4,1
Yazı Tura hakkında görüşlerin ?
22 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Genellikle oyuncuğuyla taıdığımız Yücel'in iki TV dizisinden sonra çektiği ilk yönetmenliği. Filmde; askerden dönen iki arkadaşın, askerden önce bıraktıkları hayatlarına dönme çabası anlatılıyor. Film boyunca Avrupa sineması hissiyatı veren Yücel; filmde birçok amatör oyuncu da kullanarak, oldukça doğal ve samimi bir filme imza atmış.
18 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Fazla prim yapamayan ilgi görmeyen bir film ama bence çok sağlam bir konusu var olgun şimşek çok iyi oynamış film daha sürükleyici olabilirdi daha iyi yapılabilirdi ama buda hiç fena değil izleyin derim güzel bir türk filmi diye düşünüyorum
14 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Büyük umutlarla izlemiştim ama ben de beklediği tatmini alamayanlardanım.Konusu çok basitti filmin.Yani böyle bir senaryo bence Uğur Yücel’e yakışmamış.Zaten Uğur Yücel bir röportajında bu film yüzünden iflasın eşiğine geldiğini söylemişti.Çok büyük beklenti içine girmeyin bence.Sıkıldım ben izlerken...7/10
25 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Çok iyi oyunculuklarla bezenmiş iyi bir kompozisyon.Filmin en büyük eksikliği ise konuları biraz orasından biraz şurasından işlemesi.İzleyicinin tadını damağında bırakan bir yapım olmuş.Herşeye rağmen günümüz Türk sinemasının vasat üzeri filmlerinden olduğu rahatlıkla söylenebilir.10/7
1 Aralık 2006 tarihinde eklendi
askerden sonra erkeklerin psikoljisini anlatan bir film bence kötü değil ama devrimde değil
29 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Türk Sinemasının yükselmesine en azından kendimce katkıda bulunabilmek adına Türk filmlerine aksatmadan gitmeye çalışan biriyim. O sinemaya verdiğim parayı hak eden filmlerde var vermeyenlerde. Ama ben yinede Türk Sinemasının yücelebilmesi adına üzerime düşeni yapıcam. Yazı Tura’da sinemada izlediğim ama açıkçası beni çok tatmin etmeyen filmlerden bir tanesi. Film 'Film' sözcüğüne uymayan ne varsa yapmış bence. Film olmaktan çıkmış sonuçta. Yazı Tura belgesel ile reality show arası birşey olmuş. Hani bazı reality showlarda canlandırmalar olurya, tam olarak öyle birşey olmuş. Değişik ve orjinal şeyler yapma iddiasıyla başarısız ya da en azından yönetmenin ve oyuncuların hatırına başarılı olmayan diyelim bir iş çıkmış ortaya.
18 Aralık 2004 tarihinde eklendi
film etkliyici bir filmdi. askerlikde geçen çatışma sahneleri, deprem sahneleri. O kadar etkileyecidiki biraz beni rahatsız etti diyebilirim.
Uğur Yücel'i çok seviyorum, umarım filminden iyi kazanır (pek öle gözükmüyor ama) ve onu kamera önünde ve de arkasında daha çok görürüz ve destek oluruz.
17 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Yönetmen olarak Uğur Yücel'i beğendim ama senarist olarak kötüydü..Kamera açıları gayet özgündü ama o duygu sellerinin biryeri eksik kalmış gibiydi..2 hikaye ayrı ayrı fikrinden hoşlanmadım..Keşke geçiş kullanılsaydı..En iyi oyuncu Rıdvan'ın annesiydi!!Böyle bişi olamaz..
13 Ekim 2004 tarihinde eklendi
Selamlar,
Yazı Tura filmine dün gece gittim ve bukadar geç gittiğim için çok hayıflandım.Gerçekten son zamanlarda seyrettiğim iyi filmlerdendi ki çok da iyi bir türk filmi de diyebilirim.Oyunculuklar çok iyi özellikle Olgun Şimşek ve Teo rolündeki Teoman Kumbaracıbaşı gerçekten çok doğal oynamışlar.Yalnız buradan çok fanatik bir Kenan İmirzalıoğlu olsam da artık bu sert çocuk rollerinin dışında da kendisini göstermeli çünkü çok yetenekli ve şimdiye kadar doğru kişilerle çalıştı.son söz film kesinlikle izlenmeli son zamanlerdaki en iyi Türk sineması örneği.
Saygılar..
21 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Güzel bir yapım.Güneydoğu gerçeği ve iki insanın dramatik hayatı iyi işlenmiş.Kamera çekimlerini vasat bulmama rağmen oyuncuların performansı,senaryo tatminkar.(Zaman zaman konu bütünlüğünden uzaklaşılıyor gibi görünse de..) Uğur Yücel imzası kendini belli ediyor..
22 Kasım 2021 tarihinde eklendi
Filmin içine girip spoiler vermek istemiyorum. Sadece şunu diyebilirim sade bir senaryoyla ve basit bir kurgu ile güzel iş çıkarmışlar bence. Senaryonun basitliğinden kastım kötü ve üstün körü olması değil sadece filmde geçen olayların derine inmemesinden kaynaklı. İzlemeyenin bir şey kaçırcağı bir film değil, izleyenin de zaman kaybedeceği bir film değil ona göre izleyin.
19 Ekim 2006 tarihinde eklendi
karamsar kaotik ve sert bir film