Avustralya
    3,8
    Avustralya hakkında görüşlerin ?

nskmourinho
    nskmourinho

6 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    sinema filmi nedir? iste budur.o kadar geniş bir paket ki avustralya asktan savasa siyasetten komediye her türlü ögeyi içinde harmanlayıp seyirciye sunabiliyor tempo ve konu baglantıları arasında büyük sorunlar olsa da her sinemasever bu filmi ölmeden izlemeli 7/10
    filizd-
    filizd-

6 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    bence bu flim izlenmesi gerekir burdaki olumsuz yorumlara katılmıyorum benim gibi sürekli sinemaya giden bir insan bile beğeniyorsa gerçekten güzel olduğu içindir
    Meet-in
    Meet-in

5 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Filmde ara ara esneme krizleri geçirdim.Bazı arkadaşlar filmin kült bir film olabileceğini söylemiş,inanamadım.Bana göre çok vasattı.
    Beethoven-2
    Beethoven-2

5 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Evet gerçekten çok güzel ama sabırla izlenmesi gereken bir filmle karşı karşıyayız. İlk yarıda itiraf edeyim epey sıkıldım ve filmin bu kadar uzun olacağını da bilmiyordum. Ama ikinci yarıda konu açıldıkça açıldı, olaylar mantık çerçevesine oturdu ve ikinci yarıyı gözümü kırpmadan izledim. Bu filmin en büyük özelliği, çok fazla temayı (konuyu) içinde barındırıyor olması. Aborjin kültürü, Avustralya atmosferi, İkinci Dünya Savaşı, ırkçılık, önyargı, sevgi (ama aşk değil, 'sevgi') bu birçok konudan bazıları. Bu filme gideceklere tavsiyem sabırlı olun, filme ve kendinize şans verin. Kesinlikle bir daha izleyeceğim, ilk yarısını daha bir dikkatle takip etmek için. Filmde kullanılan konu, mekan, karakterler, dialoglar çok anlamlı ve başarılı. Rahatlıkla 10 üzerinden 9 verebilirimDipnot: Avustralya ve Aborjinlerii daha yakından tanımak isteyenler, wikipediaya 'aborjin' yazmakla kalmayıp, Marlo Morganın uluslararası bir bestseller (en çok satan) olmuş kitabı 'Bir Çift Yürek'i (Mutant Message Down Under) okumayı denesin!
    cansubabacan11
    cansubabacan11

4 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Gorsel acıdan cok zengin ama tıpkı The New World (2005) gibi sıkılmaktan kendınızı alamadıgınız bolumler mevcut. Fılmde ıslenen ask gercekten cok guzel ama fılm kesınlıkle bır ask fılmı degıl. Yınede gorsel acıdan cok basarılı ve gorkemlı. Su sıralar vızyonda olan kaydadeger bı kac fılmden bırı.
    pulp-fiction
    pulp-fiction

4 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Pek fazla cümle sarfetmeden diyeceğim sadece son derece sıkıcı ve boş vaktinizde bile izlemeye değmez.
    oceansar
    oceansar

4 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Kesinlikle çok iyi bir film.. Heyecan, aşk, hırs, inanç hepsi var..Hepsi ölçüsünde işlenmiş, çok güzel anlatılmış..Muhakka izleyin derim..
    apsuva4
    apsuva4

4 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Buarada filmde aborjinlerden de bahsediliyor özellikle zamanında çok ses getiren Bir Çift Yürek adlı kitabı okuyanlar filmden ekstra zevk alacağından hiç şüphem yok. Aborjinlerin şarkıları ve hayat tarzlarıyla alakalı filmde oldukça değinilmiş.
    coskuner-kadir
    coskuner-kadir

4 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Ben beğendim filmi. Burdaki olumsuz yorumları okuyarak gittim. Nicole Kidmanın oyunculuğuna da bayıldım filmin konusuna da. Sıkılmadan izledim.
    Ceren S.
    Ceren S.

3 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Film hakikaten çok uzun ama tempo hiç düşmüyor sıkılmadan izleyebilirsiniz :D Bu yıl izlediğim ilk filmdi umarım bütün yıl izlediklerim güzel olur :D
    seran5mart
    seran5mart

2 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    dün akşam izledim ve gerçekten yorumumu paylaşmak için sabırsızlandım,,sanki filmin içinde gibiydim heyecan,sevinç,üzüntü hepsi biraradaydı,,,oyunculuk süperdii sanki orol için seçilmişlerdii,,helede oo tatlı çocuğun anlatımı içinizi okşuyor,merak uyandırıp sürüklüyordu,,
    uzun zamandır böyle güzel ve etkileyici bir filme gitmemiştim çok memnun ayrıldım ,,herkese tavsiye ederimm 10üzerinden gönül rahatlığıyla 10diyebilecek kadar güzeldi,,,
    burabong
    burabong

2 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Filmin sonlarına doğru sinirden gülme krizine girdim.Tüm sinema bana baktı. İzlediğim başarısız filmlerden biri. Yorumları okudumda muhteşemdi falan diye yorumlar var. Tabi herkesin bakış açıcı farklı. Öncelikle eldeki malzemenin güzel olduğu bir gerçek. Güzel bir kıta ,aborjin kültürü vs. Lakin film işleyiş olarak ,diyalog olarak o kadar kötü ki hem gerçeklikten uzaklaşmış hemde saçma sapan bir hal almış. Hollywood kültürüne karşıda değilimdir ama gereksiz bir filme dönüşmüş. Ne doğal ne de karakter oyunculuk sergilenmiş.
    lomspor-95
    lomspor-95

2 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Bu film gerçekten izlenebilir ve eğlendirebilir, filmde o kadar uç noktalar yok. İzlerken keyif alabileceğiniz çok sahnesi var. Konusunun ilerleşi açısından, filmin sonlanacağı bir kaç kısım var ve tam bitiyor dediniz anda başka birşey oluveriyor. Canınız sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film. Şimdiden iyi seyirler.
    mimren18
    mimren18

1 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Nicole Kidmanın Soğuk Dağ filmi ile kıyaslanılabilir bir film. Fakat Soğuk Dağ kadar çok etkileyici değil. Göklere çıkartılcak bir filmde değil. Orta karar bir Amerikan tarih filmi diyebiliriz. Yalnız Nicole Kidmanın performansı çok iyi.
    gittingidelibebek
    gittingidelibebek

1 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    her anı dikkati ayakta tutan ,temposu hiç düşmeyen,sıkmayan canlı filmlerden.Ben gayet güzel buldum filmi.Nicole kidman ve hugh jackman ı bir arada izleme fırsatı bile bu filmi merakla beklememe sebepti.İkisini bir arada izlemek hoştu(: