4,1
Protesto hakkında görüşlerin ?

25 Mart 2007 tarihinde eklendi
gerçek bir baş yapıt.bu filmi izlemeyenler çok şey kaybetmiştir..(filmin adı nefrte olmalı yanlışlık yapılmış)
21 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
protesto değil hayır!nefret!kesinlikle nefret!hiç bir filmin adı filmle bu derece örtüşemez ya..çok yukarılarda gezinen bir film.izlerken sizi de yukarılara taşıyan, ayaklarınızı yerden kesen bir film.ama hayır aslında ayaklarınızı yerden kesmiyor ayaklarınızın yere daha sağlam mbasmasını sağlıyor işlediği gerçeklerle.her şey o kadar gerçek ki!hatta fazlasıyla gerçek!bu bir film değil, bu bir belgesel!
18 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
sihay-beyaz çekilmesi süper olmuş bi mükemmel bir artı. ve basit bir siyasi film gibi değerlendirmiyor. süper bir film.
13 Ocak 2009 tarihinde eklendi
oldukça sert, doğal bir film .. yakın plan çekimleri ile fazlasıyla gerçekçi, şaşırtıcı sonu ile biraz da cohen biraderleri çağrıştırıyor..
3 Haziran 2018 tarihinde eklendi
TAM BİR SOKAK FİLMİ. SIYAH BEYAZ OLMASI AYRI BIR GÜZEL OYUNCULUKLAR HAT SAFADA KAÇIRMAYIN KLASIK BIR FILM
24 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
kussowitz abi genç yaşta(28) yaptığı filmle ustaları kendine hayran bırakmıştır..gerek senaryo gerek kurgu gerekse çekim açıları ve tekniği on numara..hele vinz ve arkadaşkarı parise vardıktan sonra bir üst geçitteyken onlara uygulanan ,dolly zoom in miydi tekniğin adı net hatırlamıyorum, zoom beni dumura uğratmıştır akadaşlar..bu zoom onları bulundukları mekandan soyutlamayı ve kahramanlarımızdaki aidiyetsizlik duygusunu çok çok iyi yansıtmıştır..gerçekten sırf o sahne ve sonu için bile izlenebilir ve tabii filmin konusu gerçekler..( bu arada bahsettiğim tekniği ilk olarak hitchcock vertigo da kullanmıştı sanırsam)
30 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Hoş filmdi sorusu bi çırpıda izleniyor ama ben daha çok şiddet bekliyodum filmden o yüzden biraz hayal kırıklığı oldu dorusu
19 Mart 2023 tarihinde eklendi
Hayatın içinden bir flim. Gerçekten gettoluğu 2 saat boyunca yaşıyorsunuz. Ve olayların içinde gibi hissediyorsunuz. İzlemenizi tavsiye ederim. Eleştirimi okuduğunuz için teşekkürler.
10 Kasım 2005 tarihinde eklendi
ilk kez bundan 5 yıl önce izlemiştim.tek kelimeyle büyüleyiciydi.şu aralar öyle özlemişim ki izlemeyi en son dün sordum;ama henüz bulamadım.Dışlanmışlığın,yalnızlığın,isyanın,anarşinin kutsallaştırıldığı film olarak yorumluyorum ben bu filmi kendi adıma.
Sonra farkettim ki 27 ekim'de la haine bu sefer beyazperde de değil de gerçek hayat'ta.tabii ki şu an fransa'daki olaylara filmdeki kadar hakim değiliz;ama bu olayları yorumlamadan önce bu filme bir gözatmakta yarar var.isyan,başkaldırı,anarşizm ve nihilizm organizmalar için er geç oluşacak oluşumlar..
17 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Düşen bir toplumun hikayesi bu...
Gitgide düşerken kendisini rahatlakmak için şunu dermiş...
"Şimdiye kadar her şey yolunda...Şimdiye kadar her şey yolunda...Şimdiye kadar her şey yolunda...."

Önemli olan düşüş değil...yere iniştir....
4 Mart 2009 tarihinde eklendi
Film Fransadaki polisler ve gençler arasında sürtüşmeyi ve aralarındaki nefreti anlatıyor. Elbette bu nefreti anlatırken filmin başından geçen şu söz "Bu 50 kattan düşen bir adamın hikayesidir, adam her katta kendini rahatlatmak için "şimdiye kadar her şey yolunda der" fakat önemli olan düşüş değil, yere iniştir" sözüyle film vermek istediği mesaj ile Fransız gençleri ile polisler arasında sürtüşme olmadığını anlıyorsunuz... Belki şu andada anlamıyorsunuz fakat bu söz karşısınıza ikinci defa çıktığında diyeceksiniz ki "evet, şimdi filmle örtüşen noktası budur! ve şimdi anladım!" evet gerçekten film budur! Kısaca filmin içeriği Fransız gençlerinden Abdelin polisler tarafından dövülmesi ve yoğun bakıma yatması üzerine arkadaşlarından Vinzin Abdel ölürse bende polislerden birini öldürürüm! demesidir. Ve bu son cümlemle ilgili replikler "bir yanağınıza vururlarsa ve diğer yanağınızı dönerseniz ona da vururlar." " bizden birisi ölüyorsa, onlardanda ölmelidir." Filmde polislere karşı radikal, çok sert ve argo kelimeler kullanılmış. Filmin güzel bir yanı sadece bir kesimin hoşuna gideceği değil Devrimci-anarşist-isyancı, gansgter-serseri gibi kişilerin ilgiyle izleyebileceği ve onlar için ayrı bir yeri olacak film. Çünkü basit bir polis-genç kavgasını anlatmıyor; film bir toplumun çöküşünü, bir toplumun içinde sistemin, hükümetin(siz ne derseniz artık) zulmunden bıkmış ve patlamaya hazır olan bir silah gibi kişilerin olması.(Umarım filmi izlerken ve bazı sahnelerde bu sözümü hatırlarsınız.)

Film gerçekten çok estetik özellikle yakın çekimlerinde dahada yaklaşmas ve tepkinin-mimiklerin belirgin bir şekilde gösterilmesi yakın çekimde gerçekten çok hoş... Kamera açıları, çekimleri gerçekten bir sanat eseri olduğunun farkına varıyorsunuz. Özellikle filmin başına ve sonuna dikkat edin. Siyah-beyaz olması filmi izlemeden önce "neden siyah beyaz ki sanki?" gibi bir soru sorsanızda filmi izlemeye başladığınızdan itibaren bu siyah ve beyazlık filme ayrı bir değer kattığını anlayacaksınız. Kamera açıları, cast vs. gerçekten çok kaliteli ve estetik. Akıcı, gerçekçi, eleştirel bir senaryosu ve etkileyici-keskin bir son. Gerçekten çok iyi.

Son olarak böyle bir sanat eserini izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Anarşinin, isyanın, devrimin "neden olmuştur, neden ortaya çıkar, halklar neden isyan eder" gibi soruların cevabı gibi, ve halkın başbelası olan burnu havalardaki zalimlere eleştirel bakış açısı ve sımsıkı-semsert bir film!

Bir toplumda dışlanan kesim, yalnız bırakılan kesim, zulüm edilen kesim, ve bu kesimdeki anarşizmin, isyanın ve devrimin filmlerinden bir tanesi la haine.

Ali Kurtuldu
7 Eylül 2007 tarihinde eklendi
her hafta bi kere daha izliyorum daha ne diyebilirim ki....
15 Şubat 2012 tarihinde eklendi
''Tanriya inaniyor musunuz? Yanlis soru. Tanri bize inaniyor mu?''
Filmde polislere karsi nefret beslemelerine ragmen ne olursa olsun film boyu bir polis öldürüp öldüremenin ikileminde olan baliyö çocuklari anlatiliyor. Karsilikli konusmalar gerçekten yerinde.
12 Eylül 2004 tarihinde eklendi
yok bööle bi film yaa..tamam war da yani olmaması gerekirdi..bu filmi hakedecek naaptık biz tanrım???hayatımda izlediğim ve etkilendiğim ilk 3 filmden biridir..ona göre..sahip çıkın filme..yürü beee..ellerine sağlık yönetmenin senaristim...
16 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Mathieu Kassovitzın cok iyi yonettıgı mukemmel bir filim.en iyi 250 filim arsındadır .