Bana göre sinema tarihinin en iyi animasyonlarından biri olan ''Ejderhanı Nasıl Eğitirsin''. Küçükler kadar büyüklere de hitap eden müthiş bir film. Yeri geldiğinde duygulanacağınız (Özellikle final sahnesinde) Yeri geldiğinde güleceğiniz çok kaliteli bir animasyon. Kung Fu Panda, Rio, Buz Devri gibi gişe rekotmeni filmlerde de imzası bulunan John Powell'in müziği de eklenince 3D izlemeseniz bile vikinglerin dünyasına sürükleneceksiniz. Filmin konusu hakkında bilgi vermek istemiyorum. Çünkü filmin çoğu sahnesinde küçük sürprizler, yüzünüzde tebessüm yaratacak ayrıntılar saklı. Büyük küçük herkesin ders çıkaracağı bu müthiş animasyonu sakın kaçırmayın.
İzlediğim en iyi animasyonlar arasında diyebilirim,sadece çocuklara değil büyüklere de hitap eden bir film olmuş,ikincisini izlemek için sabırsızlanıyorum
Bayıldım...bence çocuklardan çok büyüklerin seyretmesi gerekiyor... bu filmden alınacak bi çok ders var...savaşın neleri kaybettirdiğini, barışın işe ne çok şey kazandırdığını gözler önüne seriyor...
bu şirketlerin başarısız animasyonlarını görmek neredeyse imkansız.her yeni projeleri ayrı beğeniliyor ve dünyada ses getiriyor.how to train your dragon da sonuna kadar başarılı ve kaliteli bir animasyon,animasyon demişken bunlar artık sadece çocuklar için yapılanlara girmiyor,bildiğiniz her şeyiyle film yani,zaten up en iyi film adayları arasına girdi ki önemli bir olay bence bu oscar için.tek saniye sıkmayan,her zaman olduğu gibi yine cesaret,doğruluk,başarı,arkadaşlık gibi hayat derslerini de kıyıdan köşeden vermeyi ihmal etmeyen bir kendini iyi hisset filmi.bu aralar vizyonda rahatlıkla tercih edilebilecekler arasında.hele bazı sahneler kanlı canlı filmlere taş çıkaracak cinsten.
Son yıllarda animasyonların bu denli hislerle izlenebilmesi gerçekten çok hoş.How To Train Your Dragon herşeyiyle mükemmel.Aksiyonu son derece şahane.Toothless ve Hiccup ilerde üzerinden söz edilesi favori animasyon karakterleri olarak zihinlerde yer edinecektir, çok güzeldi.9/10
'Insan bilmediginin düsmanidir.' Ne kadar dogru bir söz bu sözün dogrulugunu bu anime de daha iyi görüyorsunuz.Etrafi ön yargi duvarlariyla olan bir çocugun ejderhayla olan dostluk hikayesi. Animeler her ne kadar çocuk filmleri gibi gözükse de bazen yetiskinler içinde ders verici kareler bulunmaktadir.Beklentilerinizi yüksek tutmadan izleyebilirsiniz.Dostluk arkadasliga dair güzel bir anime.Saygilarimla...