Ahmet G
1 değerlendirme
8 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
Abba grubunun muzikleri olsun oyunculuklat olsun benim icin harika bir filmdi. Arada bir izledigim filmler gibi devamli bu filmi de izlerim. Muzik şoleni doyasiya
Efsan topluluk ABBA'nın Mamma Mia adında ki müzikalinin film versiyonu. Başrollerinde Meryl Streep, Pierce Brosnan ve Amanda Seyfried var. Film aşamasında Pierce Brosnan imza attıktan sonra bile filmin konusunu bilmemesi çok garip. Sadece Meryl Streep'in kadroda oluşu onu cezbetmiş. Meryl Streep'in bu kadar güzel şarkı söyleyebildiğini tahmin etmemiştim. Filmin konusu; Sophie(Amanda Seyfried) Sky adında bir gençle Yunan adasında evlenmek üzeredir. Donna(Meryl Streep) kızının düğünü için hazırlık yaparken, kızının kendisine bir sürpriz yaptığından habersizdir. Sophie; Sam, Harry ve Bill'i bu küçük adacığa çağırmıştır. Filmde ABBA'nın kurucularından Benny ve Björn cameo olarak görünmekte. Benny bir şarkıda piyano çalar. Björn ise filmin sonlarına doğru mitolojik bir tanrı'yı canlandırmakta. Fillm hasılat olarak 2008 yılının en iyi 13. filmidir. 650 milyon dolar bir müzikal film için gayet başarılı. ABBA hayranı ya da müzikal filmlerle aranız yoksa film size absürd gelebilir. Fakat benim gibi ABBA şarkılarını seven biri iseniz bu film size göre. Filmin en kötü yanı Pierce Brosnan'ın bizdeki rahmetli Kemal Sunal tarzı şarkı söylemesi diyebiliriz. Genel anlamda 10 üzerinden 7.
İnanılmaz doğa manzaralarıyla çok güzel bir yunan adasında Akdenizin büyüleyiciliği(bizim için ege) muhteşem oyuncu kadrosu harika performansları unutulmaz Abba parçaları eşliğinde çok eğlenceli bir romantik komedi ve müzikal.Sonları biraz cıvıyıp basitleşsede eğlencesinden birşey götürmüyor. 10/7,5
Bende genelde müzikal türü filmleri sevmem ama bu filmi gerçekten çok beğendim ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadım bir baktım ki film bitmiş.Filmdeki Abbanın şarkılarıda zaten çok güzeldi.Her yönüyle insana keyif veren ve keyifli bir 100 dakika geçirmenizi sağlayan hoş bir yapım.İzlemeyenlere önerilir.8/10
Harika bir müzikal. Çok güzel bir senaryo ile birleşen harika oyunculuklar sayesinde ortaya izlemeye doyum olmayan bir film çıkmış. Çok keyifliydi izlemek..
müthiş bir film.izlediğim en iyi müzikal ve izlediğim en iyi 10 film arasında mamma mia.filmi izlerken yerimde duramadım.bu kadar enerjik ve kıpır kıpır başka bir film yok.şarkılar,danslar herşey mükemmel.bu lezzetli filmi mutlaka izleyin.