Yazı Tura
4,1

iznail
iznail

21 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
harika bir anlatı filmi... mutiş.
ncinarli
ncinarli

20 Şubat 2006 tarihinde eklendi
gerçekten muhteşem bir filmdi.filmi iki bölüme ayırmak mümkün.ikisinde de ortak nokta toplum olarak gazilere nasıl kötü davrandığımızı gösteriyor.ama istanbul da geçen hikayede bazı kusurlar var sanki.yani yol ortasında insan öldürdükten sonra kendisini suçsuz görmesi biraz saçma olmuş.bence diğer hikaye daha dokunaklıydı ve daha başarılıydı.sonunda ikisinin de en başında ki hayallerini göstermesi de iyi olmuş.film çok başarılı.mutlaka izlenmesi gerek.
Meet-in
Meet-in

31 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Bence Eşkiya’dan sonra gelen en gelen en iyi türk filmi.O kadar gerçekçi bir film ki izlerken inanılmaz duygular içerisine giriyorsunuz.Uğur Yücel’ e böyle bir film yaptığı için teşekkür ediyorum.
umutbk
umutbk

8 Ocak 2006 tarihinde eklendi
benim pek kolay kolay deişmeyen bi ilkler sıralamam vardır ilşk üç film falan yani ve bu film ilkler listemi deiştirebilecek bi film olmuş geç izlediim için üzüldüm ve uğur yücelden de bunu beklerdim zaten çok şey çıkarılabilir ama bazı eksikleri yada yarım bırakılmış yerler var gibi sanki
naked-soul
naked-soul

5 Ocak 2006 tarihinde eklendi
gittikçe kalitesini arttıran türk sinemasına değerini arttıracak bir fikm daha..çok doğal,içten ve etkileyici.yanlız ben kenan imirzalıoğlu yerine başka bir oyuncu olabilirdi.daha önceleri farklı rollerde karşılaştığımız imirzalıoğulunu bu filmde saçma sahnelerde görmek pek hoşuma gitemdei açıkçası..ama gerçekten kaliteli bir filmdi..
eren406
eren406

5 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Kolay kolay türk filmi beğenmem.Ama eskiya'dan bu yana beğendiğim en iyi türk filmi.Bu aralar gönül yarası,2 genç kız,anlat istanbul,o şimdi mahkum izledim.Ama yazı-tura gerçekten insanı etkiliyor.Bu ülkede ne kadar sorun ve acı ile birlikte yaşayan insanlar var ki herkes bu filmi alıp izlesin.Pişman olmayacağından eminim.Bence uğur yücel çok iyi bir yönetmen ve senarist.
yavuz-ozsan
yavuz-ozsan

2 Ocak 2006 tarihinde eklendi
valla ilk defa kenan imirzalıoğlunun oyunculuğunu beğendim.filmi ailecek izliyoduk sonunda babamdan utanmasam ağlıyacaktım..o kadar iyi yani.
miroozkan87
miroozkan87

28 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Biri doğu anadoludan diğeride istanbuldan peki farkları ne yok ikisininde hayalleri var..!harika bir film türk filmi sektörünü böyle filmler geliştirir diğer türler değil..!
realastala
realastala

13 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Filmi tek kelimeyle mukemmel buldum.İzledigim guzel Turk yapımı filmler arsındaydı.Bence bunu devamı olarak bir dizi cekilebilir hemde cok guzel olur.Bu arada filimin icinde sanki Sincity havası vardı konu olarak.Birbirine bagli farklı ortamlar.
trnoword
trnoword

29 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
uğur yücelin sıradışı tarzı bu filmdede renk buluyor..özellikle olgun şimşek herzamanki gibi en iyi şekilde veriyo rolünün hakkını..tam bir türk filmi tam bir yücel filmi..güzel film..
maximus-3-1
maximus-3-1

15 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
Sinemada izlediğim en iyi yerli film.Bi on sene kadarda bu kadar iyi bir yerli film izleyeceğimi sanmıyorum.Sanıyorum Olgun Şimşek'in oyunculuğunu beğenmeyen yoktur.Ama Kenan İmirzalıoğlu'ndan bahsetmek istiyorum.Bu adam oyunculuğu Uğur Yücel'in yanında ğrendi.
cagdasizci
cagdasizci

6 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Bence bu film bu güne kadar çekilmiş en güzel türk filmi.Özellikle şeeytan rıdvan hikayesi çok etkileyici.Olgun şişeğe diyecek lafım yok.MÜKEMMEL ÖTESİ.Kenan ise oyunculuğunu çok geliştirmiş.Uğur yücel ise ikisini harmanlayıp müthiş bir film ortaya çıkmış.Ama bizim türk milleti filmden anlamıyo.İşi gücü küfürlü ve komedi filmler.Onları anlamk imkansız.Böyle bir filme gitmemelerine gerçekten inanamıyorum.Uğur yüceli ve kenan imirzalıoğlunu alacakaranlıkta bekliyoruz.Bizi kendinizden mahrum etmeyin
jamesbond-2
jamesbond-2

17 Kasım 2004 tarihinde eklendi
Film çok güzel süper yapmışlar uğur yücel.i tebrik ediyorum herkes izlemeli çok etkilendim ayrıca gora.gibi filmlere ihtiyacımız yok böyle filmler yapsınlar süpeerr olmuş
tugruldonmez
tugruldonmez

13 Ekim 2004 tarihinde eklendi
ben de filmi sinemada 7-8 kisilik bir kitleyle izleyen sansli azinliktan oldugumu söyliyebilirim:) yollari askerde kesismis bu iki farkli insanin öyküsü beni gercekten etkiledi, en cokta filmin sonu...baslarina geliceklerden habersiz kendi aralarinda gelecege dair yaptiklari konusma esnasinda gözümden bir iki damla yasin süzülmesine engel olamadim. film hayata dair ve tüm gercekligiyle bizden bir film.türk sinemasinda pek rastlanmayan cekim teknikleri ise filme ayri bir lezzet katmis. klise hollywood filmlerinde sonra bana bu film ilac gibi geldi, isteyen begenir isteyen begenmez ama ben begendim. hababam sinifi, kahpe bizans gibi berbat filmlerin hasilat rekoru kirip böyle bir filmin gise yapamamasi ise cidden üzücü.ama zaten en iyi filmler nedense en az izlenilen filmler oluyor bu da ayri bir tartisma konusu...oyunculura gelince , kenan imirzalioglunun oynadigi hicbir diziyi izlemedim ama bu filmdeki oyunculuguna hayran kaldim, canlandirdigi karakter bence özellikle guy ritchie filmleri icin bicilmis kaftan , umarim cok daha iyi projelerde yer alir.olgun simsekin annesi rolundeki kadin ise bence filmin gizli yildiziydi, bir oyuncu bu kadar mi icten ve dogal olur...eksiler yokmuydu filmde? var tabii ki ama yillarini sinemaya vermis usta bir oyuncunun ilk filmine ben ancak fistik gibi olmus diyebilirim baska da birsey demem..bikmadiniz mi artik hala baska milletlerin birbirinin aynisi hikayelerini izlemekten?
emreavcar
emreavcar

10 Ekim 2004 tarihinde eklendi
Ugur Yucel'i ilk uzun metrajli sinema filmini ceken bir yonetmen olarak tebrik etmek lazim, cunku Turk sinemasi'nda bu denli basarili bir filmle yonetmenlige baslayanlarin sayisi cok az. Ayrica beni son 10 yil icerisinde Turk sinemasinda giseye yonelik cekilen filmlerin neredeyse hemen hepsinin komedi turunde cekiliyor olmasi cok rahatsiz ediyordu, bu yuzden "Yazi Tura"yi ayri bir sevdigimi belirtmek isterim. Film o kadar gercek ki, karakterler, diyaloglar, mekanlar hersey cok gercek. Dijital cekilen filmin goruntuleri, kadrajlari da o gercekcilige ayri bir deger katiyor. Butun oyuncular dokturuyor, Olgun Simsek bastan sona inanilmaz, Imirzalioglu da bugune kadar dikkate alinmadiysa bu filmden sonra oyunculuguyla konusulacaktir herhalde (ozellikle filmin basinda karsimiza ciktigi ilk anlarda o kadar dogal ki, inanamadim). Senaryonun da cok fazla detaya girilmedikce basarili oldugunu hatirlatalim, ancak filmin Cevher'in hikayeleriyle baslamasini yeglerdim, yine de Yucel'in tercihine saygi duymak lazim. Insanin canini acitan, etkileyici bir film bu. Kesinlikle dogruymus, sinema salonundan ciktiginizda etkisinden kolay kolay kurtulamiyorsunuz...(8/10)