Yazı Tura
4,1

lkocaoglu
lkocaoglu

4 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Sinemamızda ender rastlanan bir trajediye sahipti filmin ilk yarısı. Olgun Şimşeğin kahvedeki insanlara kızdığı 'Suratınıza sı_ayım sizin' repliği unutulmaz. Görülmesi gerekir.
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

8 Şubat 2008 tarihinde eklendi
türk sineması için hatta dünya sinemaları içinde çok orjinal bir film dijital kamerayla çekilmesi ne kadar gerekliydi bilinmez ama çok etkileyici ve çarpıcı bir atmosferi olan bir film ve sağlam bir senaryo ve etkileyici bir olay örgüsüne sahip bir film üstelik kenan imirzalıoğlu ve olgun şimşek başta olmak üzere tüm oyuncu kadrosuda çok başarılıydı
cudiferat
cudiferat

9 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Herşeyden önce şöyle bir girizgah yapmak isterim ki; Hollywood a baktığımızda birsürü Vietnam, post-vietnam filmi görürüz ama kendi ülkemize bakalım... Neyse...

Bu film gerçekten hakettiği yere gelememiş bir filmdir benim için; ne acı. Oyunculuklar, Senaryo, Kamera Açıları, Kurgu vs vs

Açıkçası sayfalarca yorum yapmak gerekir ama kısa tutmak gerekirse; Olgun Şimşek bölümü gerçekten bizim için ibretlik, hele o finali ben böyle bir şok çok az yaşadım bir an dondum kaldım...

İmirzalıoğlu nun kardeşi ile yaptığı konuşma gerçekten dikkate değer. Ama İmirzalıoğlu nun en sonunda "Kulağımı verdim ben bu vatana" derkenki oyunculuğu ve gözyaşları... Oyunculukta ne seviyeye geldiğinin en açık örneği.
8,7/10 Mutlaka İzleyin derim.
Filmdeki eksiklik diyemeyeceğim ama belki Olgun Şimşek bölümü 2. olsa daha vurucu bir son olabilirdi..
sena-cos
sena-cos

29 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Özellikle müzikleriyle benim için çok ayrı yeri olan bir film. Konu, oyuncular ve çekimdeki başarı da tavsiye edeceğim filmler arasına sokuyor. İzleyin derim..
c-u-m-a-l-i
c-u-m-a-l-i

14 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmin bir Uğur Yücel yapımı olması başlıbaşına bir güzellikken, yapıma Erkan Can ve Erol Günaydın’ın dahil olması apayrı bir güzellik.Oldukca başarılı ve hayatın içinden bir film olmuş.Hele özellikle o final sahnesi.Durup düşünüyor insan..Çok başarılı ve çok güzel bir yapım.Sırf final sahnesini anlamak ve görebilmek için bile seyredilir.
tugruldonmez
tugruldonmez

13 Ekim 2004 tarihinde eklendi
ben de filmi sinemada 7-8 kisilik bir kitleyle izleyen sansli azinliktan oldugumu söyliyebilirim:) yollari askerde kesismis bu iki farkli insanin öyküsü beni gercekten etkiledi, en cokta filmin sonu...baslarina geliceklerden habersiz kendi aralarinda gelecege dair yaptiklari konusma esnasinda gözümden bir iki damla yasin süzülmesine engel olamadim. film hayata dair ve tüm gercekligiyle bizden bir film.türk sinemasinda pek rastlanmayan cekim teknikleri ise filme ayri bir lezzet katmis. klise hollywood filmlerinde sonra bana bu film ilac gibi geldi, isteyen begenir isteyen begenmez ama ben begendim. hababam sinifi, kahpe bizans gibi berbat filmlerin hasilat rekoru kirip böyle bir filmin gise yapamamasi ise cidden üzücü.ama zaten en iyi filmler nedense en az izlenilen filmler oluyor bu da ayri bir tartisma konusu...oyunculura gelince , kenan imirzalioglunun oynadigi hicbir diziyi izlemedim ama bu filmdeki oyunculuguna hayran kaldim, canlandirdigi karakter bence özellikle guy ritchie filmleri icin bicilmis kaftan , umarim cok daha iyi projelerde yer alir.olgun simsekin annesi rolundeki kadin ise bence filmin gizli yildiziydi, bir oyuncu bu kadar mi icten ve dogal olur...eksiler yokmuydu filmde? var tabii ki ama yillarini sinemaya vermis usta bir oyuncunun ilk filmine ben ancak fistik gibi olmus diyebilirim baska da birsey demem..bikmadiniz mi artik hala baska milletlerin birbirinin aynisi hikayelerini izlemekten?
sandokahn
sandokahn

21 Eylül 2004 tarihinde eklendi
Erkan Oğur bu... yalnızca müzikleri için izlemeye hazırım bu filmi... kenan imirzalıoğlunu da severim... eşkıya harikaydı... ben izlerim... sizi bilemem...izledikten sonra film için de yorum yapacağım... söz...
000alper
000alper

29 Eylül 2004 tarihinde eklendi
Salon bomboştu , koca salonda 8 kişi izledik filmi.Türk film sektörü için üzüntü duyuyorum.Oyunculuklar çok iyi.Çekim tekniğini beğendim.Herkese tavsiye ederim.Mutlaka gidilip görülmesi gereken bir film.
yavuz-ozsan
yavuz-ozsan

2 Ocak 2006 tarihinde eklendi
valla ilk defa kenan imirzalıoğlunun oyunculuğunu beğendim.filmi ailecek izliyoduk sonunda babamdan utanmasam ağlıyacaktım..o kadar iyi yani.
eren406
eren406

5 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Kolay kolay türk filmi beğenmem.Ama eskiya'dan bu yana beğendiğim en iyi türk filmi.Bu aralar gönül yarası,2 genç kız,anlat istanbul,o şimdi mahkum izledim.Ama yazı-tura gerçekten insanı etkiliyor.Bu ülkede ne kadar sorun ve acı ile birlikte yaşayan insanlar var ki herkes bu filmi alıp izlesin.Pişman olmayacağından eminim.Bence uğur yücel çok iyi bir yönetmen ve senarist.
cihanayger
cihanayger

3 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Filmde bi kopukluk var. Hikaye değişimleri kötü olmuş. Oyunculuklar güzel köylülerin oynaması iyi olmuş arkadaşın dediği gibi. Ama dediğim gibi filmin bütününde bi kopukluk var izlemeniz doğru bir seçim olur. amerikanın saçma sapan propaganda yapılan filmleri yerine tabii kide yazı tura 6/10
drema
drema

26 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Uğur Yücel'in böyle bodoslama dalacağını hiç tahmin etmezdim açıkçası. Ama sanki Yücel yıllarca biriktirmiş de bir anda hepsini yüzümüze vurmak ister gibi paldır küldür daldı, Antalya'yı salladı. Antalya Film Festivali bence biraz da gönül alma isteğiyle en önemli ödülleri yıllarca küskün olduğu Uğur Yücel'e vererek herkesi şaşırttı. Aslında bence Olgun Şimşek değil Fikret Kuşkan'dı ama artık bu tür festivallerin içinde dönenlere pek de fazla kafa yormamak lazım.
Bence Uğur Yücel "Yazı Tura" da başarılı oyuncu seçimi ve çok güzel harmanladığı iki ayrı ama aynı zamanda ortak hikayeyle ve görüntünün hızlı temposuyla ülke gerçeğini pek de mesaj verme kaygısı taşımadan sunmuş ve başarılı olmuş. Kenan İmirzalıoğlu da sadece "Deli Yürek"le şişirilen bir "star" değil, harbi sağlam oyuncu olduğunu kanıtlamış oldu. Ayrıca filmin rahatlığı da bir başka artı puan. Bunlara Türk Sineması'nda ihtiyaç olduğu görüşündeyim şahsen. Keşke gişede de biraz ileri gidebilseydi de Uğur Yücel'in bu başarılı filmi "Festival zengini" olarak anılmasaydı. Neyse, artık başka sefere.
velnmt
velnmt

20 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Güçlü oyuncu kadrosuna sahip filmin senaryosu da etkileyci.Oyunculuklar oldukça iyi.30 yıldır ülkemizde sesli sedalı süren kipkirli bir savaşın Anadolunun yüzünde bıraktığı iz, hasar başarıyla anlatılmış.Daha çok ses getirmeliydi film, ancak insanlar nedense sorunlarıyla yüzleşmekten kaçınıyorlar.Filmle ilgili eleştiri olarak yakın plan sahnelerde kamera hareketleri beni rahatsız etti.Filmde asker arkadaşlarının daha sonra yollarının kesişeceği gibi bir beklenti oluyor. Genel olarak başarılı bir film. 8,5/10
Can Yıldız
Can Yıldız

1 Ekim 2004 tarihinde eklendi
Bu konu zaten senelerdir Türkiye'de birçok filmde işlenmiş bir konu. Bu filmde biraz daha değişik ele alınmış ama yine de çok enteresan değil bence. Bir de film nedense bende sanki süre doldurmak için çok ağırdan alınmış izlenimi doğurdu. Bazı sahnelerde lüzumsuz zaman harcanıyor gibi geldi bana. Sıkıldım 3-5 yerinde filmin.
cagdasizci
cagdasizci

6 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Bence bu film bu güne kadar çekilmiş en güzel türk filmi.Özellikle şeeytan rıdvan hikayesi çok etkileyici.Olgun şişeğe diyecek lafım yok.MÜKEMMEL ÖTESİ.Kenan ise oyunculuğunu çok geliştirmiş.Uğur yücel ise ikisini harmanlayıp müthiş bir film ortaya çıkmış.Ama bizim türk milleti filmden anlamıyo.İşi gücü küfürlü ve komedi filmler.Onları anlamk imkansız.Böyle bir filme gitmemelerine gerçekten inanamıyorum.Uğur yüceli ve kenan imirzalıoğlunu alacakaranlıkta bekliyoruz.Bizi kendinizden mahrum etmeyin