Hesabım
    Mad Max: Fury Road
    Ortalama puan
    4,2
    586 Puanlama
    Mad Max: Fury Road hakkında görüşlerin ?

    55 Kullanıcı yorumları

    5
    23 Eleştiri
    4
    15 Eleştiri
    3
    7 Eleştiri
    2
    4 Eleştiri
    1
    4 Eleştiri
    0
    2 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Türker Can
    Türker Can

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    3 Aralık 2024 tarihinde eklendi
    Şu canım filme bile tepeden bakarak kaç film izledin kaç kitap okudun diye boş boş yorum yazan arkadaşlar var. Bırakın bu işleri. Çok kitap okuyup çok film izlediğinde dünyanın en kültürlü adamı olmuyorsun. Tarzı hoşuna gitmez fakat insanları yargılamak saçma. Mad max eski filmlerinde olduğu gibi yapısı gereği abartı, saçma kurgu veya senaryoya sahip bir seri. Bu filminde tüm ekibin milyon dolarlar harcayarak mad max evrenini kıyamet sonrası bir dünyaya çevirip bunun üzerine o aksiyon ve absürt efekt vermesi kadar dünyada daha doğal ve olağan bir şey yok. Dünyanın en iyi filmidir mad max ''bana göre''. Sana göre olmayabilir saygı duyarım, ama bu seni kültürlü beni kültürsüz yapmaz yorumlardaki çok bilmiş amca.
    Tolgakocak
    Tolgakocak

    180 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    5 Haziran 2024 tarihinde eklendi
    film efsane olmuş başından sonuna kadar aksiyon hic durmamış ana başrolü max olmasına rağmen furiosa daha çok ön plandaydı tom hardy geri planda kalmış gibi daha çok aksiyon sahnesinin olmasını isterdim ama yinede güzeldi repliklerinide sevdim spoiler: Umut bir hatadır. Eğer kırılan bir şeyi düzeltemiyorsan, delirirsin Umut bir hatadır. Eğer kırılan bir şeyi düzeltemiyorsan, delirirsin Hem yaşayanlardan hem de ölülerden kaçan benim.
    Ahmet Büke
    Ahmet Büke

    Takipçi 935 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    3 Haziran 2022 tarihinde eklendi
    ütopik bir gelecekte su ve yaşam için savaş..cok orjinal konulu ve orj araba kovalamacali film. Bildik araba koovalamaca sahnelerini unutun. Bu kovalamacaları sevmeyen ben bile bayıldım bu filme. Yüksek tempolu güzel bir film.. Konu 10 etkiliyecilik 10 sürükleyicilik 9 oyunculuk 10 süre 9 çekim tekniği 10
    Sarp Baran
    Sarp Baran

    Takipçi 139 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    29 Ağustos 2020 tarihinde eklendi
    Film çok daha iyi olabilirdi. Filmde çok abartılı sahneler vardı ama filin görsel efekti, kurgusu ve tasarımlar muhteşemdi.
    Tek sıkıntı çok abartılı sahnelerin olması. Aksiyon filmlerini sevenler bu filme hayran kalcaktır
    mmaslan06
    mmaslan06

    61 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    31 Aralık 2019 tarihinde eklendi
    Çok güzel bir aksiyon-yol filmi olmuş. Bir an olsun heyecan dinmiyor. Tom Hardy çok güzel bir iş çıkarmış. Bu filmden sonra zaten büyük projelerde boy göstermeye başladı.
    Omerakal
    Omerakal

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    17 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
    Böyle saçma film izlemedim. Kıyamet sonrası dünya, ya da ABD'deki yaşamı, kıtlık savaş, diktatörlük, çatışma v.s. anlatmaya çalışıyor, bir tane zenci oyuncu yok.
    Berbat bir film.
    jesus-ramses
    jesus-ramses

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    21 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
    Kesinlikle ilk filmlerin ruhu yok klasik salt aksiyon patlama v.s,en önemli öğe olan senaryo için vasatın altı bile denmez...
    snkolas
    snkolas

    Takipçi 68 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    3 Haziran 2019 tarihinde eklendi
    Tür olarak; aksiyon ve gerilim bence.Bilim kurguyla alakası yok yani.Bol aksiyonlu oldukça başarılı bir film
    Dexter&Grimmjow
    Dexter&Grimmjow

    4 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    12 Ocak 2018 tarihinde eklendi
    Kesinlikle ortalama puanı tutturmuşum :) Aksiyon-Macera filmleri hayranı olarak bu film bu alanda başyapıtlardan. Hem verdiği mesajlar hem de gelecek adına yaptığı tahminler ile öğretici bir içerik. Sanatsal olarak bakarsak görselliğin ön planda tutulduğu aksiyonun ve heyecanın 1 dakika bile dinmediği muhteşem sahneler sizi kendinizden alacaktır.
    Oyunculuk derseniz Tom Hardy ile Charlize Theron gibi oyuncuların olduğu bir filmden söz ediyoruz.
    Yönetmen koltuğunda zaten George Miller var desem yeterli.
    Ve de tabi ki motor ve araba tutkunları için tekrar tekrar izleyeceği bir film. Kendinizi 18 numara anahtar ile kaportayı açıp motora bakmayı arzulayacağanız bir film diyebilirim.
    sinema
    1 ziyaretçi
    5,0
    11 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    sırf çölde geçen bir film diye izlemediğim ilk mad max filmini izledikten sonra izlemeye kara verdiğimde sinemada izlemediğim için pişman olmuştum film anlatılamayacak kadar iyi hatta bu filmi izledikten sonra oyununu bile almıştım izledikten sonra bu filmi de ikinci defa izledim çünkü bu filmi de çok sağlam budum eleştirecek yeri yok daha çok övülecek yanı var
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.458 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    31 Ekim 2017 tarihinde eklendi
    renklerin olağanüstü bir şekilde kullanıldığı görsel bir şov fakat senaryo açısından vasati bir film iyi fakat abartılacak kadar değil 7/10
    mr why
    mr why

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    1 Ağustos 2016 tarihinde eklendi
    bazı filmler vardır , kurgusuyla,görüntüleriyle, akışıyla öyle bir atmosfer yakalar ki o konularda hayal edebileceğiniz fazladan bir boşluk bulamazsınız. tabir-i caizse cuk oturmuştur her şey. bu önerme tamamen görecelidir tabi ki ve şu an sadece başlıkla paralel olarak post apokaliptik türüne yoğunlaşırsak , genelde nükleer savaşlardan mütevellit insanlık tüm lüks ve temel yaşamsal yardımcılarını kaybeder ve geriye kalan az bir nüfusuyla mevcut duruma adapte olmaya çalışır. bu türde oluşturmak istediği atmosferi yakalamış sylvester stallone ve armand assante nin oynadığı 1995 yapımı yargıç dredd filmi örnek verilebilir.
    dredd gibi filmlerde insanlık belli noktalarda kolonileşir ve bu sınırları duvarlarla çizilmiş, halk arasında orta direğin olmadığı, sadece sefil fakir halk ve zengin yönetici kesimin yaşadığı ,kaotik bir düzenin hakim olduğu ileri teknolojik şehirlerde yaşam savaşı verirler. başta bir diktatör olmasa da yönetim alt tabakaya acımasız davranır. şehir duvarlarının dışında yaşayanlar ise insan olarak bile görülmez. durum ne kadar vahim görünse de,temel yaşamı sürdürebilme açısından , eğer toplumun kendi oluşturduğu kurallara dikkat edilirse insanlar hayatlarını sürdürebilir.
    francis lawrence in yönettiği ben efsaneyim , açlık oyunları serisi ve oblivion da kıyamet sonrası filmlere yakın tarihten örnektir. ayrıca kevin costner ın fiyaskoyla sonuçlanan waterworld filmi de bu türe en iyi örneklerdendir aslında. hatta tamamen mad max filmlerinden esinlenip kum yerine su kullanılmış gibidir. bunların dışında yakın tarihte ateş krallığı, hell, priest , the road , final fantasy , the book of eli vb… filmler öyle yada böyle kıyameti kopmuş dünyada hayatta kalmaya çalışan insanların karamsar öykülerini anlatır.
    post apokaliptik yani kıyamet sonrası bilim kurgu hikayelerinin ilk çıkışı george miller ın hastalıklı ,güzel ve zengin hayal gücünün eseri olan mad max filmidir. miller ın dünyasında ki kolonileşmiş topluluklarda güvenli hiçbir yer yoktur. avusturalya da su , yiyecek ,petrol vb. tüketim maddeleri yok denilecek kadar azdır ve mevcutları da belli noktalarda diktatörlerin elindedir. kanunlar , yaşam tarzları, insanların davranışları, alışkanlıkları, tepkileri ve hatta temel insani görünüşleri bile bugünün dünyasından çok farklıdır. nükleer serpintilerin etkileri nüfusun çoğunu öldürmüş, kalan neslin çocukları da fiziki ve akli olarak tamamen dengesiz bir toplum halini almıştır. insanlık artık sadece hayatta kalmak adına son lokması için savaşan vahşi hayvanlar gibi birbirine saldırmaktadır. açlık,susuzluk ve kum mad max filmlerinin temelini oluşturur.

    ilk üç filmden sonra abd sinemasında bu türde film çekme furyası başladı. peşi peşine bu türde ucuz filmler çekildi.

    son filmden yaklaşık 20 yıl sonra yani 2004 yıllarında mad max furry road için söylentiler başlamıştı. işin sahibi george miller devam niteliği taşıyan yeni film için mel gibson la görüşmeler yapmıştı. fakat mel gibson o aralar the passion of the christ filmiyle meşgul olduğundan kabul etmemişti.

    çekilecek mi çekilmeyecek mi derken 2014 yılında tom hardy ile çekimlere başlandı. bu film son filmden devam ettirilen bir devam filmi değil. daha çok ikinci film olan yol savaşçısı nın ve üçüncü filmin karışık bir tekrar çekimi gibi. ailesini bu kaosa kurban veren max onları koruyamadığı için suçluluk duygusuyla çöllerde dolanır durur, kertenkele falan yerken kötü adamlarla buluşur.
    filmin en başından son dakikasına kadar tansiyon hiç düşmüyor. tabi ki filmin çoğu kısmı bol çatışmalı takip sahneleriyle geçiyor.
    bu serinin kendine has araba tasarımları, insan tipleri, aksesuarları, silahları bu filmde de hakkıyla işlenmiş.
    görüntü yönetmeni ise pers prensi:zamanın kumları, harry potter, ingiliz hasta, kusursuz fırtına, soğuk dağ gibi görsel açıdan zengin ve başarılı filmleri olan john seale.
    filmde çoğunlukla gerçek efektler kullanılmış. birkaç yer dışında bilgisayar hilesi yok gibi. yönetmen gerçek dublörler ve arabalarla gerçek mekanlarda eski usul çalışmış ve bu da çok güzel bir hava katmış. mantık dışı patlamalar veya uçmalar yok. tabi ki çok abartılı her şey. hiç arkası kesilmeyen bir kurgu çeşitliliği ve dizilimi var. bu çeşitlilik size hiç nefes aldırmıyor ve işin garibi sıkmıyor da.
    müzikler ayrı bir konu. çünkü filmin hiç bitmeyen takip sahnelerinde ortalık yanıp yıkılırken konvoydaki araçlardan birisine kurulmuş ses sistemiyle taraflar canlı rock müziği eşliğinde birbirlerini katledebilmektedirler. bu fikir mehter marşını andırıyor.

    hikayesine gelince;
    çok ayrıntılı ve aman aman bir senaryo yok. her zamanki gibi max kaçıyor diktatör ve yarı ömürlü askerleri peşinde. haksızlığa dayanamayan max burnunu başkaslarının işine sokuyor, daha doğrusu mecbur kalıyor.
    bence hikaye açısından bu filmin en sağlam kısmı imperator furiosa (charlize theron) ve yanındaki bayan grubunun oluşturduğu hikayedir. furiosa ve yanındaki hanım tayfanın karakterleri ve olayları oluşturulurken ünlü feminist sanatçı ve aktivist eva ensler danışmanlık yapmış. filmin bu kısmının tamamen feminizm odaklı olduğu görülebilir. filmde kadın konusu ve kadın üzerinde ki erkek egemenliği bariz bir şekilde işlenip eleştirilmiş. buna karşılık kadınların gözü kara ve kararlı tavrı da hikayenin yönünü değiştirmiş. protagonist karakter her ne kadar max olsa da bu filmde iki adet baskın karakter var . max ve imperator furiosa. hatta furiosa asıl mücadeleyi veren kişi. erkeğe ihtiyacı olmayan karakteri, görüntüsü çok güçlü. tek kolu yok ve bu onun kendisini zayıf hissetmesine sebep olmamakta. amacı kendisi gibi kaçırılıp kullanılan arkadaşlarını diktatörün elinden kurtarmak. filmde sürekli “dünyayı kim yok etti “ “çocuklarımız diktatör olmayacak “ şeklinde mesajlar verilir. furiosa bu yönleriyle biraz firavun sarayından fırlayan hz.musa yı andırmaktadır.

    seksenler çocuğu olarak bu serinin hayranıyımdır. ama bu filme biraz ön yargılı gittim. transformers falan gibi bilgisayar efektine boğulup işin suyunu çıkartacaklarından korkmuştum ama yanıldım. uzun süredir ilk defa çıktığım filmin sonraki seansına tekrar girsem mi diye düşündüm.

    tom hardy 3 tane daha mad max filmi için imza atmış. işin geleceğini düşünüyorlar. sonuna kadar sömürecekler yani.

    spoiler: filmden bir replik ; umut büyük bir hatadır, eğer bir şeyleri düzeltemezsen delirebilirsin.
    Kemal Burak U
    Kemal Burak U

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,5
    13 Mart 2016 tarihinde eklendi
    Film aksiyon severleri tatmin edecek seviyede.Özellikle görsel efektler ve yaratıcı sahnelerle film tebrikleri hak edecek seviyede.Zaten 2016 oscar ödüllerinde de bu alanlarda ödülleri toplayan bir film.Aksiyon sevenlerin kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum.
    Arribas
    Arribas

    Takipçi 38 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    9 Şubat 2016 tarihinde eklendi
    Aksiyon nedir nasil cekilir nasil oynanir nasil kurgulanir nasil heyecan yasatir bunlari iyi isleyen basarili bir film. George miller bu yasina bu kadar atraksiyonu nasil kaldirmis hayret. 7/10
    trakiamania
    trakiamania

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    31 Ocak 2016 tarihinde eklendi
    "dünyayı bu hale getiren kim?" sorusu film içinde duyulduğu ilk an filmin aslında bir alt metin üzerine kurulduğu belli oluyor. peki dünyayı bu hale getirenler filmde tanıtılıyor mu? kesinlikle!

    filmde dünyayı yangın yerine çeviren üç kardeş var. bu kardeşlerden birincisi, gözümüze sokulurcasına defalarca gösterilen ve film boyunca üzerinden inmediği "mercedes" marka aracı ile dikkat çekiyor. verstehen sie mich? diğer kardeş ise kendini adaletin terazisi olarak ilan ediyor ama aslında ölüm korosunun gözleri kör olmuş şefi olduğunu o da çok iyi biliyor. bu kardeş, silahların tanrısı edası ile kurşunları şıkır şıkır savururken mavi-beyaz fonun önünde "silah keyfi" diye çığlıklar atan "yıldızın oğlu". en büyük abi yani yılanın kafası ise çeşmenin başını tutan "1936 ford model 67" aracı ile "uncle sam". kendi insanlarına ettiği zulüm yetmiyormuş gibi bir de ölürken "şehâdet" isteyen ve de ölüme giderken "valhalla" diye nidalar atan bir grup saf çocuğu da dini duyguları sömürerek kandırmış ve ölüm ordusunun saflarına katmış.

    filmde, olimpiyat halkaları gibi el ele tutuşan, amerika, avrupa, afrika, asya ve avusturalya'da yaşayan insanları temsil eden beş kadın var. hele gene kıtalar gibi yan yana dizilip yıkandıkları bir sahne var ki görüntü şekil olarak birebir dünya haritası... hortumu elinde tutan amerika ile birbirine sarılmış avrupa ve afrikanın arasında oluşmuş su birikintisi bildiğin atlas okyanusu.

    gelelim filmin son sahnesine... filmin kahramanı "imparator furiosa" kaostan düzen yaratıp tüm insanlığı da bu sayede arkasına alıp öylece göğe doğru yükselirken sanki bi şeyleri sembolize etmek istermiş gibi görünen "tek göz"ü ile bizleri sonsuza kadar izleyeceğini bildirir...
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top