su-sisesi
28 Haziran 2010 tarihinde eklendi
filmi beğenmeyenler arkdaşlar böyle bi senaryo yazında bende elinizi öpeyim..uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerden birisi heyecan saniye düşmüyo....
hiristiyanlik propagandasi yapan bir film baska bir eyi yok ne gercek gerilim ne de konu var,fuska ya tamamen katiliyorum.bu iki senarist 2 si birden ne yapmislar acaba bu filme anlayamadim...10/2 oda tom hanksi severim o kadar
SineKritik bölümünde Oktay Ege Kozak ın yorumlarının en sonundaki cümle Ayrıca çaktırmadan seyirciye tarih ve sanat hakkında bir iki şey öğretmek de fena fikir değil. kısmen doğru olsada aslında asıl çaktırmadan seyirciye ve özelliklede Hıristiyan olmayan seyirciye,kilise ve kilise argumanları harika bir şekilde tanıtılıyor ve reklam ediliyor..Film ilk gösterime girdiği günlerde kilisenin bu filme olumsuz baktığı ve filmi onaylamadığı lanse edilmişti.Oysaki açıkca ortadadırki bu düşüncenin tam tersi olarak kilise bu filmi tam desteklemiştir..Tabi bunlar şahsi düşüncelerimdir,kimseyi bağlamaz..
bir kitapla bir film nasıl kıyaslanabilir anlamıyorum kitabın tamamını 120 dakikaya sığdırmak söz konusu bile olamaz. film cok surukleyıcı hersey 12 saat ıcınde gecıyo ama ayrıntılarda boğulup sızı sıkmıyo oyunculuların performansına kımse bısı soleyemez zaten 10/9
kitaba göre film maalesef zayıf kalıyor, kitabı okumasam filmi severdim ama okuyunca elimde olmadan sewemedim, özellikle Vittoria Vetra karakteri kitapda gayet baskın ve dominant bi karakterken filmde maalesef çok silik bence..kitabı okumadıysanız beğenirsiniz, Ewan McGregor yeter de artar:P ..***..
bu filmi sürükleyici kılan tamamiyle müzikleri da vinci şifresi senaryo yönetmenlik açısından daha iyiydi ama yinede kitabının uçuk anlatımına karşı filmi tutarlı kadın karakterin başka biri canlandırması filmi daha iyi yapabilirdi da vinc şifresi ni geçiçek bir yapım değil ama ama yinede seyirciye bazı hususlarda bilgilendirmesi roma vatikan hakkında bilgilendirmesi açısından iyi bir film
tom hanks,ron howard ve dan brown birlikteliğinin 2. filmi ve bence en iyis olanı..hanks yine iyi bir performasn sergilemiş ve howard ın kamerası muazzam ama uyarlama biraz kötü bence kitabı çok daha sürükleyiciydi...ama izlenebilir güzel bir film.
Tom Hanksten yine müthiş bir oyunculuk daha.Kitabını okumadım ama şunu söyleyebilirim ki;film gerçekten harika olmuş ve sonuna kadar sizi bir şekilde içine çekiyor ve sonunda da etkilemeyi başarıyor.Langdonun zekasına bir kez daha hayran kalıcaksınız ve izlemenizi kesinlikle öneririm.Pişman olmazsınız...
son zamanalrda 5 element üzerine farklı bakışlardan biri olarak yorumluyorum. kitabı okumadım ama belli ki konu bu, sinemasal anlamda iyi bir yapım olmuş kendimi filmin sonunda kutsanmış hissettim. :) zevk alarak islediğim bir film oldu oyunculukları konuşmaya gerek yok sanırım. 2 saatlik bir filmi bittiğinde daha kısa gibi hatırlatıyorsa size bilin ki size zevk vermiştir. 10/8
Süper bir film diğerine göre daha tempolu daha gerilim li ve daha heyecanlı seyrederken o kadar panik oluyosunuz ki seyrinizde durmanız imkansız özellikle son kısımları film bittikten sonra etkisinden kurtulmanız zaman alıyor.Tom Hanks yine mükemmeı ama Ewan McGregor un da performansı görülmeye değer...10/8