naked-soul
26 Eylül 2008 tarihinde eklendi
ben galiba fellininin sinemasına asla alışamayacağım:((dünya sinemasının ustalarından biri olarak gösterilen büyük yönetmen federico fellini ,yi rome filmiyle tanımıştım ancak birbirnden kopuk hikayelerin içiçe girdiği hissine kapılınca dayanamayıp sıkıldığımdan yarıda kapatmıştım filmi. geçen gün de yönetmenin başyapıtı olarak nitelendirilen Amarcordu seyrettim ve ne yazık ki beklediğimi bulamadım:(yani hoş ve sıcak bir film bu bir gerçek ancak hepsi bu kadar benim için. yine konular darmadğındı tam bir yere adapte olmuşken konu başka bir hikayeye kayıyordu.dedim ya fellininin sinemasına alışamayacak gibiyim...
fellini filmlerinin ayrı bır tadı var amac yok sonuc yok hatta akılda kalan ya surası can alıcıydı dıyebılecegınız bır sahne bıle yok ama oyle bır sıırsel anlatımı varkı sankı bırı karsınızda bır sıır okuyorda sızde dalmıssınız gıtmıssınız ole bır tarzı var bu adamın bu nedenle kımı ıcın vakıt kaybı kımı ıcın basyapıt olması bundandır heralde sadece fılm ızlemek ısteyenler ızlesın