erdenizpasali
11 Aralık 2008 tarihinde eklendi
boş bir filmdi.. tavsiye etmiyorum. filmi anlayana kadar uzun bir zaman geçiyor tam zevk almaya başladığınızda ise hayal kırıklığına uğratıcı sahneler geliyor. izleyicinin beklentileri düşünülmemiş. tamamen ticari amaçlı bir film olarak tasarlanmış fakat başarısız olmuş. 5/10
sakın oyuncularına aldanıpta bu fılme gıtmeyın....konusu olmayan sacma sapan bır fılmdı..bu oyuncular kendı fılmlerını ızledıklerınde acaba utanmıyorlarmı bu kadar kotu bır fılmın ıcerısınde yer aldıkları için...
Kadrosu dışında izlenmemesi gereken 1 saçmalık...filmde komedi ya da verilmek istenen şuydu diyebilcem hiç 1 şey yoktu..Aptalca ölümler, aldatırsan aldatılırsın... gibi saçmalıklarla doluydu
Usta işi bi kara komedi.John Malkovich ve Tilda Swinton un sergilediği oyunculuklar da en az yönetmen kardeşler kadar usta işi olunca ortaya çıkan sonuç kalburüstü bir yapım olmuş.Şu sıralar vizyonda boy gösteren ticari amaçlı formülize edilmiş, film dışında bi çok şeyi içinde barındıran ve sanatla uzaktan biraz ilgisi olan filmler arasında aynı döneme rastladığındandır bir kardelen niteliğinde değerli duruyor.Bu ve diğer önemli Coen Bros. filmleri -Fargo,Barton Fink,The Big Lebowski, No Country for Old Men- onları daime Amerikan sinemasında nasıl olur da bu kadar özgün kalabildikleri anlamında şaşırtıcı da aslında.Belki de hiç bi filmde bu denli gülmemiştim:)kesintisiz bir dalga geçme, tiye alma ...ne derseniz deyin.Çok ciddi olduğumuz konularda biraz soluklanıp etrafta olan biteni algılamaya kendimizi zorlamamız gerektiğini, yaşamın aslında o kadar da ciddi bişey olmadığını, Casusların, ajanların, en üst düzey yetkililerinde en nihayetinde cips yiyen insanlar olduğunu görmeye dair bir ders niteliğinde de görülebilir bu film.Amerikan yaşam tarzına olan eleştirel bakış ve tabi ki ince mizah.İşte Coenler.Herkes anlamasa da, filmi yarıda bırakıp söylene söylene çıkanlar olsa da ben onların mümkünse her ay bi film çekmelerini isterim.
Filmde oyuncular 10 numara zaten benide bu etkilediği için filme gittim film başladı bir konu yaratıldı sonra filmin amacı değişti alakasız bir film haline geldi filmin sonunda herkez paranoyak oldu bence gereksiz ve zaman kaybı yaşadığımı düşünüyorum
Güzel değil boşu boşuna izlemeyin Brad pitt ve George clooney eminim bu filmi izlerken utanmışlardır çünkü ikisininde süper filmleri var ve bu en kötüsü kadroya aldanmayın 10/2
Ben bu filmi izlerken ya çok beklenti içindeydim veya gerçekten film gerçekten rezalet olmuş. oyuncu kadrosuna bakarak mükennel bir film bekliyordum ve şunu demeliyim; şu ana kadar izlediğim 100 filmden sadece 5 tanesini yarıda kesmişimdir. bu filmi 1 saat izledim. 24 saatimin boşa giden 1 saati için üzüldüm gerçekten.
Filmde hiçbir şey yok. Ne konu, ne komedi hiçbir şey yok. Peki filmden ne öğrendik?Ben de bilmiyorum..Bir daha yapmamayı öğrendik sanırım.Ne yaptığımızı bir bilseydim keşke.
Bence çok başarılı bir kara komedi filmi.Oyunculuk çok iyi.Olumsuz eleştiri yazanların, bol kahkaha beklentisi içinde olup, daha önce Coen kardeşlerin filmlerini izlemediklerini düşünüyorum.