beck31
1.383 değerlendirmeler
4 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden bir tanesi olmuştur Once izlediğim geçen yıldan beri.En baştaki unsurum çok doğal, güzel oyunculuklar ve tabii ki müzikleri.Her an duygusallığınızı kaptırıyorsunuz Glen Hansard ve Marketa Irglovanın yarattığu muhteşemliklere.Üstelik aşk denilen şeyide o kadar sade bir dille anlatıyor ki...Filmin süreside dozunda tutturulmuş, izlediğim en güzel filmlerden.
bu filmi herkes izlemesin. sonra müzikleri dışında çok sıkıcıydı gibi yorumlar gelir.. ki bu da filmin esas anlatılmak istenen ruhunu anlamdığını gösterir. zaten müziği var eden şeylerden bi taneside o filmde yaşanan olaylardır... ki müzik yapmayan yada yapmasıda gerekmiyor hayal gücü çalışmayan insan hiçbir zaman anlayamaz galiba! çok etkilendiğim bir filmdi. 10 üzerinden 20 veriyorum =)
Gerçek müzisyenliğin; İrlandada da olsa ne kadar mucizevi ve zor şartlarda yapıldığını anlatan, içinde şu dizeleri barındıran 'kurtarsan şu batan gemiyi, çevirsen limana doğru' kusursuz bir film.
Film o kadar güzelki sizi müzikleriyle içine çekiyor ve duygusallığı içinizde hissediyorsunuz. Diyecek laf bulamıyorum gerçekten çok doğal, çok başarılı. :) Hayatımda izlediğim en güzel ve en keyif aldığım müzikallerden birisi Once. İzlemeyeniniz varsa en kısa zamanda izleyin. Etkisinden uzun bir süre kurtulamayacağınız bir film.
Artık klasik haline geldi filmlere "sıcak" ve ya "samimi" yakıştırması yapmak..Ama bu film laf olsun diye değil gerçekten " sıcak ve çok samimi"..Pişman olmassınız izleyin..
arkadaşımın tavsiyesi üzerine filmi izledim ve pişman olmadım.müzikleri çok çok güzeldi.seninde dediğin gibi film sonrası soundtracklerini devam eden türdenim:)))