film güzel başlıyor, iyi de gidiyor ama sonu tam bir felaket... kevin spacey nin canlandırdığı karakterin öyle basit ve kendini belli eden bir oyuna gelmesi hiç te mantıklı değil...
'Kazanana Tavuk Bedava'Uzun zamandır bu kadar harika film izlemedim.Gerek müzikleri,gerek ilginç senaryosu gerekse de müthiş finali ile harika bir film.Filmin aldığı puanıda az buldum en az 8i çok rahat hakediyor.10/10
Film zeka küpü diye tabir edilen ama çokta asosyal olmayan bi öğrencinin okul harçlıklarını biriktirme babında kanına giren kötü öğretmeninde etkisiyle yoldan çıkmasıyla alakalı..Okul harçlığıda 300.000 dolarcık smile.gif Harçlıktan öte harç parası diyebiliriz neyse çokta önemli deil aslında .. Şu sıralar Olasılıksız adlı kitabıda okuyorum (Herkese tavsiyedir gerçekten süper sürükleyici bi kitap) üstüne bu filmide izleyince cuk diye oturdu.. Filme dönersek yine Requiem For A Dream alanında neyse bu filmde öyle benim için..Birinde uyuşturucu üstünde duruluyor,diğerinde kumar..Hiç bi farkı yok..İkisindede filmi 1 ve 2 . yarılar olmak üzere 2 kesin çizgilerle ayrılmış bölüme ayırabiliriz..İlk bölümde herşey güllük gülistanlık,paraya para demiolar(Requimdede aynısı vardı) kolay para kazanmak sanki hiç bitmeyecek bir mutluluğun ve huzura varmanın göstergesiymiş gibi gözüküyor.. 2.bölümde ise aslında hiçte öyle olmadığı er yada geç olayların terse döneceğini anlıyoruz film sayesinde..Filmde Kevin Spacey başrol ayarında bi yardımcı oyuncu performansı sergilemiş..Kendileride şu anda Antalyada zaten festival sebebiyetiyle..Olağan Şüpheliler ve Amerikan Güzelindeki performanslarının üstüne bu film tuz biber olmuş gerçekten süper bi oyuncu..Matrixteki Morpheus bu filmde kötü adamı oynuo ama insani yönleride yok deil tongue.gif Kısacası eğlenceli bi o kadar sürükleyici ve bi o kadarda ders niteliğinde başyapıt olmasada (Başyapıt olmamasının nedenleri bence bazı filmlerden etkilenmesi: Requiem For A Dream,Ocean Elevens,Olağan Şüpheliler..)kesinlikle izlenmesi gerek üst düzey bi film..Tavsiye ediorum herkese..
Filmde morpeuhus amcayı görmek beni çok şaşırttı.Gerçi tanımakta zorlandım.Epey göbeklenmiş görmeyeli.Eee matrixden sonra pek göremedik kendilerini:) Nese filme gelince de black jack tutkunları için biçilmiş kaftan...
filmde neden inatla aynı casinoda oynamak istedikleri dışında daha bir çok mantık hatası bulunuyor ama bunları görmezden gelmeye çalışırsanız rahat sıkılmadan izlenebilecek bir film.
Akıl oyunları gibi bir film denilebir en azından başlarda bana öyle bir izlenim verdi fakat sonradan tipik bir amerikan filimi özelliğini taşımaya başladı biarzcık hayal kırıklığına uğradım ama yinede güzel film.
şuradada bir yorumda bulunulmuş: http://tinyurl.com/21filimi