Vasat bir yapışık 2 sene önce izlediğim bu film,Amerikan propagandasının farklı bir açıdan bize yansıtılan hali desek yeridir. Bu kadro için çok çok aşağılarda kalmış bir senaryo bence.
En başta islamofobiyi körükleyen ya da bu damardan prim yapmaya çalışan bir film görünümünde ama ilerleyen dakikalarda Yusuf karakteriyle Amerikan bakış açısına acımasız eleştiriler getirmekte.İyiyle kötünün,suçluyla masumun film boyunca birbirine karıştığı,tahminlerin üzerine çıkan,iyi de bir senaryosu var.Beklenmedik derecede başarılı.
Bastan çok güzel baslayan ama sonlara iyi gitmeyen, aksayan bir film. Iskence sahnelerinin filmin odak noktasina oturmasi filmi asil konusundan saptiriyor. Fakat oyuncularin performansi süper. Bence Carrie-Anne Moss Matrix'teki Trinity karakterinden çok daha iyi bir performans sergiliyor. Bunun yaninda filmin sonu pek tatminkar degil. filmi yarida birakilmis gibi ucu açik bir son var. Fakat yine de bos vaktiniz varsa izleyebilirsiniz.
Olayı farklı yönlerden inceliyor.Öncelikle ABD nin hiç hoşuna gitmeyecek şeyleri cesaretle söylüyor.Bu filmin neden bu kadar düşük bütçeyle ve kısıtlı mekan kullanımıyla çekildiğini de gösteriyor.
ABD tüm İslam ülkelerinden çekilsin isteğinin tv de yayınlanmasını istemeyen Beyaz Saray yetkilisinin, halkın çoğu bu isteği destekler tezine işte bu yüzden tv de bunu yayınlayamayız cevabını vermesi çok güzeldi.
Olayın akılalmaz yanı bir taraftan işkencenin ne kadar kötü bir şey olduğu vurgusuna,en temiz insanların bile bazen buna göz yummak zorunda hissetmesi paradoksuna rağmen bazen de bunun mücadele için tek yol olabileceği iddiasını dile getirmesi.
filmin neredeyse abd de sadece dvd için yapılmış olması ve piyasaya çıktıktan 2 sene sonra bizde vizyona giriyor olması ilginç ve garip gerçekten. islam fobisini ele alıyor film, ama karşı duruyor gibi olduğu şeyi onaylıyor da bi bakımdan. güvensiz ortamda filmin kendisi de izleyene tekinsiz geliyor. "yaa işte böyle olur" a getiriyorlar işi her iki düşünce için de...çok başarılı bir yapım değil. carrie ann moss yine de uzun süre sonra ilk defa "eh işte" lik bir oyunculuk sergiliyor. samuel l. jackson parayı iyi bulduğu için oynamış filmde herhalde, pek bir şey yaptığı yok tehditvari bakmaktan başka. ama filmi izlemek için bir neden arıyorsanız, kesinlikle michael sheen in oyunculuğu için izlenir.hatta filme 2.5vermemin tek sebebi de michael sheen dir...
öncelikle sunu belirtmeliyim ki terörüstün dini olmaz lakin filmi izlemeye basladiginda yusufun müslüman olmasi ve ilk kamera kaydi filme önyargiyla baslamama neden oldu.yine dini propaganda yapip tüm suçu müslümanlara yikacaklarini düsündüm,filmin sonunda önyargilarimin yüzde seksenini yitirdim.filmde bay H.nin performansi muhtesemde 100 dk boyunca yaptigi iskencelerle izleyiciyi ayakta tutmayi ve germeyi basardi.yusufun oyunculugu ve zekasida gerçekten muhtesemdi.bu filmi izlerken kisi ne olursa olsun öncelikle insan oldugu mesajini verdi..bay h disindakiler yusuf.a yapilan iskenceyi artik dayanaamayacak noktaya gelmesi sasirtti beni..sonuç olarak filmin etkisinde epey kaldim ve film bir kaç nokta disinda güzeldi.puanin 7 olmasi filmin sonunu tam baglayamamasi ve teröristin bir müslüman olmasi beni etkiledi.filmin sonundaki dördüncü bombanin patlamamasi ve filmin orada kesilmesi igrençti..
Özellikle 11 eylülden sonra iyice ayyuka çıkan korku politikalarının insanlar üzerinde ne kadar etkili olduğunu insanları öteki olarak ayrıştırmadan insani ve psikolojik şekilde olaylara yaklaşan, İşkence nedir sınırları ve başarısı nediri sorgulayan çok farklı bir film. Oyuncu performanslarıda çok başarılı özellikle Carrie Anne Moss hayran bırakıyor kendisine.Farklı psikolojik bir film izlemek istiyorsanız kaçırmayın.
Filmin orta derece yorumlar aldığını gördüm fakat izledikten sonra o yorumlar geçersiz olduğunu farkettim.Eğer film experti değilseniz bu filme 8 puan dan aşağı vermeyeceksinizdir.Demek istediğim film oyunculuk,replikler açısından muhteşemdi. Konusuna gelince herkes bir mesaj aldı bu konudan. Teşekkürler 10/8
Film çok iyi değildi, fakat baştan sona izletiyor kendini. Bunu da 3 başrol oyuncusu sağlıyor zaten. İçlerinde de Michael Sheen ön plana çıkıyor. Sanki gerçekten işkence görüyormuş gibi. 6/10
Arkadaşlar yıllardır film izlerim. Açıkcası konusu ve konuya bakış tarzı çok basit. Düşünülemeyen denilen şeyde bir zeka ürünü bekledim ama sıradan filmler gibi bir şey. İşkenceye bakış tarzından ziyade amerikanın işkenceyi meşrulaştırmak adına karşılaştırma yaptırdığı bir film. İşkence edilen adamın neden o hale geldiğine çok fazla dokunulmamış.