Man of Steel
    Man of Steel hakkında görüşlerin ?

cavo
    cavo

23 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Bu filmi aslında iki yarıya bölmek lazım... birinci yarısı farklı bir şeyler yapalım derken ortaya zorlama bir iş çıktığına şahit yapıyor bizi. süperman olana kadarki bölüm çok basit işlenerek insanda hayal kırıklığı yaratıyor. (Tabi burada kripton gezegeninden ayrılışını çıkarabiliriz. bu kısım hakkıyla yapılmış.) diğer bir nokta ise açıkçası insanın duymak istediği ve hala kulaklarımızda çınlayan o süperman müziği... onsuz en iyisini bile yapsanız insan süperman'i gördüğünde o müziği arıyor, madem telif hakkı alınamadı, öyleyse alana kadar yapılmasaydı keşke... ikinci yarısı ise klasik bir nolan gerçekçiliğiyle başlıyor, bu, filmin başından beri aradığımız noktasıydı, yani gerçek hayatta olsaydı nasıl olurdu... sonrası da fena değil... Ben artık burada görsel efektleri de pek fazla konuşmak istemiyorum, zira artık her yüksek bütçeli hollywood filminde bu iş iyi yapılıyor. sözün özeti ne yazık ki bekleneni veremiyor man of steel... ve artık şu üç boyut işkencesinden vazgeçin lütfen, ya da her ilde 2D seçeneği sunun... kolay yoldan para kazanılsın diye sinema salonlarının büyük bir çoğunluğu uydurma gözlüklerle bize filmleri işkence ediyor... Saygılar...
    elensarburak
    elensarburak

23 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Öncelikle daha önce superman çizgi romanlarını okumamış ayrıca eski superman filmlerini sadece yüzeysel izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim film gerçekten çok iyi. müzikleri,yönetmenliği,efekleri,oyunculuklar kesinlikle çok iyi supermanı oynayan adam karaktere çok yakışmış.Filmi izlerken gerçekten bir saniye bile sıkılmadım sanırım normalden farklı ama bana gayet mantıklı bir senaryo ve iyi bağlanılmış geldi. spoiler: general zod'un ölüm anına kadar gayet iyidi sadece orası biraz basit kaçtı ama bu sahne dışınca
    bence film defalarca izlenesi bir film 4.5/5 hakediyor kesinlikle.
    Ali İ.
    Ali İ.

18 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Dün sinemaya gittim ve inanın film çok müthiş hiç boşuna film iyi degildi veya yok şöyle olsaydı yok böyle olsaydı demeyin yapabiliyorsanız kendiniz yapın. Bu film şimdiye kadar seyrettiğim en güzel filimlerin arasında.. Beyaz perde niçin bu kadar düşük not vermiş onuda anlamış degilim. Hakkını sonuna kadar veriyor Mutlaka seyredin tereddüt etmeyin vericeğiniz parayı fazlasıyla hak ediyor...
    Yigit S
    Yigit S

18 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    yönetmenler bryan singer ve christopher nolan sayesinde çizgi-roman uyarlamaları ciddiye alınır çünkü her iki sinemacının tek bir önceliği vardı,o da süper-kahraman filmlerinin sanki çizgi-romandan değil de gerçek,yaşanmış bir hikayeden uyarlanıyormuş gibi olmasını sağlamak.böylece çizgi-roman karakterleri olduğundan daha sahici,ayakları yere sağlam basan,derinlikli ve karanlık bir yorumla beyazperdeye taşındı.ne de olsa çizgi dünyasında abartının sınırı yoktu.

man of steel filminde de senaryoyu yazarken tek bir soruya cevap aranmış:'superman eğer gerçekten yaşasaydı ne olurdu?'elde tüm zamanların gelmiş geçmiş en fantastik çizgi-roman karakteri varken christopher nolan'ın batman(yarasa-adam)/kara şövalye üçlemesindekine benzer bir sahiciliği yakalamak zor ne kadar film hiçbir şeyin havada asılı kalmaması için hemen her şeye bilimsel/mantıklı sayılabilecek cevaplar getirmeye çalışsa da olmuyor, filmimizin ayakları yere basamı bu superman fanları için iyi bir şey aslında,onlar zaten önceki superman filmlerinden ve çizgi-romanından buna alışıktılar.

hiç şüphe yok man of steel;teknik anlamda gerçekten çok iyi çekilmiş ve çok iyi yönetilmiş bir şarılı görüntü yönetmenliği ve etkileyici özel efektleriyle tam bir görsel şö oscar yarışında teknik dallarda adaylık kazanması filmin bilgisayar oyunundan farksız olduğu yönündeki eleştiriler de haksız sayı michael bay veya roland emmerich filmlerine benziyor da denebilir ki bu kesinlikle bir övgü değil.

man of steel filminin adından da anlaşılacağı üzere eski superman serisiyle bir alakası her şeye sıfırdan başlayan yeni bir superman elen 2000'lerin batman serisi gibi bu da bir üçleme of steel'de bu üçlemenin ilk halkası;yani bir başlangıç filmi.

eski superman serisinden farklı olarak bu kez krypton gezegenine daha yakından bakı krypton,avatar'daki pandora gezegenine benzetilmiş bu kez.

filmin zengin oyuncu kadrosu herkesin seçimi yerinde.özellikle henry cavill superman rolüne cuk oturmuş,ki bu fragmanından da zaten anlaşılıt kaslı,atletik,yapılı bir superman'imiz baştan sona tam bir -el rolü için de marlon brando'dan sonra russell crowe'dan başkası düşünülemezdi ız üvey baba jonathan kent rolündeki kevin costner'ın fazla geri planda kaldığını sö kötü adamı general zod rolüyle aktör michael shannon'da fena değ de filmde öyle güçlü bir oyunculuk yok tabii.

hatırlanacak olursa eski superman serisinin-2006'daki superman returns filmi de dahil-eşsiz müziklerinde usta besteci john williams'ın parmağı vardı.yeni seride de müzikler bu kez bir başka usta hans zimmer'e ait ve williams'tan sonra zimmer'in film için bestelediği müzikler de oldukça başarılı.

önceki superman filmlerinden-hatta esin kaynağı olan dc comics imzalı çizgi roman serisinden-muhafazakar ve milliyetçi mesajlara oldukça alışığı snyder yönetmenliğindeki man of steel'de de bu gelenek aynen devam yandan "pentagon'un işi bu,yalan söylemek" denilirken bir yandan da amerikan ordusunun muzafferliğine vurgu yapılıyor ve sonlarda bizzat kahramanımız superman'in ağzından amerikalı olmak övülüyor.

finalde hayali amerikan kenti metropolis'in yıkıma uğradığı sahneler de 11 eylül'ü hatırlatan ç olarak hala en iyi superman filmi '78 yapımı richard donner filmi olarak de ilk sıradaki favori dc comics karakterim batman/kara şövalye olmaya devam edecek...
    valendom
    valendom

17 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    gönül rahatlığı ile bu film için tek bir şey söyleyebilirim , İŞTE BU , bugüne kadar izlediğim en iyi süperman olarak hafızama kazıdım , efektler karanlıklar çaresizlikler hepsini bu kadar iyi harmanlayan bir Superman daha izlememişizdir....şiddetle tavsiye ederim
    greendestiny
    greendestiny

15 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Öncelikle belirtmeliyim ki iyi bir film man of steel, fakat daha iyi olacak bir film aceleye getirilmiş.. onunda bir nedeni var: telif hakları. telif haklarından dolayı dikkat edildiyse superman denmiyor özellikle (3.5 kez söylenir ve üstü kapatılıyor). daha başka değinmediği noktalarda var belki ondan dolayı bazı şeyleri es geçmiş olabilirler...aceleye getirmişler dediğim konuda telif haklarından dolayı 2015 e kadar bir film daha çekmek istiyorlar eğer bu film yeteri kadar kazanabilirse ki tahminler kazanacağı yönde...birde şu 3D mevzusu var; gerçekten baydı artık bu yaw, post prodüksiyon aşamasında yapılan 3D gerçekten bir zırıltı, filmi bir ton karartıyor o gözlükte zaten rahatsız edici..eğer yapacaksanız real 3D yapın yoksa dokunmayın.
    Osman M.
    Osman M.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

15 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Şimdiye kadar yapılmış en iyi Superman filmi, tartışmasız. Yılın en iyi aksiyon filmi olmaya da aday bence. Ana hikayeden biraz sapmışlar, evet, ama hikayenin altını çok daha iyi doldurmuşlar. Tek düşündüğüm ikinci defa sinemada mı seyretsem, yoksa bluray versiyonunu mu beklesem...
    gencebayx
    gencebayx

15 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Ben 34 yaşında sayısız film izlemiş ve artık çoğu filmi beğenmeyerek sonunu dahi getiremeyen nuzu okuyarak girdim tim mi düştü nedir?Ben filmi genel olarak beğ nasıl 3 verebildiniz(hele ki Bullet To The Head ile aynı puan) şaşırıyorum doğ sonuna doğru bi dolu klişe vardı spoiler:
    (kadının molozlar arasından kurtulması,o kadar yıkıntının biranda düzeltilmesi,binlerce insan ölmüşken öpüşmeyi düşünebilmeleri v.s.) ama sıkı bir aksiyon ve iyi bir kurgu vardı ı kesinlikle incelemede verilenden daha fazla.
    xXStarbuckXx
    xXStarbuckXx

14 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Öncelikle bir Superman hayranı olarak filmi bu akşam ilk gününde izledim. Filme büyük bir beklentiyle gittim ve heyecanla sonunu getirdim. Fakat eleştirilecek birçok nokta var diyebilirim. Ancak eleştirilerime başlamadan önce 2 saatlik bir süreye ne kadar konu sığdırabilirlerdi, orası tartışmalı.
    Öncelikle filmin başlangıç bölümü gayet tatminkardı, yani Kripton'da olan bitenler ve Kal El'in dünyaya gönderilmesi bölümü bence yeterli anlatılmış. Fakat ondan sonraki kesitler bence yetersiz kalmış. Clark'ın dünyaya inmesinden sonraki yeni ailesiyle tanışma anı yok, çocukluk döneminden verilen kesitler yetersiz, Zod yeteri kadar zorlayıcı bir rakip olamamış ve ordusu da oldukça az. Clark'ın dünyadaki ailesiyle olan ilişkisine neredeyse hiç değinilmemiş. Clark'ın sevgilisi Lana'nın üzerine fazla düşülmemiş ve ilişkileri neredeyse hiç işlenmemiş. Ve son olarak filmin sonunda Zod çok kolay ölüyor ve gösterişli bir son hazırlanmamış. Sonuçta bu bir süper kahraman filmi ve bu tarz filmler bence her zaman izleyicisi tatmin edecek bir sonla bitmelidir. Sonuna baktığımızda bir devam filmi gelecekmiş gibi görüntülenmiyor. Bu yüzden sonu daha güzel yapılabilirdi. Bu aynı 10 sezon süren Smallville dizisinin sonu gibi olmuş, onun sonun da beğenmemiştim. Aynı zamanda filmde savaş sahneleri de çok sürükleyici ve heyecan dolu değildi. Tamam, üzerinde çalışılmış, özellikle birebir kapışma sahnesinde ama makinalarla saldırma ve Zod'un üzerinde çalıştığı planın hızlı bir şekilde yok olması beni üzdü, daha uzun bir sahne yapabilirlerdi.
    Fakat filme beğendiğim noktalar da var. Görsel efektler tatminkardı. Yazımın başında belirtmiş olduğum Kal El'in ailesini içeren bölüm de gayet tatminkardı.

Genel itibariyle baktığımızda beklediğim kadar iyi çıkmadı ve beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Aslında filmi seri halinde yapabilirlerdi ve Zod'un ölümü bu kadar kolay olmayıp diğer bölümlerde devamı sağlanabilirdi... Şu durumda eğer devam filmi olacaksa sanırım doğa üstü güçlere sahip birtakım karakterler ortaya çıkacak ve Superman'nin onlarla olan maceraları anlatılacaktır. Ama devam filmi olacağını sanmıyorum.

Umarım çok fazla eleştirel olmamışımdır ve abartmamışımdır. Fakat izlenimlerim bu şekildedir diyebilirim. Ne yalan söyliyim, Smallville'li özlüyorum...

Saygılarımla...
    Ata Kalinyazgan
    Ata Kalinyazgan

1 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
    Kripton'un süper oğlanı Kal-El

Artık fazlasıyla alışılmış Superman, Batman, Spiderman gibi kahramanlardan sıkılmadık mı? Ben sıkıldım. Sürekli geçmişin kahramanlarını günümüz teknolojisiyle süsleyip bize sunmaktan bıkmadılar. Bunlar arasında bir tek Iron Man'e lafım yok. Onun yeri bam başka, süper kahraman olmasına rağmen mantıklı açıklamalar barındıran, bilim kurguyu en iyi şekilde kullanan ve çizgi romandan uyarlanan en başarılı film olduğu şüphesiz bir gerçek.

Iron Man'den sonra da Christopher Nolan'ın Batman'i, Kara Şövalye gelebilir. Batman gibi bir saçmalıkla ne kadar iyi bir film yapılabilir sorusunun cevabını Nolan, üç filmle tam anlamıyla veriyor. Tabii Christian Bale'in müthiş performansı da kahramanın yeni halini sevmemizi sağlıyordu. Bu iyi yapılmış süper kahraman filmlerinin yanında Yeşil Fener, Thor ve Süperman Dönüyor gibi hayal kırıklığı yaratan berbat filmler de var.

Süperman deyince de akla yedi yaşındaki çocuğun elinde oyuncağı olan, mavi tayt giymiş, uçup kaçıp her seferinde dünyayı kurtaran bir saçmalık geliyor. Zaten 2006'da Bryan Singer tarafından katledilmiş Superman, hiç bir zaman bir Iron Man veya Dark Knight olamaz. Ama Man of Steel, fragmanına baktığımızda umut veren, Christopher Nolan'ın yapımcılığını üstlendiğinde bizi heyecanlandıran, Zack Snyder ismini duyduğumuzda tereddüte düşüren, tamamen yenilenmiş bir süperman filmi.

Zack Snyder, 300 gibi berbat bir filmden sonra Watchmen ile toparlayıp Sucker Punch'la tekrar düşüşe geçmiş bir yönetmen olduğu için yeni bir süpermanin kaderini böyle bir yönetmene teslim etmek pek akıllıca değildi. Ama rahatlıkla söyleyebilirim ki tüm şüphelerime rağmen Snyder ilk defa kendi türünde kusursuza yakın bir film çıkarmış.

Süperman efsanesinin başlangıcını konu alan film, Kripton'da müthiş savaş sahneleri eşliğinde, görsel efekt şaheseri bir açılış yapıyor. Filmin senaryosu da bilindik süpermanlerden farklı olarak, Kal-El'in Clark Kent ve Süperman oluşunun öncesini sunuyor bize. Sonu da hepimizin tahmin ettiği gibi bitmesine rağmen, alışılmışın biraz üstünde olması filmin kalitesini yükselten bir unsur

Clark Kent rolüne bürünenler genelde hep soğuk bir hava katardı filmlerine. Bu sefer Henry Cavill tam yerinde ve doğru bir seçim olmuş. Russel Crowe'da az görünmesine rağmen her zamanki gibi filme güzel bir hava katmış. Man of Steel, tüm çizgi roman hayranlarını fazlasıyla tatmin edecek, süperman hayranlarını büyüleyecek, sinemaseverlere keyifli bir iki buçuk saat yaşatacak, devam filmlerinden beklentilerimizi yükseltecek bir DC Comics filmi. 8/10
    Alp T.
    Alp T.

14 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Film beklentilerimizi yerine getirdi mi? Hayır.
    Film iyi miydi? Evet.
    Aksiyon ile görsel efektleri güzel miydi? Evet. (Galiba bunun üzerinde çok çalışılmış.)
    Verdiği mesajlar güzel mi? Evet.
    Bu diğer Süpermen filmlerinden daha mı iyi? Hayır. Ama son filmden daha iyi ve sürükleyici.
    İzlettiriyor mu? Evet. En başları biraz kötü başlıyor (Süpermen filmlerine göre) ama sonra hikaye kendini toparlıyor ve güzel bir dram, aksiyon filmi ortaya çıkıyor. Görsel efektleri de unutmamak lazım.
    Kısacası film idare eder. Beklentileri fazla yerine getiremese de güzel bir film ortaya çıkmış. Oyunculuk performansları da iyiydi. Puanım: 3.5/5
    Beklem O.
    Beklem O.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

mrb
    il önce bu filmn diğer superman filmlerinden farklı olduğunu ilk bakışta anlıyoruz gerilim biraz daha artmış kahramamnımızın giysisi farklı bir hava katmış ve gerek görselliğiyle gerekse yönetmenin farklı tarzzıyla çok farklı olduğuna inanıyorum ve herkesin izliyebileceği bir film olduğuna inanıyorum kesinlikle baştan sona kadar sıkılmıyacaksınız.
    Deniz Ersoy
    Deniz Ersoy

21 Haziran 2013 tarihinde eklendi
    Bence film çok güzel yapılmıştı. Filmin görsel efektleri ve hikaye kurgusu filmin süresine göre iyi ayarlanmıştı. Christopher Nolan'ın film üzerindeki etkisi çok rahat bir şekilde anlaşılıyordu ve Superman karakterine derinlik katmıştı ki bence bu diğer çekilen Superman filmlerine göre bir ilk. Jonathan Kent karakterini canlandıran Kevin Costner ve Amy Adams2ın performansları harikaydı. Russell Crowe da Jor-El karakterini çok iyi canlandırdı. En önemlisi Hans Zimmer ve ekibinin müzikleriyle filmin dokusuna kattıkları etki muhteşem. Filmin son sahnesi de bir sonraki filme göz kırpar gibiydi. Bu filme benim puanım 10.