stenzas
10 Mart 2010 tarihinde eklendi
1/10 amerikan propagandası olduğu kadar filmde o kadar kötü amerikalılar kurtarıcı, ıraklılar ise zavallı boyutuna indirgenmiş. işgalcilik maskesi oluşturmak için havadan oskarları da vermişler.
gerçekçi kamera kullanımı, yakın plan çekimleri ile set savaş filmi değil, gerçek hissini yaşatıyor. ama en iyi film için bence avatar ın hakkını yemişler. akademinin amerikan milliyetçiliğine yenilmiş avatar.
Güzel ve gerçekçi bir film,ağır çekimlerin olduğu sahneler hakikaten çok iyi,fakat 6 oscarlık bir film mi tartışılır.Karşısında daha iyi başka filmler olsaydı bu kadar ödül alamazdı kanımca,ama mutlaka seyredin.7,5/10
wancoma katılıyorum oscar alanında abartılı belkide denildiği gibi siyasi sonuçlarında etkisindendir diyelim güzel film ama hiç etki ve iz bırakmadı üzerimde :)tavsiye edilir 7/10
hep karşılaştırılan avatardan daha iyi bir film degil kanımca. üstelik savaşı eleştiren bir filmin oscarı kazanamayıp,savaşı üstü kapalı olarak destekleyen bir filmin kazanması beni üzdü.bu yılki oscarlar çok tatsız tuzsuz oldu.oyuncu performanslarına diyecek yok,ancak en iyi film dalında yarışan filmlerin, hiç birinin geçen yıllardaki kadar iyi oldugunu düşünmüyorum.
Ben James Cameroon yerinde olsam bugün yönetmenliği bırakırdım.Hurt Locker güzel bir film,ancak Avatarı geçip oscar almayı haketmiyor,mukayese bile edilmez. bu sene oscar tam bir fiyaskodur.
en iyi film ve en iyi orjinal senaryo ödüllerini alan ve Academy ödüllerinin ne kadar siyasi olduğunu gösteren bir film. Irakta çok iyi niyetlerle(!) bulunan Amerikan askerlerinin halet-i ruhiyeleri üzerine yoğunlaşmış bir psikolojik savaş filmi. Projektörde arkadaşlara bu film Baftayı aldı Oscarı da alacakmış deyip izlettiğim ve buna bin pişman olduğum film. Altı kişi izledik, hiçbirimiz de beğenmedik. Filme ayıp olmasın diye yarıda bırakıp başka filme geçmedik ama oflarla puflarla bitirdik. Çok sıkıcı bir film. Filmi, oscar aldığı için izlemek isteyenlere bişey diyemem, lakin güzel bir filmi izleyeyim diye ekran/bilgisayar başına geçen varsa başka bir film seçsin.