3,8
Avustralya hakkında görüşlerin ?
22 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Luhrmann Avustralya güzellemeli bir epik çekmek istemiş sanırım. Üç saate yaklaşan süresi, dönem filmi olması, merkezdeki aşk hikayesi, görkemli sahneleri ve diğer pek çok unsur, onun bu amacını kanıtlıyor. Ne yazık ki filmin belli bölümlerinde ve finalinin ardından bir "olmamışlık" hissi hakim. Bu his bazı kısımlarda yaşansaydı, üç saatin içinde kaybolabilirdi belki. Ancak bana sorarsanız, oldukça sık yaşanıyor. Kidman ve Jackman gibi iki dünyaca ünlü Avustralya kökenli isme yer vermiş anlaşılır bir şekilde. Yine bana sorarsanız, ikisi de başarılı değil pek. Zaten film pek iyi olmadığı için onlar da ne yaparsa yapsınlar, kalıplaşmış ve ilk saniyelerden itibaren sonuna kadar klişe karakterlerini bizlere sevdirmekte ve bağ kurmamızı sağlamakta zorlanıyorlar. Aborjin kültürü büyük bir yer tutuyor. David Wenham kötü adam rolünde. "Kesinlikle izlenmesi gerektiğini" düşünmüyorum. Güzel epikler izlemek istiyorsanız, "Doctor Zhivago" dan başlayıp 50li ve 60lı yılların o efsane filmlerini tercih edin derim.
2 Ekim 2011 tarihinde eklendi
Pek çok sahnesinin stüdyo çekimi olması beni rahatsız etti,senaryosunu beğenmediğim film aborjinlerin yaşadıklarını anlatmada da yetersiz kalmış.Bence yönetmen bu filmi kaldıramamış.Sadece izlenilebilir bir film daha fazlası yok.
15 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
nicole kidmana aşık olmama ragmen bu filmi begenmedim nedenide küçüklükten beri kovboy filmlerini sevmemem buda sanırım biraz öyle geldi bana olmadı...
19 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Dün gittim.Gerçekten çok güzel bi film.Yalnız tavsiyem alt yazılıya gidin.Efektler çok güzeldi.Çeviriler de maalesef bu kadar güzel olmuyo.Romantik macera olsa da komik yerleride war.Özellikle Nicole Kidman.
Genelde soğuk birisi olarak bilinir ama bu filmde her zamanki gibi süper oynamasının yanı sıra çok ta sıcaktı.Bu arada film biraz uzun sürüyo .Arayla birlikte 3 saat kadar
5 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Filmde ara ara esneme krizleri geçirdim.Bazı arkadaşlar filmin kült bir film olabileceğini söylemiş,inanamadım.Bana göre çok vasattı.
30 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
İzlenebilir ama hepsi o kadar 5 puanlık bir film.
27 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Filme büyük umutlarla gösterime girdiği ilk gün gittim fakat umduğumu bulamadım. filmin 1. yarısıyla 2. yarısı arasındaki kopukluk oldukça ortadaydı. iki farklı konu birleştirilmeye çalıştırılmış fakat filme yama gibi kalmıştı , bariz bir şekilde kopukluklar filmden uzaklaşmanıza neden oluyor. hatta birebir şahit olduğum bir kaç seyirci, filmi sonuna kadar izlemeden salondan ayrıldı.en son savaş sahnesiyle olayı etkileyici kılmaya çalışmışlar fakat savaş hakkında tek kelime dahi edilmeden birden bire ortalığın kan gölüne dönmesi filmin kopukluklarından biridir.bir sonraki sahnede az çok ne olacağını tahmin edebildiğiniz , ve her mutlu sahneden sonra bittiğini sandığınız yamalardan oluşmuş bir filmdi. Artık yapımlarla ünlü oyuncuların kullandığını düşünüyorum , gerçekten güzel hiçbir yanını göremedim filmin. yinede büyük bütçeyle yapılmış bir film olduğu belli , bu bütçeye değmiş midir? orası tartışılır..
13 Haziran 2009 tarihinde eklendi
arkadaşlar öncelikle film çok çok uzun tam 2,30 saat süroyo. bence böyle filmler en fazla 1,45 saat olması gerekiyo ama ben hiç sıkılmadan izledim. oyunculuklar güzel 107
29 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Mütfiş bir sinema şöleni..Harikaydı etkisinden hemen kurtulamıyorsunuz. Final müziğini de dinleyin..Filmden anlamayanlar lütfen yorum yapmasınlar.10/9
19 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Filmin süresi ile ilgili eleştiri yapan arkadaşlara malesef katılıyorum. Hani bazı filmler vardır mesela Soğuk Dağ, filmin süresi sizi hiç sıkmaz. Bu filmde öyle değil. Filmin ortalarında film bitmişti zaten. Hani yeni oyuncuların dahil olduğu yeni olaylar falanda yok. Hep aynı kişilerin etrafında dönüyor. Ama genel olarak iyi bir film fakat sabırlı izleyiciler için. Hayvanların uçuruma koştuğu sahneler ve küçük çocuğun şarkısı akılda kalanlar 7/10.
18 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Fragmanı fazla beğenmedim fakat Hugh Jackman karizma olmuş sakal filan yakışmış.
6 Ekim 2009 tarihinde eklendi
filmden anlamayanlar yorum yapmasın evet :))düz bir film 5/10 gereksiz yere de uzunfilm içinde bir kaç tane final sayılabilecek sahne var sanki iki üç film birbirine eklenmiş gerçekten bu film niye bu kadar yüksek puan almış anlayamadım.sonuç olarak ben beğenmedim.
25 Ekim 2008 tarihinde eklendi
filmin treaser trailerini izledim gerçekten çok güzel bir filme benziyor ki zaten herkesin bahsettiği gibi Nicole Kidman, Hugh Jackman ve çoğunuz bilmez ama Lord of the Rings, 300 Spartalı, Van Helsing gibi filmlerdede oynayan David Wenham da filmde oynuyor..
14 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Bu filmi pek beğenmedim.Yönetmen ne yapmaya çalışmış anlamak imkansız.Son derece hızlı başlıyor,sonra yavaşlıyor,ilk başlarda komedi unsuru öne çıkarılıp sonra bıçak gibi kesiliyor drama dönüyor.Konu derseniz her şey var ortaya karışık yapılmış gibi.Fakat içerdiği konuların hepsini tam olarak işlemiyor,yarım bırakıyor.Avustralyanın manzaraları çok güzeldi zaten tek beğendiğim de bu oldu.Görsel efektler başarısızdı.Filmin en büyük handikapı ise şüphesiz hayli uzun zamanı.Benjamin Buttonında süresi uzundu ama bu kadar sıkmıyordu.10/4
17 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Nicole Kidman (Lady Sarah Ashley) , Hugh Jackman (Mandıracı) ,