinist filmiyle alman gereken tüm ödülleri topla adamım.10/10
Biraz önce filmden geldim.Açıkcası ben filmi çok beğendim. Amy Adams,Mark Wahlberg ve Melissa Leo gerçekten inanılmaz oynamışlar.Ayrıca bu iki güzel bayandan biri oscarı alır bana göre.Ama oscarı kesinlikle alması gereken biri var ki o da müthiş performansıyla Christian Bale.Gerçekten etkileyici bir performans sergilemiş.Bana göre gayet hoş bir filmdi.Asla vakit kaybı değil.Herkese tavsiye ederim.Müthiş bir film ya da hayatınızın flmi olmaz belki ama gerçekten etkileyici bir film diye düşünüyorum.
Akıcı, kendini izlettiren bir film ama etkili değil.. daha iyi bir anlatımla etkili bir film olabilirmiş ama değil.. oyuncu performansları da çok abartılıyor.. Bale iyiydi ama birkaç sahne dışında genel olarak ortalama bir performanstı.. oscarlık bir performans değil bence.. amy adams zaten aday bile olmamalıydı rolü çok yüzeysel ve geri plandaydı.. elbette başarılıydı rolünde ama oscarlık değil o da.. sonuç olarak akıcı, keyifli bir film ama daha fazlası değil.. 6/10
Pekçoklarınca Cinderella Men filmiyle karşılaştırılsa da,Dövüşçü onun kadar iyi bir film değil ne yazık ki.Hatta benzer konulu filmler içerisinde en sönüğü.Cinderella Men gibi bu filmde gerçek bir öykü.Filmin dikkat çeken iki oyuncusu var,biri bu filmle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday olup altın küreyi kucaklayan-muhtemelen oscarı da kucaklayacak-nam-ı diyar Batmanimiz olan Christian Bale inanılmaz bir oyunculuk çıkarıyor.Yine Makinist filminde olduğu gibi bir deri,bir kemik olarak karşımıza çıkan Bale,etkileyici oyunculuğu ile film boyunca adından övgüyle sözettirmeyi başarıyor denebilir rahatlıkla.Filmde ikinci güçlü oyunculukta aslında inatçı,çaçaron anne rolündeki,bu filmle en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday olup Bale gibi altın küreyi kazanan-aynı dalda o da oscarı alacağı kesin gibi şimdiden-Melissa Leodan geliyor.Leo o kadar samimi,doğal bir performans sergiliyor ki,başarılı oyunculuğuyla kendini zevkle izletiyor.Mark Wahlberg her zamanki gibi,alışılmışın dışında değil öyle.Ancak Boksör rolüne hazırlanmak için çok iyi çalıştığı da ortada.Wahlberg ile Bale iyi bir ikili olmuşlar.Filmde çok ring sahnesi göremeyeceksiniz,bunu belirteyim hemen.Zaten dövüş sahnelerinde,yönetmen müsabakaları sanki tv ekranından izliyormuşuz izlenimini yaratmış,başarılı da olmuş.
Yönetmen Hollywoodun en sert,seti en kavgalı yönetmenlerinden biri olan David O. Russell.Daha önce Üç Kral filminde başrol oyuncusu George Clooney ile yaşadıkları kavga filmden çok konuşulmuştu.Üç Kralda da Cooleney ile başrolü paylaşan diğer bir isimde Mark Wahlbergdi zaten.Dövüşçü ünlü aktörün yönetmen Russell ile biraraya geldikleri ikinci film oluyor haliyle.Sonuç olarak Dövüşçü,Bale ve Leonun oyunculuklarını görmek adına izlenilmesini önerdiğim;ama iddialı,görkemli bir Boks filmi izlemek isteyenlerin ise izlemeseler de birşey kaybetmeyeceklerini düşündüğüm bir film.Bu arada filmin-fragmanında da sık duyduğumuz-müziği,insanı acayip gaza getirip motive eden cinsten.Başarılı ve güzel müzikler...