jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
21 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Sonu güzeldi onun dışında ağır işleyişi olan bir film ve bazı yerlerde özellikle matematikle ilgili olan diyaloglar sıkıyor çünkü biraz fazla uzun tutulmuş.Ayrıca filmi tam anlamak için baştan sona dikkatli izlemek gerekli.Sabırlı olan ve kafa yorulması gereken filmlerden hoşlananlar için iyi bir tercih.
Bu tarz filmleri hep sıkıcı bulmuşumdur. bide içine matematik mantığı ekleyince içinden çıkılmaz bir hal almış. sinepuanı açık olsa 5,5 verirdim. ama bu tarz filmleri beğenenler bu filmi kaçırmasın. oldukça başarılı.
Sadece matematik meraklılarını hedeflediği belli.Film boyunca ardı arkası gelmeyen matematik terimeri bunalttıkça bunaltacak,filmin sonunu zor getirmenize neden olacak.Sözel hafızası gelişmiş olanların uzak durması gerek.
ne mantık egzersizi yaptığımı söyleyebilirim ne de akıcı bir film izlediğimi. son derece basit olay örgüsüne sahip ve özellikle bazı oyuncuların abartılı oyunculuklarıyla teatrelliğe kaymış performanslar zinciri oluşturmuş bir film olmuş. sadece finali birazcık toparlıyor,ki bu da izlemek için gerekli nedenlerden biri değil...
Sayısal bilimlere ilgi duyanlar için bir nebze de olsa çekilebilir,merakla izlenebilir bir film.Fakat bu ilgi alanı dışında bir insanın bu filme tahammul edememesi gerçekten çok doğal.10/6
Yahu bu film daha yenimi geliyor sinemalara..Filmi geçen sene izledim,unuttum bile..Garip! ... İzlesenizde olur izlemesenizde,izleyeni pişman etmez,izlemeyene birşey kaybettirmez..
Baştan sona çok sıkıcı bir film. Sözde gerilim ve cinayet filmi ama film o kadar Matematik bilimi ve Matematik terminolojilerine iniyor ki sanırsınız Matematik ilgili bir belegesel seyrediyorsunuz. Filme zaten Matematikten anlamıyorsanız yahut sevmiyorsanız kesinlikle gitmeyin filmin ortasında salonu çıldırarak terkedersiniz.
Film Agatha Christie romanları gibi bir konuya sahip.Birazda akıl oyunları filmi gibi.Aslında fena ilerlemiyor ama tam olarak içine aldıgını söyleyemem.Nedeni ise matematik senaryonun ana dayanağı olduğundan.Rakamlar,çözümlemeler falan filan derken biraz kafanız karışabilir.Hele birde benim gibi matematik özürlüyseniz ağır gelebilir.Kötü bir film diyemem.Bana göre orta sınıf bir polisiye filmi.Matematik ile aranız iyi ise ve polisiye filmleri seviyorsanız izleyebilirsiniz.
çok teredüt ederek izledim ki anlamayacağımı düşünüyordum. herkes 'matematik bilgisi çok iyi olanlar için' şeklinde yorum yazmış.fazlasıyla abartılı çünkü o kadarda karmaşık değil.gerçekten bütün film boyunca teoremlerden sembollerden bahsediyorlar ama filmin ana teması bunun üzerine kurulu değil.kendi adıma çok beğendim. sanki biraz daha uzun olabilirmiş sonu.ayrıca +18.. yinede güzeldi tavsiye ediyorum10/7
Kimse kötü yorumlara aldırış etmesin..Evet ağır ilerliyor ama filmde sürekli bir merak içinde hissediyorsunuz kendinizi..Cidden ben çok beğenerek izledim..Ters köşeye yatıran finali ise filmin kalitesini ortaya koymaya yetiyor..10/10