bence saçma sapan milliyetçiliği ırkçılığı anlatan bir film çok gereksiz bir filmdi zamanınıza yazık bence çok berbat bir film kesinlikle izlemeyin derim ben 1 puandan daha düşük bir puan olsaydı onu verirdim ama en düşük puan 1 malesef :)
BU film bize şunu gösteriyorki Türk ve Osmanlı Tarihi adına yapılan filmlere olan açlığımız.İyide olsa kötüde olsa filmin eleştirilecek yanlarıda olsa tarihimizden bir sayfayı anlatıyor o yüzden tebrikler.Artık yönetmenler bıktığımız şu aşk dolu hüzün dolu filmlerden çıkıpta tarihi filmlere yansıtabiliyorlarsa bu tip filmlere yansıtsınlarki hic deilse tarihimizi izlerken hissedelim bu duyguları.
Türk tarihi ile ilgili çekilmiş en iyi film. bu tür filmlerin devamını bekliyorum. yanlız son osmanlı'da kullanılan blueboxlar hiç inandırıcı olmamış hele evin patlama sahnesi çok amatörce olmuş. bir de tarihi bir filmde merminin matrixteki gibi yavaşlayarak gitmesi inandırıcılığı azaltmış...
çizgi roman tadında olmuş gerçekten tarihi figürler perdeye yansıtılırken bolca efekt kullanılmış ama ne yalan söylüyeyim iyi kötü oluvermiş yandım ali karekteri ise filmin havasına yakışmış sağlam karakterli osmanlı yiğidi olmuş ama izlerken yer yer sıkıldığım olmadı değil yinede izlenebilir
bence türk sinemasında birşeylerin gerçekten değiştiğinin canlı bir örneği, mükemmel, o hollywood kahramanlarının yanında bizimkiyle ne kadar gurur duysam azdır... filmle ilgili eleştirecek bir yığın da nokta var, ama; onları geçelim! çünkü bu ilk bundan sonrakilerde inşallah o basit hataları, bazı kötü oyuncu seçimleri(!) gibi detayları da görmezden gelmezler inşallah... ve benim filme gerçekten yakıştıramadığım tek isim vardı( kötülemek için söylemiyorum) "cansu dere dir" yani birtek dizi de oynadı diye pat diye de böylesine önemli bir filme konulmaz ki.. mimikleri, hareketleri acemilik akıyordu... lütfen biraz daha dikkat edelim...
Bugüne kadar yapılmış en güzel tarihi türk filmlerinden biri bence. Konu çizgi roman karakteri olduğu için hafif işlenmiş ama arkasında kurtuluş savaşımız var. Bu filmin ekibini tebrik ederim bazı oyuncular hariç çok iyi iş çıkarmışlar (yandım alinin sevgilisi rolündeki kızımız kötü oynamış) Efektler fena değildi, bu filmi yapanlar bence tarihi türk filmi yapımına girmeli birçok konu var tarihimizde fiilm olacabilecek senaryolaştırılabilicek binlerce konu var. Bu filmi kıstas alıp daha ileriye götürerek çok iyi işler başabilirler bence.
Bu film için söylenebilecek tek bir kelime var oda Mükemmel. Birincisi filmi sonu hakkında pek bir yorum yapamıyorsunuz. bir dizi beklenmedik olay peşpeşe gelşiyor ve bu durum insanı oldukça heyecanlandırıyor. Tarihi dokuya sadık kalınarak yapılmış bir film olmasına karşın canlı tutulan karakterler ile insanın milli duygularını okşuyor. VE En önemlisi Milli Mücadele yıllarını ve o zamanki atmosferi çok iyi anlatıyor. Bilmediğimiz bir çok gerçeği ortaya koyuyor şaşırıp kalıyorsunuz. Mutlaka Seyredin arkadaşlarınıza seyrettirin. Filmde sadece Mustafa Kemal'i canlandıran arkadaş fazla kasmış kendini rolün ağırlığından olsa gerek.
bu fılm benı bayar dıe bı ara gırmeyecektım o sırada arkadasım benı aradı gır bak begenmessen para wrıcem gıbısınden laflar ettı gırdım ve begendım kastım kendımı begenmemek ıcın ama begendım..kenan ımırzalıoglu harıkaydı bence yazı turada da dokturmustu yanlız sorun su cok fazla kız wardı bı ara kafam karıstı:D Saka bı yana guzel bır fılmdı